Noslēgušās KTSK Ziemas Kausa sacensības

 
21.februāris 2011 16:00

Līdz ar 5.posma sacensībām Mērsragā, sestdien noslēdzās KTSK Ziemas Kausa sacensības.

Mērsragā ar Mērsraga novada domes un Arvja Štrodaha pūlēm izveidota jauna ziemas autotrase. Daudzi no braucējiem trasi nodēvēja par kaut ko līdzīgu zināmajām ledus sacensībām IRSI. Šāds segums un konfigurācija bija šosezon nebija piedzīvots un daudziem pārsteigums.

Atšķirībā no pagājušā posma, soreiz FWD klasēs visi ierastie līderi bija ieradušies un cīņas par posmu, kā arī kopvērtējumu, varēja turpināties. Priekšpiedziņas klasē bez radzēm ar uzvarām braucienos apmainījās Sandis Laukšteins (Golf III) un Jānis Kārkliņš (Honda Civic Type-R). Abu braucienu summā, veiksmīgāks izrādījās Jānis, posmā Sandi apsteidzot par diviem punktiem. Pie ātras braukšanas skatītājus pieradinājis arī Mairis Lauklšteins. Mairis (Golf III) šoreiz trešais. KTSK Ziemas Kausa 2010/2011 sezonas kopvērtējumā, par spīti izlaistajam 4.posma, pirmo vietu noturēja Jānis Kārkliņš, aiz sevis atstājot brāļus Sandi un Mairi Laukšteinus.

Priekšpiedziņas klasē ar radzēm cīņas par uzvaru izvērtās ļoti spraigas. Nepaveicās Guntim Lielkājim. Guntis pirmajā braucienā uzvarēja, neskatoties uz piedzīvoto kūleni, taču otrs brauciens neizvērtās tik veiksmīgs. Neveiksmīgi arī Jānim Kārkliņam, kurš pirmajā braucienā izstājās ar pārsistu riepu. Tādējādi, revanšējoties par bez radžu klasi, pirmais Sandis Laukšteins. (Golf III) . Veiksmīgi aizvadīts otrais brauciens ļāva Modrim Žentiņam (Honda CRX) izcīnīt otro vietu posmā. Trešais abos braucienos un trešais posmā – Mairis Laukšteins (Golf III). Arī sezonas kopvērtējumā Sandim Laukšteinam revanšs un uzvara. Otrais Modris Žentiņš, bet trešais Aivo Gailītis.

RWD klasē bez radzēm pārliecinoša uzvara Aigaram Tīdmanim (BMW). Cīņā par otru un trešo vietu iesaistījās vairāki braucēji. Veiksmīgāks šoreiz cīņā par otro vietu izrādījās Edgars Grīnītis (VAZ). Otro posmu pēc kārtas, klasē bez radzēm trešais Viesturs Valters (BMW). Sezonu ar dubultuzvaru noslēdza brāļi Tīdmaņi – pirmais Aigars, bet otrais Gundars. Trešais šosezon Viesturs Valters.

RWD klasē Gundars Tīdmanis uzvaru sezonas kopvērtējumā jau bija nodrošinājis, taču tas viņa ātrumu nemazināja, pirmais arī sezonas pēdējā posmā. Gundaram uzvara ar ļoti minimālu pārsvara pār brāli Aigaru Tīdmani (BMW). Stabili aizvadot abus braucienus, trešais Toms Skujiņš (Nissan). Kopvērtējumā ar vienādu punktu summu sezonu noslēdza Aigars Tīdmanis un Gatis Orlovs. Pēdējo posmu veiksmīgāk aizvadīja Aigars. Tādējādi Aigars otrais, bet Gatis trešais.

Dāmu klasē, pēc ilgāka pārtraukuma, uz starta atkal stājās Vineta Plivna. Vineta apliecināja, ka braukšanas prasmes nav piemirsusi un finišēja trešā. Cīņā par uzvaru starp Gintu Skoboļevu un Baibu Ivanovsku, veiksmīgāka izrādījās Baiba. Otrā, tātad, Ginta Skoboļeva. Lai gan sezonas gaitā cīņas bija spraigas, uzvara, ievērojamu punktu pārsvaru, Baibai Ivanovskai. Otrā Signe Žentiņa, bet trešā Laila Dracmane.

Visas sezonas gaitā, ar skaistiem braucieniem un spraigām cīņām priecēja 4WD klašu braucēji. Šosezon bija novērojama arvien lielāka skaita braucēju iesaistīšanās par godalgotajām vietām. Uz pilnpiedziņas klasēm pārgājuši arī daži no citu klašu bijušajiem braucējiem. 4WD klasē bez radzēm dubultuzvara brāļiem Ivanovskiem. Pirmais Jānis Ivanovskis, otrais Mārcis Ivanovskis. Aiz brāļiem, līdz ar to trešais, Māris Druva (visi trīs BMW X). Arī sezonas kopvērtējumā šajā klasē ļoti spraiga divkauja. Klasē bez radzēm, tikai par 3 punktiem apsteidzot Aināru Eikertu, uzvara Jānim Ivanovskim. Trešais kopvērtējumā Mārcis Ivanovskis.

4WD klasē ar radzēm savu piederību ātrākajiem apliecināja Jānis Bruzinskis (Audi S2), uzvarot otrajā braucienā un posmā. Jānis aiz sevis atstāja Aināru Eikertu (Evo IX) un Jāni Ivanovski (BWM X). Šajā klasē tā pati divkauja un vēl aizraujošāka. Jānis Ivanoskis ar viena punkta pārsvaru tomēr noturas pirmajā vietā kopvērtējumā, aiz sevis atstājot jau pieminēto cīņu biedru Aināru Eikertu. Trešais, šosezon labu sniegumu parādījušais, Jānis Bruzinskis.

Komandu vērtējumā pirmie 3B motorsport/ Note team, otrie A komanda, bet trešie A un M motorsport. Sezonā pirmie A un M motorsport, otrie 3B motorsport/ Note team, bet trešie A komanda.

KTSK Ziemas Kausa sezonas kopvērtējums:

Komandas
1. A un M motorsport 310 punkti
2. 3B Motorsport/Note 247
3. A komanda 219
Dāmas
1. Baiba Ivanovska 146 punkti
2. Signe Žentiņa 119
3. Laila Dracmane 117
2WD bez radzēm
1. Jānis Kārkliņš 137
2. Sandis Laukšteins 130
3. Mairis Laukšteins 119
2WD ar radzēm
1. Sandis Laukšteins 145
2. Modris Žentiņš 138
3. Aivo Gailītis 128
RWD bez radzēm
1. Aigars Tīdmanis 149
2. Gundars Tīdmanis 146
3. Viesturs Valters 116
RWD ar radzēm
1. Gundars Tīdmanis 157
2. Aigars Tīdmanis 131
3. Gatis Orlovs 131
4WD bez radzēm
1. Jānis Ivanovskis 136
2. Ainārs Eikerts 133
3. Mārcis Ivanovskis 114
4WD ar radzēm
1. Jānis Ivanovskis 163
2. Ainārs Eikerts 162
3. Jānis Bruzinskis 127

Kā jau tika izziņots, sezonas apbalvošanas pasākums paredzēts jau šo sestdien, 26.februārī, Kuldīgā, Kuldīgas Kultūras Centrā. Tā kā LRČ Ziemas autosprintā noslēdzošais posms norisināsies šajā pašā datumā, pasākuma sākums tiek pārlikts uz plkst. 22.00 (ierašanās no plkst. 21.00). Ar jautājumiem par pasākumu vai par ierašanos varat paziņot sūtot e-pastu sacensību rīkotājam.
E-pasts: ktskmotorsport@gmail.com

Sacensības atbalsta: Ramirent, Sessoma, Amazone, MOTUL, Reklāmdruka, pitstop.lv, Swedabank Kandavas Kartodroms, A-Loks, Palsams, Epos, Target Media, MKM Mežs.
Informatīvais atbalsts: Kurzemes Radio, Rietumu Radio, Kurzemnieks, www.autosport.lv, www.4rati.lv, www.delfi.lv/autosports , www.iauto.lv , www.tvnet.lv/auto.
Sadarbības partneri: www.go4speed.lv , www.moor.lv
Organizē: KTSK
Foto: www.go4speed.lv
Teksts: www.motorsport.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti