Vecpilī folkreisā uzvar Bāriņš, autokrosā – Nitišs un Grantiņš

 
21.februāris 2011 13:48

Vecpils autotrasē notikušajā LAF Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa ceturtajā posmā uzvaru folkreisa ieskaitē guva jelgavnieks Artūrs Bāriņš, Junioru kausā uzvara Dāvim Tobiasam, bet komandu vērtējumā labākā izrādījās Folkreisa Fabrika.

Autokrosa vieglo automašīnu cīņās pirmo uzvaru guva jēkabpilietis Reinis Nitišs, bet kravas automašīnu cīņās labākais bija Aldis Grantiņš no Grobiņas.

LAF Folkreisa Ziemas kausa ceturtajā posmā lielisku sniegumu parādīja Junioru ieskaites braucēji – Dāvis Tobiass (Ķeipene), Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika) un Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv) guva nākamās vietas aiz uzvarētāja. Pirmo vietu gan guva 2010. gada folkreisa labākais braucējs Artūrs Bāriņš, kuram šī bija ne tikai sezonas pirmā uzvara, bet pat pirmie kopvērtējuma punkti. Bāriņš uzvarēja, finālbrauciena vidū apsteidzot kvalifikācijas un fināla starta līderi Tobiasu.

Bāriņš un Tobiass bija pārliecinoši ātrākie šajā dienā, savukārt cīņu par trešo vietu fināla sākumā aizvadīja Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika), Renārs Ēķis un Rihards Dainis. Tā kā Nikels cīnījās ne tikai ar konkurentiem, bet arī ātrumkārbas problēmām, viņam finišā piektā vieta. Jau otro sacīksti pēc kārtas uz pjedestāla kāpa Rihards Dainis, gūstot trešo vietu. Bet pirmo reizi folkreisa finālā startēja un ceturto vietu guva Ēķis.

Ziemas kausa kopvērtējuma vadībā, pat neskatoties uz tehnikas problēmām pēdējos posmos, turas Jānis Nikels. Otrajā vietā pēc septītās vietas Vecpilī joprojām Agris Bahmanis. Savukārt lielisku tempu pēdējos posmos uzņēmušais Tobiass ielauzies kopvērtējuma trijniekā.

Junioru ieskaitē, kurā startē sportisti vecumā līdz 21 gadam, Vecpilī izvērtās sīva un ļoti kvalitatīva konkurence – trīs labākie juniori absolūtajā vērtējumā iekļuva vadošo četru braucēju pulkā. Vislabāk veicās Tobiasam, līdz ar to viņš palielinājis pārsvaru pār sekotājiem arī kopvērtējumā. Interesanti, ka četros posmos pie uzvaras tikuši četri dažādi junioru braucēji – pirms Tobiasa uzvaras guva Eliss Dukaļskis, Sandis Džeriņš un Rihards Dainis.

Komandu vērtējumā sīvā cīņā uzvaru guva Folkreisa Fabrika (Nikels, R. Dainis, Mareks Dainis). Otrā vieta SK Vecpils (Bāriņš, Džeriņš, Uldis Maskalāns) komandai, bet trešajā vietā Štīm Rally Team (Bahmanis, Ermīns Vācietis, Raimonds Bergmanis). Kopvērtējumā Folkreisa Fabrika un Štīm Rally Team pirmajās vietās, bet trešā – Autocross.lv Folkreisa fabrika.

Autokrosa cīņās uzvaru vieglo automašīnu konkurencē guva Reinis Nitišs, kuram šī bija pirmā uzvara ar priekšpiedziņas klases automašīnu. Nitišs vasaras sezonā plāno startēt Latvijas autokrosa čempionātā. Viņš aiz sevis atstāja pieredzējušos saldeniekus Aināru Kenigsbergu un Uldi Andersonu. Labākais D12 smago automašīnu cīņās bija Latvijas čempionāta bronzas medaļnieks Aldis Grantiņš.

LAF Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa izcīņas priekšpēdējais posms norisināsies jau šonedēļ Rīgā, kad sacīkste tiks aizvadīta sestdien Biķernieku trasē.

FOTO: Autocross.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti