Lak-y drifta komanda izcīna dubultuzvaru

 
30.maijs 2011 9:21

28. maijā Biķernieku trasē norisinājās Austrumeiropas drifta čempionāts (EEDC) un Latvijas drifta čempionāts (LDC).

Lak-y racing drifta komanda izcīnīja dubultuzvaru Austrumeiropas un Latvijas drifta čempionātā. Jānis Eglīte izcīnīja pirmo, Gatis Lapāns — otro, bet Jānis Lamberts — trešo vietu.

Pavisam piedalījās 31 dalībnieks, braucieniem kvalificējās 16, no kuriem 10 bija Latvijas drifteri. Tikai četriem Latvijas braucējiem neizdevās kvalificēties.

Tāpat kā pirmajā EEDC posmā Minskā vislabāko sniegumu kvalifikācijas braucienos parādīja pagājušā gada Lietuvas čempions Darjus Balis (94,3 punkti), otrajā vietā — Gatis Lapāns (94 punkti). Jāpiemin, ka Gatis uzrādīja vislielāko ātrumu — trases sākumā 133 km/h. Trešo un ceturto vietu dalīja Jānis Eglīte un zviedrs Andrens Jansons, katrs nopelnot 92,5 punktus. Pagājušā gada EEDC čempions Kristaps Blušs ierindojās piektajā vietā.

Tandēmu braucienu ceturtdaļfinālā ar iespaidīgu avāriju izstājās kvalifikāciju braucienu līderis Darjus Balis un Kristaps Blušs, kurš brauca ar savu jauno auto Mazda RX8. Līdz pusfinālam netika neviens ārzemju drifteris. Kristapam Blušam tika piešķirta uzvara pret Darju Bali. Kristaps aizņēmās automašīnu no Edmunda Ērgļa, bet pirmajā pusfināla braucienā pret Jāni Eglīti kļūdījās trasē jau pēc pirmā līkuma un nolēma sacensības neturpināt. Savukārt Gatis Lapāns pusfinālā pieveica Jāni Lambertu, nodrošinot finālbraucienu pret savu komandas biedru.

Finālbraucienā pēc papildu pārbrauciena pārāks izrādījās pagājušā gada Latvijas čempions Jānis Eglīte, uzvarot EEDC kopvērtējuma līderi Gati Lapānu.

Abi driferi ir ļoti apmierināti ar savu sniegumu un jau šobrīd gatavojas nākamajam Latvijas drifta čempionāta posmam, kurš norisināsies Igaunijā, Pērnavā, jau šīs nedēļas nogalē.

LAK-Y Racing
foto: Ilze Laiviņa
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 7

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti