Startējis Latvijas autokrosa čempionāts

 
26.aprīlis 2011 10:32

Šā gada Latvijas autokrosa čempionāts startēja svētdien Smiltenē, Tepera trasē.

Latvijas čempionāta 1600 klasē uzvaru guva pērnā gada čempions Andris Priedītis (Mārupe), 2000 Super klasē debijas sacīkstē uzvarēja Intars Spīķis (Rīga), Open klasē labākais Raimonds Jerāns (Salacgrīva), B600 bagiju klasē – Jānis Baumanis (Mārupe), bet D12 smago automašīnu cīņā labākais Kristaps Eglītis (Smiltene). Baltijas kausa D-3A klasē uzvara igaunim Kristijanam Rajamē, bet VAZ kausā labākais – Jānis Rakuzovs.

1600 klasē 13 dalībnieku konkurencē divi galvenie favorīti priekšsacīkšu laikā bija 2010. gada Latvijas čempions Andris Priedītis un pērnais bronzas medaļnieks Reinis Lilienšteins. Katrs dominējis savā grupā, abi satikās 12 automašīnu finālā. Startā uzvarēja Lilienšteins, taču viņa iespējamo uzvaras gājienu apturēja pārnesumu pārslēgšanas mehānisma defekts un Reinis, braucot tikai ar otro pārnesumu, palika sestajā vietā. Uzvara nonāca Priedīša rokās. Otro vietu lieliskā cīņā guva igaunis Janno Ligurs, bet trešais – Kaspars Silenieks (Kuldīga).

2000 Super klasē A fināla startā labākais bija klases debitants Reinis Nitišs (Jēkabpils), kurš turējās brauciena vadībā līdz pēdējam aplim. Taču jau priekšpēdējā aplī viņam pirmo uzbrukumu veica cits debitants Intars Spīķis. Pēc apļa manevru atkārtojot, Spīķis izvirzījās vadībā un noturēja uzvaru līdz finišam. Līdz ar to Intars – 2000 Super klases 2010. gada Latvijas čempiona Jāņa Spīķa brālis – guva uzvaru savā pirmajā sacīkstē. Aiz Spīķa un Nitiša trešo vietu guva cēsinieks Uģis Kaimiņš.

Open klasē divi pārliecinošie favorīti bija pēdējo gadu čempiontitulu dalītāji Jānis Kozlovskis (Ogre) un Raimonds Jerāns (Salacgrīva). Jānis dominēja dienas garumā, arī A finālā Kozlovskis lielāko daļu brauciena veica līderpozīcijā. Taču pēdējā aplī strauji pieauga mašīnas dzesēšanas problēmas, tāpēc Kozlovskis samazināja ātrumu, ļaujot uzvaru pirmajā posmā sasniegt Jerānam. Trešajā vietā – pērnais vicečempions Jānis Vanags (Lielvārde).

B600 bagiju klasē A fināla starts tika atkārtots pēc tam, kad iespaidīgu avāriju piedzīvoja Dmitrijs Kabanovs un sacīkste tika apturēta. Pēc kūleņošanas ar braucēju viss bija kārtībā. B600 klases atkārtotajā startā līderis bija kvalifikācijas uzvarētājs Otto Vočtavs (Ventspils), taču viņa ceļu uz uzvaru apturēja pusass defekts. Pēc vicečempiona neveiksmes līderpozīcijā nonāca pirmā posma sensācija – baušķenieks Kaspars Bumbiers, kurš aizvadīja savu pirmo autokrosa sacīksti mūžā. Taču pārsteigums neizdevās, jo pēdējā aplī apklusa Bumbiera bagijs. Vadību uzņēmās Jānis Baumanis (Mārupe), kurš dienas garumā ar grūtībām kvalificējās A finālam dažādu tehnisku problēmu dēļ. Šoreiz auto nepievīla un pērnā gada bronzas medaļnieks guva uzvaru. Otrajā vietā – Aigars Liškovskis (Baloži), bet trešajā vietā debijas sacīkstē nonāca igaunis Keivo Koivs.

D12 smago automašīnu klasē galvenie favorīti bija pēdējo gadu čempiontitula dalītāji Bruno Leimanis (Cēsis) un Kristaps Eglītis (Smiltene). Tomēr A finālā abi startēja no otrās starta rindas – kvalifikācijā tika piedzīvota savstarpēja sadursme, kas neļāva sasniegt labākas starta vietas. A finālā gan viss nostājās savās vietās – uzvara pēdējo gadu vicečempionam Eglītim, otrais – čempions Leimanis, bet trešais – Andris Jurciņš (Smiltene), kurš bija labākais pēc kvalifikācijas.

Baltijas kausa D-3A klase sezonu sākusi ar problēmām dalībnieku skaita ziņā. Uz starta stājās trīs Igaunijas sportisti. Uzvaru guva Eiropas čempionāta dalībnieks Kristijans Rajamē, aiz sevis atstājot finālā izstājušos Ivo Sultu un divu pāragru startu dēļ no fināla izslēgto Remē Rāmetu.

VAZ Klasika klases kausā uzvaru sasniedza Jānis Rakuzovs (Salacgrīva), aiz sevis atstājot Ediju Zimzu (Rīga) un Reini Palēvicu (Priekule).

Latvijas čempionāts turpināsies ar cīņu maija beigās Valmierā, Brenguļu autotrasē. Savukārt līdz tam Latvijas autokrosa un rallijkrosa līdzjutēji piedzīvos Eiropas čempionāta Latvijas posmu Bauskā, Latvijas rallijkrosa kausa atklāšanu Igaunijā un LAF Folkreisa Vasaras kausa startu Valmierā, Zilākalna trasē. Informācija par notikumiem atrodama Autocross.lv.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti