R4 rallija automašīna Talsu rallijā pierāda savu pārākumu 1

 
16.maijs 2011 10:06

Nedēļas nogalē notikušajā „BTA Rally Talsi” pārliecinošu sniegumu parādījis pirmais „MML Sports” sagatavotais „Mitsubishi EVO 10 R4” rallija automobilis.

Jari Ketomā pie tā stūres uzrādīja labākos rezultātus trijos ātrumposmos no desmit.

„Ir acīmredzami, ka R4 automašīna sevi jau ir pierādījusi kā ļoti labu – mēs ar ļoti niecīgu atstarpi gandrīz līdzīgi cīnāmies ar WRC mašīnu, kas ir pavisam citas kategorijas, daudz ātrāks auto,” stāsta Jari Ketomā.


Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Matemātiski rēķinot, R4 automašīnas pārsvars pār ātrākajiem latviešu N grupas braucējiem ir vidēji 0.5 sekundes uz kilometru. Tas pierādījās arī šajās sacensībās. „MML Sports” vadītājs Džons Īstons uzskata, ka „ņemot vērā īso laiku auto testēšanai – tā bija tikai pusotra diena -, ir patīkami, ka t.s. pamatregulējums ir izdevies tik pārliecinoši labs. Šim auto ir potenciāls; protams, vēl arī daudz darba jāiegulda.”

Rallija „BTA Rally Talsi” 2.dienas noslēgumā sportistiem bija jāveic smagākais ātrumposms ar nosaukumu „Turtle Wax”, kura kopējā distance bija nepilni 34 km (gandrīz trešā daļa no kopējā papildsacensību garuma). Šis ātrumposms nevienu reizi vien ir izšķīris visu sacensību likteni. Tā notika arī šoreiz.

Ātrumposma 16. kilometrā Jari Ketomā vadītais automobilis bija spiests apstāties, lai nomainītu pārsisto riteni. „Protams, pats esmu vīlies,” tā Jari Ketomā. „Tā ir daļa no rallija; notikušajā nevienu nevar vainot. Kādreiz tas notiek ar kādu citu, vēl kādreiz – ar tevi... Gari ātrumposmi ir laba lieta, tajos arī nav vaina. Vienkārši tāda ir dzīve.”

Pirms šī ātrumposma Jari Ketomā atradās kopvērtējuma 2.vietā, no līdera Georga Grosa (ar Ford Focus WRC) atpaliekot nepilnas 7 sekundes. Šo starpību bija pavisam reāli atgūt, tomēr riteņa maiņa pielika punktu cīņai par uzvaru. Jari Ketomā/ Mika Stenbergs šajā rallijā finišē 9.vietā.

Jari Ketomā: „Rallijs Talsi noteikti bija labs, par to nav ne runas. Jāteic, arī ļoti vēlējos tajā uzvarēt un darīju visu, lai tas izdotos. Mums bija iespēja cīnīties, taču nepaveicās. Akmens bija tieši trajektorijā, tajā vietā no trases neko „nenogriezu”. Visticamāk, akmeni no ceļa bija izrakušas/ izcēlušas iepriekšējās sporta automašīnas, jo tieši to ātrumposma daļu jau bijām braukuši. Kad rakstījām trasi, tajā līkumā, protams, nekādu akmeņu nebija.”

Tieši pēdējā ātrumposmā neveiksme piemeklēja arī otru „Skandi Motors” rallija komandas ekipāžu Raimondu Kisielu/ Arni Roni, kas startēja ar Mitsubishi Lancer WRC. Pirms pēdējā ātrumposma viņi atradās kopvērtējuma 3. vietā, no līderiem atpaliekot 39.37 sek., taču tehnikas defekta dēļ viņi bija spiesti izstāties no sacensībām.
 

 
Visi komentāri
 
282765. viesis 16.maijs 2011 11:28
0 0 Atbildēt

Shit happen...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti