Biķernieku posmā pirmā uzvara Vidžim, kopvērtējumā – drāma

 
1.marts 2011 0:00

LAF Folkreisa Ziemas kausa piektajā posmā Biķernieku trasē Rīgā uzvaru 31 dalībnieka konkurencē izcīnīja jelgavnieks Lauris Vidžis, aiz sevis atstājot Renāru Ēķi, kā arī ķekavnieku Raimondu Bergmani.

Pēc kārtējās neveiksmes – 16. vietas – kopvērtējuma vadībā joprojām Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika), taču pirms pēdējā posma teorētisko Ziemas kausa uzvarētāju pretendentu skaits izaudzis līdz septiņiem. Rīgā labākais juniors – Renārs Ēķis, labākā komanda – Štīm Rally Team.

Kvalifikāciju pirmajā vietā noslēdza Ermīns Vācietis (Rīga, Štīm Rally Team), taču, tā kā viņš startēja, dalot automašīnu ar vienu no kopvērtējuma līderiem Agri Bahmani, finālā auto tika nodots Bahmaņa rīcībā.

A finālā līderpozīcijas uzņēmās Vidžis, kā arī Latvijas trofireidu čempions Edvīns Vansovičs. Drīz viņiem piepulcējās fantastiski braucošais juniors Ēķis. Trijatā uzvara tika dalīta līdz brīdim, kad Vansovičs kļūdījās un neveiksme kopā ar mašīnas ātrumkārbas problēmām viņu atsvieda uz beigu pozīcijām. Rezultātā vadībā nonāca abi jelgavnieki – finišā Vidžis pirmais, Ēķis – otrais. Jāpiebilst, ka pēc kvalifikācijas Ēķis bija tikai 21. vietā. Viņš pārliecinoši uzvarēja C finālā, nonākot uz starta no pēdējās rindas B finālā. Arī šajā braucienā tika apsteigti visi konkurenti un Ēķis jau bija A fināla labāko 12 dalībnieku pulkā. 18 gadus vecā braucēja sniegums arī finālā bija izcils – noķēris līderi Vidži viņš pāris reižu pat centās uzbrukt novadniekam.

Cīņā par trešo vietu A finālā iesaistījās Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils), Raimonds Bergmanis un Edgars Janelsiņš (Sigulda). Taču pēc kontakta ar Agri Bahmani Džeriņš zaudēja pāris pozīcijas, savukārt Janelsiņš apmeta kūleni, kā rezultātā Bergmanis saņēma visai drošu pjedestāla pozīciju. Jāpiebilst, ka Vidžim, Ēķim un Bergmanim šī bija pirmā vizīte uz folkreisa sacensību pjedestāla.

Sezonas vājāko posmu aizvadīja Jānis Nikels – dažādas tehniskas kļūmes un sadursmes atstāja Jāni tikai 15. vietā pēc kvalifikācijas. Savukārt B finālā finišēts sestajā vietā, kas nozīmē, ka Nikels posmā guvis 16. pozīciju. Viņš gan saglabā Ziemas kausa kopvērtējuma līdera statusu, taču vairs tikai četru punktu attālumā ir Agris Bahmanis, bet pēdējā posmā, kas 12. martā notiks 333 trasē, uz uzvaru kopvērtējumā teorētiski pretendēs septiņi dalībnieki – Nikels, Bahmanis, Dāvis Tobiass (Ķeipene), Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika), Ritvars Kārkliņš (Cēsis), Vidžis un Eliss Dukaļskis (Sigulda).

Kārtējo reizi lielisku sniegumu parādīja Junioru kausa dalībnieki. Šoreiz uzvara Renāram Ēķim – piecos posmos piektais uzvarētājs! Biķernieku sacīkstē A fināla 12 dalībnieku pulkā iekļuva pieci no sešiem startējušajiem Junioru ieskaites (līdz 21 gada vecumam) braucēji. Arī Ziemas kausa kopvērtējumā jaunie sportisti demonstrē izcilu sniegumu – Tobiass, Dukaļskis, R. Dainis, Džeriņš un Ēķis ir pirmo deviņu pozīciju pulkā no 52 Ziemas kausā startējušajiem dalībniekiem.

Junioru kausa iekšējā cīņā pirms pēdējā posma īpaši saspringta situācija: līderim Tobiasam 83 punkti, seko Dukaļskis ar 76 punktiem, R. Dainis ar 75 un Ēķis ar 74 punktiem.

Komandu cīņā uzvaru šajā posmā sasniedza Bahmaņa, Bergmaņa un Vācieša Štīm Rally Team, aiz sevis atstājot Ēķa, Ritvara Bendzika un Viestura Saukāna Autocross.lv Folkreisa komandu. Trešajā vietā SK Vecpils (Džeriņš, Uldis Maskalāns, Artūrs Bāriņš) komanda. Kopvērtējuma līdere Folkreisa Fabrika (Nikels, Mareks un Rihards Daiņi) piedzīvoja īpaši neveiksmīgu sacīksti, saasinot cīņu par uzvaru ar Štīm Rally Team.

LAF Folkreisa Ziemas kauss noslēgsies 12. martā ar posmu sporta kompleksā 333.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti