Jaunākais rallija pilots Ralfs Sirmacis šogad turpina pārsteigt arī «Sarmā» 1

 
17.februāris 2011 11:48

Pats jaunākais Latvijas rallija čempionātā startējošais dalībnieks Ralfs Sirmacis ar stūrmani Māri Kulšu pagājušās nedēļas nogalē aizvadīja savas šīs ziemas otrās veiksmīgās sacensības – ralliju „Sarma 2011”.

Lai gan sportisti uzskata, ka viņu galvenais uzdevums joprojām ir – mācīties un krāt pieredzi, šoreiz tas izklausās pārāk pieticīgi. „Sarmā” izcīnīto 2.vietu ziemas rallijā, pie tam klasē, kurā bija vislielākā konkurence (2 WD klasē startēja 25 ekipāžas, tai skaitā tādi zināmi sportisti kā Ķilpis, Mezītis, Īles un citi), grūti nosaukt par piesardzīgu braukšanu „līdz galam”.

Jautāti par iespaidiem un secinājumiem, kas gūti šajās sacensībās, Ralfs un Māris atzīst, ka sacensības ir izdevušās – gan organizācijas, gan sasniegtā rezultāta ziņā. Visos ātrumposmos uzrādītie laiki bija stabili, sportisti ir braukuši, savu iespēju un prasmju robežās, īpaši neriskējot un necenšoties par varītēm „saķert” savas ieskaites grupas pirmās vietas ieguvēju Jāni Kārkliņu.

Dažos ātrumposmos ir kļuvis skaidrs, ka Renault Clio jauda ir nepietiekama, un lai nopietnāk cīnītos par augstākajām vietām, ir nepieciešama ātrāka automašīna.

Vienīgais traucējošais, ar ko nācies saskarties sacensību gaitā, bijusi dažu ekipāžu pārspīlētā cenšanās pēc nobraukšanas no trases kupenās un grāvjos, apstādināt nākamās sekojošās automašīnas, lai gan reāli daudzviet tās varējis apbraukt, neizjaucot savu ritmu.

Māris Kulšs piebilst, ka vēl jāstrādā pie stenogrammas pilnveidošanas, ekipāžai patreiz tā esot pārāk detalizēta un ir jāiemācās, pierakstot trasi, atmest lieko, lai informāciju pilotam sniegtu vēl precīzāk un savlaicīgāk.

Ekipāžas padomdevējs Ivars Caune atzīst, ka puiši bijuši negaidīti ātri, jo mērķis pirms starta „Sarmā” bijis – iekļūt starp 10 ātrākajiem klasē, nu tas ir izpildīts un pie tam ar krietnu uzviju.

Pēc 2. Latvijas rallija čempionāta posma Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs šobrīd kopvērtējumā 2WD klasē ir pirmie.

Nākošās sacensības, kur startēs Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, ir jaunais rallijsprinta čempionāta posms „Slātava 2011” 12.martā Cēsu pusē.

Foto: Dace Janova, fotoaģenrūra "4rati".

 
Visi komentāri
 
281711. viesis 18.februāris 2011 8:03
0 0 Atbildēt

Cerams, kad paaugsies,

Būs mums savs LV braucējs iekš WRC,

Lai veicas un vieņmēr veselais saprāts pavada Ralfiņu...

A_P

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Xiaomi SU7 salūst jau pēc 39 kilometriem; pilnīgi jauno auto salabot nevar (+ VIDEO) 5

Kāds pilnīgi jauna Xiaomi SU7 īpašnieks savā pirkumā vīlās jau pirmajā dienā, jo no iegādes vietas viņam ar elektrisko SUV izdevās nobraukt vien 39 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Ar jaudīgāko dīzeli - prezentēts modernizētais Land Rover Defender (+ FOTO) 3

Land Rover Defender tas ir pirmais uzlabojums četru gadu laikā. Lasīt vairāk

 

Laukā minūte dārga.Kāpēc kombainiem vajadzīga laba degviela? (+VIDEO)

Sākot ar šī gada 1. aprīli fosilajām degvielām atsākta obligātās biopiedevas pievienošana. Neste Latvija pievieno 7% atjaunīgās biodegvielas Neste MY. Degvielas kvalitātes jautājums sevišķi būtisks ir lauksaimniekiem, kas izmanto dārgu lielgabarīta tehniku. Lasīt vairāk

 

Kā jaunajā Škoda Superb Combi jūtas basketbolists? (+VIDEO)

Škoda Superb lielākoties ir dienesta automašīna, taču cik šim uzdevumam gatavs ir jaunais modelis? Tā kā jaunais Škoda Superb Combi ir garš auto, mēs vēlamies noskaidrot, kā tajā jūtas patiesi garš cilvēks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti