Sestdien folkreiss un autokross Biķerniekos

 
23.februāris 2011 13:13

Sestdien, 26. februārī pl.10:30 Rīgā, Biķernieku trasē norisināsies LAF Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa izcīņas 5.posms.

Folkreisa ieskaitē par uzvaru spēkosies aptuveni trīs desmiti dalībnieku, vairāki dalībnieki arī jaudīgākajā autokrosa klasē. Šis būs seriāla priekšpēdējais posms, tāpēc var daudz izšķirt Ziemas kausa kopvērtējumā.

Pirms Biķernieku sacīkstes, kas norisināsies kompleksa rallijkrosa trases teritorijā, folkreisa Ziemas kausa kopvērtējuma vadībā atrodas Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika). Pat neskatoties uz vidzemnieka sarežģītajām sacīkstēm viņam matemātiski izdodas ne tikai saglabāt, bet pat palielināt kopvērtējuma punktu pārsvaru. Statistiski īpatnēji, ka šobrīd līderis ir braucējs, kurš posmos guvis vienu uzvaru, divas piektās un vienu septīto vietu līdzšinējos četros posmos! Tiesa, Nikels ir vienīgais, kuram no 51 startējušā Ziemas kausa dalībnieka ir izdevies iekļūt A fināla desmitniekā visos četros posmos.

Šī rezultātu dīvainība apliecina folkreisa sacensību neprognozējamību un, līdz ar to arī skatāmību, kas ir aizraujoši skatītājiem. Sestdien par vienīgo folkreisa uzvaru cīnīsies aptuveni trīsdesmit dalībnieku (pieteikumu termiņš ir trešdiena, precīzs skaits vēl nav zināms).

Neprognozējama cīņa gaidāma arī Junioru kausā, kurā līdz šim četros posmos bijuši četri dažādi uzvarētāji – Eliss Dukaļskis (Sigulda), Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils), Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika) un Dāvis Tobiass (Ķeipene). Kopvērtējuma līderis šajā konkurencē šobrīd ir Tobiass. Komandu vērtējumā vadībā Nikela un brāļu Mareka un Riharda Daiņu pārstāvētā Folkreisa Fabrika, kurai seko Štīm Rally Team (Agris Bahmanis, Ermīns Vācietis, Raimonds Bergmanis), kā arī Autocross.lv Folkreisa komanda (Renārs Ēķis, Viesturs Saukāns, Ritvars Bendziks).

Biķerniekos uz starta stāsies arī autokrosa Ziemas kausa dalībnieki. Krosisti šo seriālu vairāk izmanto braukšanas meistarības pilnveidošanai, ko likt lietā vasaras sezonā Latvijas čempionātā. Līdz šim trijos notikušajos posmos uzvaras guvuši cēsinieks Uģis Kaimiņš, valmierietis Andis Vanters un jēkabpilietis Reinis Nitišs.

Sekojiet informācijai www.autocross.lv, kurā regulāri atjaunosies sestdienas sacīkstes dalībnieku saraksts – kad pieteikumu termiņš noslēgsies, būs iespēja izsecināt favorītus, kuri spēkosies par uzvaru Biķernieku sacīkstē.

FOTO: Autocross.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti