Vai Valts Zvaigzne būs arī jaunā Latvijas rallija zvaigzne?

 
10.maijs 2011 15:37

Pagājušās nedēļas nogalē notikušā ikgadējā Tallinas rallija rezultāti lika uzgavilēt Latvijas rallija faniem – visātrākais te bija neviens cits kā Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.

Taču īpašu pārsteigumu sagādāja otra Latvijas ekipāža, kas startēja Tallinā – Valts Zvaigzne ar stūrmani Alvi Fjodorovu izcīnīja uzvaru E12 klasē un 10. vietu absolūtajā vērtējumā.

Ekipāžai, kura šogad tikai uzsāk savas rallija gaitas, „Tallinn Rally” bija pirmais grants rallijs un arī pirmās sacensības ārpus Latvijas.


foto: Dace Janova, www.4rati.lv

„Paši negaidījām, ka tā ies”, nenoliedz Valts. Tāpat kā savā pašā pirmajā rallijā, „Sarma 2011”, kur ekipāža piedalījās rallijsprinta ieskaitē, uz starta viņi stājās, par rezultātu nedomājot un ar svarīgāko mērķi – sacensības vispār finišēt. Pēc pirmā pilsētas ātrumposmā Tallinā Zvaigzne/Fjodorovs bija piektie absolūti.

„Gājām sava trenera Ali Jansona pēdās”, smejas Valts (pagājušā gada „Latvijas” rallija pirmajā ātrumposmā Jūrmalā Ali ierindojās 4.vietā absolūti, aiz sevis atstājot daudzus spēcīgus un ātrus sportistus).

„Lieliska jauna pieredze un interesanti ātrumposmi”, atzīst V.Zvaigzne. Apmaldīšanās Tallinas centrā, dodoties uz dopa startu un secinājums, ka nākamreiz, uz Igauniju braucot, ir jāpamācās igauņu valoda, ir tikai daļa no ekipāžas piedzīvojumiem Tallinas rallijā.

Divi no rallija 8 ātrumposmiem bija 22 un 23 km gari, un, pierakstot trasi, bija bažas par to, vai pašiem pietiks izturības. Tomēr izrādās, ka, gana azartiski braucot sacensību režīmā, nogurums nemaz nav jūtams!

Slāpes piemeklēja nevis ekipāžu, bet tehniku - pirms pēdējā ātrumposmā puiši bija spiesti atdot EVO IX savus dzeramā ūdens krājumus, jo sāka karst motors, bet viss beidzās labi un finišs tika sasniegts veiksmīgi.

Valts piebilst, ka ieklausoties Ali Jansona norādījumos, sacensībā tika braukts salīdzinoši prātīgi, pēc katra ātrumposma saprotot, ka tempu varēja vēl kāpināt.

Protams, nozīme ir arī Valta iepriekšējai pieredzei, piedaloties ziemas un vasaras sprintos, kā arī supersprintā, bet pirmsākumā bija kartings. Kartinga trasēs Valts Zvaigzne, kuram, atšķirībā no lielākā vairuma citu jaunākās paaudzes braucēju, ģimenē autosporta tradīcijas bija svešas, startējis jau no 8 gadu vecuma.

Svarīgi, ka pirmsstarta satraukumam (ar kuru Valts vismaz pagaidām tiek galā pavisam mierīgi), nepievienojas rūpes par sporta auto sagatavotību sacensībām – šajā jautājumā jaunais sportists pilnībā uzticas „Vāģi racing” komandas mehāniķiem.

Šobrīd Valtam ir dzīve ir kardināli mainījusies – tā pārsvarā sastāv no trases treniņiem vairākas reizes nedēļā un sporta zāles apmeklējumiem, lai uzlabotu savu fizisko sagatavotību. Šajā sezonā ekipāža Zvaigzne/Fjodorovs plāno piedalīties vēl 12 (!) rallija sacensībās Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. „Ja ko dara, tad dara to nopietni”, savu nostāju neslēpj Valts Zvaigzne.

Valts Zvaigzne ir arī viens no jaunā autosporta attīstības projekta O!kartes Autosporta akadēmija, dalībniekiem. Jautāts par motīviem dalībai šajā projektā , Valts uzskata, ka ir jāizmēģina visas iespējas, un kādēļ gan starts Okartes akadēmijas studentu rindās nevarētu būt labs atspēriens ceļā uz autorallija virsotnēm ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē?

Tuvākais starts V.Zvaigznem jau pēc pāris dienām „BTA Rallijā Talsi”, bet jau pēc nedēļas spēki tiks izmēģināti Lietuvā, Viļņas rallijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti