Latgran ekipāža rallijā «Sarma» cīnās ar kupenām, sekundēm un WRC

 
17.februāris 2011 13:36

Pagājušajā nedēļas nogalē Alūksnes un Gulbenes pusē laikapstākļi bija kā radīti kārtīgam ziemas rallijam – te norisinājās otrais Latvijas rallija čempionāta posms „Sarma 2011”.

Šogad „Sarmā” bija sasniegts rekordliels dalībnieku skaits - uz starta rallijā stājās 75 ekipāžas.

Ekipāža Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks rallijā „Sarma 2011” izcīnīja otro vietu A+ klases ieskaitē, paliekot aiz sacensību absolūtā uzvarētāja Georga Grosa, kurš startēja ar Ford Focus WRC automašīnu.

Pirmajā, nakts rallija ātrumposmā, uzbraucot uz sasaluša zemes gabala līkuma iekšmalā, tika pārsists automašīnas priekšējais ritenis un, protams, zaudēts laiks. Otrajā nakts ātrumposmā zaudētais ātrums tika atgūts.

Arī nākamā sacensību diena nenoritēja bez starpgadījumiem. Vienā no ātrumposmiem tika aizslīdēts garām līkumam, bez tam sestajā ātrumposmā Svilim/Aizsilniekam ceļu pēc iestigšanas kupenā aizšķērsoja noslāpusī Raimonda Kisiela automašīna, liekot zaudēt nedaudz vairāk kā pusminūti.

Pēdējos ātrumposmos Svilis strauji kāpināja tempu, 7.ātrumposmā no Jāņa Vorobjova atpaliekot vairs tikai par sekundi, tomēr zaudēto atgūt nebija iespējams. Tomēr sacensību komisāru žūrija izvērtēja situāciju un pieņēma lēmumu neieskaitīt laiku, kuru ekipāža Svilis/Aizsilnieks bija spiesti gaidīt, kamēr tika atbrīvota trase.

Tā kā rallija kopvērtējumā uzvarējušais Georgs Gross rallijā „Sarma” bija pieteicies arī cīņai Latvijas ieskaitē A+ klasē, Svilis/Aizsilnieks te ieguva otro vietu.

Lai gan sasniegtais rezultāts ir ļoti labs, sportisti uzskata, ka var braukt vēl ātrāk un cīnīties par augstākām vietām kopvērtējumā.

Latvijas rallija čempionāta ieskaitē A + klasē pēc pirmajiem diviem posmiem (janvāra beigās „Halls Winterrally” Utenā tika izcīnīta - 1.vieta), Latgran ekipāža ierindojas pirmajā pozīcijā ar 27 punktiem.
 

Foto: Dace Janova, fotoaģentūra "4rati".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti