Folkreisa un autokrosa Ziemas kauss turpinās Vecpilī

 
18.februāris 2011 12:02

LAF Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa izcīņa sestdien, 19. februārī pl.10:30 turpināsies Vecpils autotrasē.

Jaunajā sacensību norises vietā notiks seriāla ceturtais posms, pulcējot vairāk nekā 20 dalībnieku, kuri cīnīsies par vienīgo folkreisa uzvaru. Pašlaik kopvērtējuma vadībā Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika), komandu vērtējumā līdere Folkreisa Fabrika, bet labākais juniors pēc trim no paredzētajiem sešiem posmiem – Dāvis Tobiass (Ķeipene). Sestdien uz starta arī autokrosa vieglo un smago automašīnu klašu dalībnieki.

Vecpils autotrase, kas atrodas Rīgas – Liepājas šosejas 162. kilometrā, debitēs sacensību apritē. Tās veidotāji ir SK „Vecpils” speciālisti ar folkreisa braucēju un Kurzemes reģiona koordinatoru Kasparu Džeriņu priekšgalā. Trase izdevusies interesanta – gan taisnes, gan ātras līknes, gan viltīgi pagriezieni, gan mainīgs reljefs. Trases segums – ledus, sniegs un grunts.

LAF Folkreisa Ziemas kausa ceturtā posma galvenie favorīti, šķiet, būs līderis Jānis Nikels, kā arī Artūrs Bāriņš (Jelgava, SK Vecpils), kurš plāno atgriezies trasē pēc viena posma izlaišanas. Tomēr abu favorītu kļūdas, ja tādas būs, tiks izmantotas – tam gatavi mājinieks Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils), viens no sezonas līderiem Mareks Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika), ziemas sezonā strauji progresējušais Agris Bahmanis (Rīga, Štīm Rally Team) un citi.

Junioru vērtējumā optimāls šīs ziemas sastāvs – par uzvaru cīnīsies pieci dalībnieki – pašreizējie līderi Dāvis Tobiass, Eliss Dukaļskis (Sigulda), Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika), Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda) un Džeriņš. Sportisti spēkos ir ļoti līdzīgi, tāpēc uzvarēt var jebkurš no viņiem. Pirmajos posmos uzvaras Dukaļskim, Džeriņam un Dainim.

Komandu vērtējumā izveidojušās divas līdervienības – Nikela un brāļu Daiņu Folkreisa Fabrika atlikušajos trijos posmos centīsies nosargāt pārsvaru pār Bahmaņa, Ermīna Vācieša (Rīga) un Raimonda Bergmaņa (Ķekava) Štīm Rally Team. Labākā no pārējām vienībām pašlaik Autocross.lv Folkreisa komanda (Ēķis, Ritvars Bendziks (Bērze), Viesturs Saukāns (Nākotne)).

Individuālajā vērtējumā folkreisa Ziemas kausā vadībā Nikels, kam seko Vecpils sacīkstei nepieteiktais Ritvars Kārkliņš un Bahmanis. Tomēr, ziemas sezonai atrodoties pašā vidū, par kopvērtējuma iznākumu runāt pāragri, jo līderi nav bijuši pārāki visās sacīkstēs un rezultāti ir ļoti blīvi. Piemēram, Nikelam ir tikai viena uzvara Mūsas sacīkstē, bet Runā gūta piektā, Brenguļos – septītā vieta. Iespējams, Vecpils posms būs izšķirošs kopvērtējuma tendenču noteikšanā.

Jāpiebilst, ka sezonas pēdējie divi posmi paredzēti valsts centrā – 26. februārī Rīgā, Biķernieku trasē, bet pēdējais posms – divas nedēļas vēlāk 333 trasē.

Vecpils sacīkstē uz starta stāsies arī autokrosa braucēji – vairāki sportisti ar vieglajām un pat smagajām automašīnām. Savukārt skatītājiem ieeja bez maksas!
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti