Čempionu komentāri par «BTA Rally Talsi»

 
24.maijs 2011 9:21

Jau pagājusi nedēļa kopš noslēdzies rallijs „BTA Rally Talsi”, tādēļ tieši tagad, kad sportistu emocijas ir norimušas, iespējams ar vēsu prātu atskatīties uz aizvadīto sacensību notikumiem.

Esam apkopojuši sešu aktuālo N4 grupas čempionu viedokļus par aizvadīto nedēļas nogali Talsos.

Pēc uzvaras N4 klasē un Čempionu kausa iegūšanas stāsta Baltijas čempions lietuvietis Vitauts Šveds: „Manus iespaidus var aprakstīt vienā teikumā – es vēlos šeit atgriezties! Un ja sportisti vēlas atgriezties, tas nozīmē, ka viss ir bijis vislabākajā kārtībā – gan organizācija, gan ceļi, gan sportiskā konkurence. Citiem rallijiem Baltijā varbūt ir vairāk dalībnieku, taču Talsos ir ne tikai rallijs, bet arī šovi un izklaides gan skatītājiem, gan dalībniekiem.”

Norvēģijas čempions Svenings Biltveds, kas Talsos bija pirmo reizi, atzīst, ka saskāries ar negaidīti sīvu konkurenci: „Talsos mani iepriecināja lieliska atmosfēra un profesionāla rallija organizācija. Ceļi ir ļoti ātri, piemēram, SS2 mums pat likās pārāk ātrs, savukārt SS6 bija tieši tādi ceļi kā mums patīk, tomēr Latvijā segums nav tik ciets kā Norvēģijā, un tas prasa savādāku braukšanas stilu. Kopumā gan nesasniedzu cerēto rezultātu, taču ja atgriezīšos šeit nākamgad (un iespējams ar Mitsubishi), tad noteikti spēšu uzrādīt labākus rezultātus. Uzvarēt Talsos liekas ir grūtāk, kā uzvarēt kādā no Pasaules čempionāta posmiem N4 ieskaitē. Šeit ir ļoti augsts braucēju līmenis.”

Līdz pat pēdējam ātrumposmam N4 klases vadībā atradās latvietis Andis Neikšāns, tomēr 20 km pirms finiša pārsista riepa liedza izcīnīt uzvaru. „Pirms rallija ātrumposmu ceļi bija labi sagatavoti. Arī sportiskā konkurence bija lieliska, turklāt visos līmeņos. Par sekundēm un vietu cīnījos gan es N4 grupas priekšpusē, gan puiši otrajā desmitniekā. Visu laiku norisinājās tādi kā iekšējie mikromači, piemēram, starp abiem pēdējo gadu Zviedrijas čempioniem. Rallijs papildināts ar dažādām izklaidēm, taču jāskatās, lai tās neietekmētu sportisko rezultātu. Neskatoties uz neveiksmīgo pēdējo ātrumposmu esmu apmierināts ar ralliju,” stāsta Andis.

Zviedrijas čempions Jimijs Jūge, kurš finišēja piektajā vietā N4 klasē, ralliju Talsos komentē sekojoši: „Esmu priecīgs, ka varēju piedalīties šajā rallijā. Man patika ātrumposmi un skatītāju skaits trases malās. Arī organizācija bija augstā līmenī. Šogad man vēl jāpacīnās Zviedrijas čempionātā, taču ceru, ka nākamgad varēšu šeit vēlreiz atgriezties kā Zviedrijas čempions.”

„Rallija laikā mūs vajāja dažādas tehniskas problēmas un arī riepu pārsitām, taču rallijs man ļoti patika. Interesanti ceļi ar mainīgu segumu un konfigurāciju, turklāt ātrumposmi neatkārtojas. Ja vien būs tāda iespēja, nākamgad noteikti atbraukšu,” stāsta Baltkrievijas čempions ukrainis Vladimirs Petreko, kura vadītā ekipāža pēc piedzīvotajām problēmām finišēja 24. vietā N4 ieskaitē.

Lai arī tehnisku iemeslu dēļ no čempionu cīņas izstājās arī Lietuvas čempions Martins Samuitis, viņš atzīst: „Ļoti labi ātrumposmi, tomēr priekš manis nedaudz par daudz asfalta seguma. Arī ar rallija organizāciju viss ir kārtībā - tik liels dalībnieku skaits un viss noritēja bez aizķeršanās. Diemžēl jau pirmajā ātrumposmā akmens trāpīja pa turbīnu un dzinējs sāka zaudēt jaudu, tādēļ pēc sestā ātrumposma nolēmu nemocīt auto un izstāties. Nākamgad noteikti atgriezīšos, lai revanšētos.”

„BTA Rally Talsi” organizatori turpina strādāt, lai rallijs Talsos arī 2012. gadā pulcētu vairākus aktuālos N4 grupas čempionus un citus reģiona ātrākos braucējus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti