O!Kartes Autosporta Akadēmijas pirmā atlases kārta aizvadīta

 
3.jūnijs 2011 0:02

Aizvadītās nedēļas nogalē – 28. un 29. maijā – trasē „Rullītis” Jelgavā notika O!Kartes Autosporta Akadēmijas pirmā atlases kārta.

Divu dienu laikā sportistiem bija jāveic deviņi dažādi testi, kuru mērķis bija noskaidrot ne tikai ātrākos, bet arī medijiem un sponsoriem pievilcīgākos jaunos autosportistus.

Sestdiena vairāk nekā 40 kopā sabraukušajiem sportistiem sākās ar teorētiskajām apmācībām, kuru laikā uzstājās 13-kārtējais Latvijas čempions Ivars Caune, „Latvijas Mobilais Telefons” prezidents Juris Binde, Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Jānis Naglis un citi lektori. Viņi stāstīja par to, kas nepieciešams, lai varētu ātri pabraukt, kāda nozīme ir fiziskajai sagatavotībai, ko no sportista sagaida sponsors, kā runāt ar masu medijiem un kā jāuzvedas, ja Tu startē profesionālā rallija komandā. If Apdrošināšanas pārstāvis arī acīgi norādīja, ka ātrums ir pieņemams tikai trasē – pa koplietošanas ceļiem jābrauc, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus.

Pēc pl. 13:00 sākās testu sadaļa. Divos testos sportistiem bija jāstartē ar identiskām Ford automašīnām – ar Fiesta sportisti pārbaudīja reakcijas ātrumu, bet ar ietilpīgo C-Max veica veiklības braucienus. Šie vingrinājumi ļāva saprast, kuri jaunieši ātrāk aprod ar nestandarta situācijām. Vēl pirmajā dienā O!Kartes Autosporta Akadēmijas studenti veica testu „trajektorija uz asfalta seguma”. Divi testi bija veltīti, lai izzinātu jauniešus kā personības – Inchcape uzņēmumu grupas vadītājs Latvijā Andris Kulbergs ar testa palīdzību noskaidroja jauniešu motivāciju un spēju strādāt komandā, bet vairāki mediju pārstāvji katru no pretendentiem izprašņāja īstā preses konferencē.

Otrajā dienā sportistiem bija jāveic četri testi. Jaunieši rādīja savu izpratni par trajektorijām uz grunts seguma, kā arī brauca ar kartingiem. Savukārt pieredzējušais braukšanas instruktors Atis Jansons O!Kartes Autosporta Akadēmijas dalībniekus iztaujāja fizikas teorijām, kuras saistītas ar auto vadīšanu. Tāpat jauniešiem bija jāveic 15 jautājumu erudīcijas tests par tēmu „Autosports Latvijā un pasaulē”.

Lai gan līdz finālam sportistiem vēl tāls ceļš ejams, jau pirmajā atlases kārtā iezīmējās pāris dalībnieki, kuri uzrādīja augstus panākumus gandrīz visos testos – tie ir sprinta braucējs Kārlis Nebars, rallija un rallijsprinta dalībnieki Valts Zvaigzne, Jānis Kārkliņš un Mārcis Ķenavs, kā arī kartingists Henrijs Grūbe. Neviens no šiem sportistiem vēl nav nodrošinājis vietu fināla desmitniekā, taču visi viņi izcēlās ar milzīgu degsmi, vēloties savu autosportista karjeru attīstīt tieši ar O!Kartes Autosporta Akadēmijas palīdzību.

Vairāk par O!Kartes Autosporta Akadēmiju – www.autoakademija.lv. O!AA atbalsta arī If Apdrošināšana un Ford. Tehnisko atbalstu nodrošina Chiptuning.lv un auto drošības laboratorija Guard Lab, informatīvi atbalsta Ātruma Cilts, Go4Speed.lv un Autosporta programma Nr.1.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti