Supersprinta pirmās uzvaras sadalītas

 
11.maijs 2011 0:00

Smiltenē aizvadīts Freko Supersprinta pirmais posms – Tepera trasē notika „Pavasaris 2011” sacīkste.

Pie uzvarām jaunajā sezonā tika Kārlis Nebars, Sandis Laukšteins, Edgars Avens, Andris Vovers, Gatis Liepiņš, Guntis Lielkājis, Zigurds Kalniņš, kā arī Artūrs Vaido U18 ieskaitē.

Šķiet, lielāko pārsteigumu sarūpēja FWD 1600 klase, kurā debitēja Kārlis Nebars – pēc viņa līdzšinējiem demonstrējumiem pilnpiedziņas klasē izrādījās, ka arī mazas kubatūras priekšpiedziņas auto nav šķērslis ceļā uz uzvarām. Uzvarējis pirmajos divos braucienos Nebars varēja atļauties nestartēt trešajā. Jaunā supersprinta sistēma paredz, ka braucienos tiek piešķirti punkti par vietām, bet tiek vērtēta braucēja labāko divu braucienu punktu summa. Tā kā divos starts Nebars sasniedza maksimālo iespējamo rezultātu, viņš jau pēc otrā brauciena bija nodrošinājis uzvaru.
Otrajā vietā aiz Nebara FWD 1600 klasē nokļuva mājinieks Edgars Tralla, kurš otro vietu izrāva ar uzvaru pēdējā braucienā. Savukārt trešais – Guntis Lielkājis, kuram diena izvērtās gan panākumiem, gan neveiksmēm bagāta, jo vienā no braucieniem tika piedzīvota kūleņošana.

2WD klasē Sandis Laukšteins sasniedza vienu uzvaru un vienu otro vietu kā labākos rezultātus braucienos, ar ko pietika uzvarai. Viņam sekoja Jānis Cielēns, kurš dienu daudzsološi sāka ar uzvarētu pirmo braucienu, taču atlikušajos guva trešās vietas. Divu labāko braucienu punktu summa trešā pozīcija – Mairim Laukšteinam. Lai gan divi braucieni tika noslēgti piektajā vietā, uzvara otrajā sacīkstē par iespējamo favorītu nākamajos posmos piesaka arī Gati Ābelīti. Viņam Smiltenē ceturtā vieta.

4WD klasē jau pēc otrā brauciena bija skaidrs uzvarētājs – divas uzvaras godpilno pozīciju nodeva Edgara Avena rīcībā. Ints Dimiņš un Ints Jeršovs, šajā reizē netiekot pie braucienu uzvarām, guva, attiecīgi, otro un trešo vietu. Trešā brauciena uzvara uz ceturto pozīciju uzcēla Robertu Ansonu, kurš pirmajos divos braucienos bija vadošā sešinieka beigu pozīcijās.

Minēts kā FWD 1600 klases uzvarētājs, Kārlis Nebars Smiltenē bija lielisks – uzvara arī 4WD+ klasē, kas gan ir mazāks pārsteigums nekā panākums priekšpiedziņā. Arī šajā vērtējumā uzvarēti pirmie divi braucieni nodrošināja priekšlaicīgu uzvaru. Otrais, ar katru braucienu uzlabojot rezultātus un uzvarot trešajā piegājienā, -- Agris Brediks. Savukārt trešais – Andris Kulbergs, lai gan visos startos viņš finišēja trijniekā, divreiz būdams otrajā vietā.

VAZ Historic Open klasē neapturams bija Gatis Liepiņš – uzvarēti visi trīs braucieni, maksimāls rezultāts. Raivis Grīnfelds pēc neveiksmīga pirmā brauciena vēlāk nostabilizējās otrajā vietā, bet trešo pozīciju sasniedza Ivars Helmess, kurš pēc pirmā brauciena pretendēja uz otro vietu, tomēr vēlāk palaida priekšā Grīnfeldu.

RWD klasē turpina dominēt Andris Vovers, kurš uzvarēja, būdams pirmais abos pirmajos braucienos. Šosezon pieteikumu uz dueli Voveram izmetis Aigars Tīdmanis, kurš trešajā braucienā uzvarēja, kopumā gūstot otro pozīciju. Trešajā vietā Aigara brālis Gundars Tīdmanis.

2WD Open klasē tika aizvadīts lielisks sporta automašīnu cīniņš. Uzvaru sarežģītajā dienā guva Guntis Lielkājis, ar savu rallijsprinta VAZ 2108 uzvarot autokrosa braucēju Andi Vanteru, trešajā vietā atstājot Artūru Vaido. 4WD Open ieskaitē pārliecinošs Zigurda Kalniņa sniegums – rallija braucējam izdevās uzvarēt visos trīs braucienos. Otrajā vietā Daniels Baltais, bet trešais – Kārlis Goldmanis.

U18 jauniešu ieskaitē uzvaru pirmo reizi sasniedza Artūrs Vaido, pārspējot autosporta aprindās zināmākos juniorus Reini Nitišu un Ralfu Sirmaci. Savukārt komandām labākā izrādījās Uzlimes.net vienība.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti