Artjoms Kočlamazašvili dragreisa sezonas atklāšanā tuvu uzvarai

 
5.maijs 2011 9:22

Daži nedēļas nogali pavadīja svinot Lieldienas, šūpojoties un sitot olas, savukārt ātruma, azarta, dūmu, gumijas un asfalta smaržas cienītāji pulcējās vienuviet, lai atzīmētu dragreisa sezonas atklāšanu.

24. aprīlī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē tika aizvadīts Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms „Eparts.lv Drag Meeting 2011”. Laika apstākļi lutināja ne tikai skatītājus un fanus, bet arī sportistus. Ideāli laika apstākļi - saule, temperatūra ap +20 un asfalta t segums bija kā radīts, lai „iekustinātu" savus autiņus pēc ziemas garā pārtraukuma.

no kreisās: A.Biezais, J.Kuklis, A.Kočlamazašvili

Kvalifikācijā B klasē (2-4l), 201 m garajā trasē, visu laiku labākais bija BMW Z3 braucējs Artjoms Kočlamazašvili, uzstādot laiku 7.484 sek. ar gala ātrumu 160.79 km/h, aiz sevis atstājot Rover mini braucēju Juri Kukli - 7.884 sek. ar gala ātrumu 140.69 km/h. Savukārt trešā vietā pēc kvalifikācijas rezultātiem ierindojās BMW 316 vadītājs Elvis Turāns ar 8.108 sek. un ātrumu 145.23 km/h.

Pusfinālā Artjoms sacentās ar iepriekšējās sezonas vissīvāko konkurentu Agri Biezo ar BMW 325. Pārliecinošu uzavaru ar 7.373 sek. un gala ātrumu 155.06 km/h ieguva BMW Z3 braucējs Artjoms.
Fināla braucienā uz starta līnijas stājās A.Kočlamazašvili un J.Kuklis. Artjomam kārotā uzvara bija „gandrīz jau rokā", taču mašīna parādīja savu pārspēku. Tehnisku iemeslu dēļ Artjomam sacensības bija jāpārtrauc, pat neuzsākot braukt un netiekot līdz startam...pusasis... Arī Jurim tehnisku iemeslu dēļ sacensības beidzās, dažus metrus tālāk stāvot uz starta līnijas un līdz ar to iegūstos līdera pozīcijas. Lai arī Agris Biezais visus finālbraucienus aizvadīja bez pirmā ātruma, jo praktiski nebija iespējams pārslēgties no pirmā pārnesuma uz otro, viņš ieņēma godpilno 3. vietu.

Nākamais Latvijas Čempionāta posms 402 m distancē notiks Igaunijā, Tartu 11.-12.06.

Čempionāta kopvērtējums:

PRO B
1. Juris Kuklis Rover mini
2. Artjoms Kočlamazašvili BMW Z3
3. Agris Biezais BMW 325

PRO C
1. Agris Biezais BMW 325
2. Mati Pold Audi A4
3. Edgars Eriņš Lotus Elise

PRO D
1. Igors Detkovs Audi coupe
2. Māris Ozoliņš Mitsubishi Evo
3. Aldis Vārpsalietis Audi coupe

PRO A
1. Artūŗs Soboņs ZAZ 968
2. Juris Kuklis Rover mini
3. Edgars Eriņš Lotus Elise

STREET FWD
1. Ginta Pavasara Honda CRX
2. Kaspars Pakše Opel MRC
3. Māris Logins Honda CRX

STREET RWD
1. Normunds Lācis BMW 535
2. Jevgenijs Šabanovs BMW 320i
3. Mihails Bodrovs BMW M3

STREET AWD
1. Anna Priede Audi RS6
2. Dainis Atrasts Audi 80
3. Sergejs Minajevs Subaru Impreza GT

Informāciju sagatavoja: SIA VIPtuning preses pārstāve Sandra Baltruņķe
Foto: Sandra Baltruņķe

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti