Folkreisa līderis Raivis Riekstiņš zaudē jau otro mašīnu

 
14.jūnijs 2011 13:48

LAF Folkreisa Vasaras kausa otrajā posmā sporta kompleksā 333 uzvaru izcīnīja Raivis Riekstiņš, aiz sevis atstājot Kristapu Lapsu un Agri Kalvišu.

Labākais folkreisa juniors šajā posmā – Rihards Dainis (Jūdaži, FlyZone/Folkreisa Fabrika), bet uzvara komandu vērtējumā – Štīm Rally Team. Interesanti, ka pirmo posmu uzvarētājs Raivis Riekstiņš pārdošanas procesā zaudējis jau divas Mazda MX3 automašīnas. Notika arī kroskartu un Beta bagiju cīņas: uzvaras, attiecīgi, Dzintaram Ramatam un Danielam Špakam.

Folkreisa A fināls izvērtās dramatisks, jo uzvarētājs noskaidrojās pēdējos sacīkstes metros. Startā vadībā nonāca savu otro sacīksti aizvadījušais Rūdolfs Bogens (Cēsis), kam sekoja Kristaps Lapsa un Raivis Riekstiņš. Lielu daļu distances turējies līderpozīcijā, Rūdolfs bija spiests izstāties pusass defekta dēļ. Savukārt Lapsa priekšpēdējā aplī izsita stūres iekārtu, kā rezultātā kļuva ievērojami lēnāks. Ar defektu pietrūka dažu metru, lai nosargātu uzvaru – Riekstiņš, ilgi vajājis Kristapu, pēdējā brīdī atrada iespēju apdzīt līderi un sasniegt uzvaru. Raivim šī bija otrā uzvara pēc kārtas.

Taču arī šis panākums ar rūgtumu – jau otro posmu pēc kārtas tiek nopirkta viņa mašīna. Lai gan pircējs nebija neviens no līdz šim zināmajiem sportistiem (notika izloze četru pretendentu starpā), ir aizdomas, ka jau otrā Riekstiņa uzbūvētā Mazda MX3 nonāks Guntara vai Ivo Gabrānu rīcībā. Riekstiņš jau pēc pirmā posma Valmierā zaudēja Mazda MX3 automašīnu folkreisa noteikumos paredzētajā pārdošanas procesā. Uz otro posmu Raivis uzbūvēja vēl vienu šādu auto, taču nu zaudējis arī to. Iespējams, tā vietā, lai būvētu vēl vienu mašīnu, viņš aktīvāk iesaistīsies auto iegādā sacensību laikā.

Notika vēl viens pirkums: Rūdolfs Bogens iegādājās Jāņa Nikela VW Golf I. Arī Nikels, tāpat kā Riekstiņš un arī Agris Upītis, divreiz bijis spiests atvadīties no savas tehnikas.

Junioru ieskaitē uzvaru sasniedza Rihards Dainis, aiz sevis atstājot izstājušos Bogenu un Renāru Ēķi (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda).

Interesants noslēgums komandu cīņā. Riekstiņš, debitējot Štīm Rally Team sastāvā, ar uzvaru sagādāja 20 punktus savai vienībai. Savukārt Jāņa Matulēna (Jelgava) sestā vieta un Ēķa klasificēšana astotajā vietā nesa līdzīgu punktu skaitu Autocross.lv Folkreisa komandai. Uzvaru noteica augstākais individuālais rezultāts – tātad Riekstiņa panākums.

Nākamā sacīkste – kas būs ne tikai Kurzemes, Zemgales un Latgales kausu pirmais posms, bet arī Folkreisa divu gadu jubilejas svinības – notiks 26. jūnijā Mūsas trasē.

Latvijas jauniešu čempionātā CK 125 kroskartiem 333 trasē uzvaru izcīnīja Dzintars Ramats, savukārt Beta bagiju Latvijas bērnu čempionātā otrā uzvara pēc kārtas Danielam Špakam.

Kroskartos Ramats pārliecinoši dominēja, ar lielu pārsvaru uzvarot visos dienas braucienos, arī A finālā. Otro vietu izcīnīja Emīls Misiņš, apsteidzot Lieni Sproģi un izmantojot Dāvja Tobiasa izstāšanos pāris apļu pirms finiša. Diena kroskartiem sākās dramatiski, jo laika kontrolē ar apļa starpību vienā no trases punktiem pamatīgu kūleņošanu piedzīvoja gan Sproģe, gan Tobiass. Taču pēc remontdarbiem abi bija uz starta un cīnījās par vadošajām pozīcijām. Sarežģītu debiju – ar motora defektu – piedzīvoja Ingus Beļakovs, savukārt jau pēc pirmās kvalifikācijas izstājās Viesturs Kalniņš.

Beta bagiju cīņās otrā uzvara pēc kārtas Špakam. Aiz viņa pjedestāla pozīcijas guva Adrians Pūga un pērnā gada kopvērtējuma uzvarētājs Kristiāns Rihters.

Informācija un rezultāti: Autocross.lv. Foto autors: Autocross.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti