Austrumeiropas PRO drifta čempionāts atgriežas Rīgā ar jaunu vērienu

 
16.maijs 2011 10:39

Rīgā, Biķernieku sporta kompleksā 27. un 28. maijā notiks Austrumeiropas PRO drifta čempionāta (EEDC) 2011. gada sezonas 2. posms.

Tās noteikti būs šīs sezonas vērienīgākās PRO drifta sacensības Baltijā. Ievērojamu interesi par pasākumu ir izrādījuši daudz ārvalstu sportistu, kā arī Latvijas drifta līdzjutēju, kas jau kopš maija sākuma interesējas par biļešu iegādi. Īpaši šiem nepacietīgajiem skatītājiem HGK Motorsport no šodienas ir laidis tirdzniecībā pirmo tūkstoti biļešu par īpašo cenu.

Pirmo reizi EEDC posms Rīgā notika 2010. gadā, kad čempionāta organizatori HGK Motorsport komandai lūdza pārņemt citā valstī paredzētā čempionāta posma rīkošanu. Šogad Rīga EEDC kalendārā tika iekļauta kā viena no galvenajām sacensībām. Ņemot vērā pagājušā gada atsauksmes, par EEDC posmu Rīgā interesējas negaidīti liels Eiropas valstu dalībnieku skaits, kas ļauj jau šobrīd Biķernieku trasē prognozēt vēl grandiozākas cīņas kā pagājušajā gadā, kad dalībnieki cīņas karstumā aizmirsa par savu un citu dalībnieku automašīnu saudzēšanu, kā arī iznīcināja Red Bull arku.

Šogad EEDC čempionāta pirmais posms norisinājās Minskā. Tajā Latviju pārstāvēja Gatis Lapāns un EEDC čempions Kristaps Blušs. Lai arī pagājušās sezonas čempionam, startējot ar Tonija Andželo Mazda MX-8 sporta automašīnu, neizdevās pakāpties augstāk par trešo vietu, Latvijas vārds Minskā tika aizstāvēts godam – Gatis Lapāns izcīnīja uzvaru.

Vienlaikus ar EEDC čempionāta 2. posmu tiks izcīnīti arī Latvijas PRO drifta čempionāta punkti. Arī vietējie drifta meistari ziemu nav pavadījuši miegā – uz starta Biķerniekos 27. un 28. maijā ir cerība ieraudzīt nevienu vien jaunu vai tehniski pilnveidotu sporta automašīnu. Atšķirībā no pagājušā gada, kad EEDC un Latvijas čempionāta posmi sacensību laikā tika nodalīti, šogad organizatori plāno tos abus apvienot, lai sacensības padarītu daudz dinamiskākas.

EEDC čempionāta notikšana Rīgā ir iespējama ar Live Riga, www.liveriga.lv, TVA Group, Motul, Garmin, Latakko, BM Auto, TVNET, Radio 101 un LNT atbalstu. Biļetes uz EEDC čempionāta Rīgas posmu, sākot no 10. maija, var iegādāties Biļešu Serviss kasēs un Statoil degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

Plašāka informācija pieejama www.hgkracing.com
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti