Latvijas rallija čempionāts: Pēdējais brīdis lauzt cīņas gaitu

 
1.jūlijs 2011 11:58

Šajā nedēļas nogalē notiekošais rallijs „Latgale 2011” būs Latvijas čempionāta piektais posms.

Tā kā pēc šīs nedēļas cīņām būs atlikušas tikai divas sacīkstes, šī ir čempiontitulu kārotāju pēdējā iespēja lauzt cīņas gaitu, cerībā apturēt šā brīža kopvērtējuma līderus, sevišķi N4 klasē un A Plus grupā. Ja šo ieskaišu līderi, attiecīgi, Andis Neikšāns un Georgs Gross, Latgalē uzvarēs vēlreiz, citām vienībām būs ļoti sarežģīti panākt šos sportistus kopvērtējumā.


Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon).

Šobrīd N4 klases vadībā atrodas Anda Neikšāna un Pētera Dzirkala (LMT Rallija komanda) ekipāža, kuras tuvākie sekotāji ir komandas biedri Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš. Līderu pārsvars pirms rallija „Latgale 2011” ir 13 punkti, bet viena posma uzvaras tiesa ir 15 punktu. Jāņem vērā, ka čempionātā no septiņu posmu rezultātiem katrai ekipāžai tiek atmests viens sliktākais rezultāts. Neikšānam/Dzirkalam šobrīd kā sliktākais rezultāts ir četri punkti par septīto vietu Talsu rallijā. Savukārt sekotājiem Neikšānam/Bērziņam un Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam pēc sliktāko rezultātu atmešanas punktu summai vairs nemainīsies, jo katram ir bijis posms, kurā punkti nav gūti.

Tātad, ja Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals Latgales rallijā nesasniedz augstvērtīgu rezultātu, pastāv izredzes uz aizraujošu sezonas nogali. Savukārt, ja Andis un Pēteris gūst uzvaru – sekotāju izredzes kļūst ļoti vājas. Līdz šim četros posmos Neikšāns/Dzirkals bez minētās Talsu neveiksmes guvuši trīs uzvaras.

Līdzīga situācija A Plus klasē, kurā pēc iepriekšējās sacīkstes Jēkabpilī un Madonā līderpozīcijā nonāca objektīvi ātrākā Latvijas čempionāta ekipāža, igauņi Georgs Gross/Raigo Molders. Viņi startēs arī Latgales rallijā un, ja gūs uzvaru, pēdējos posmos kļūs aizsniedzami tikai teorētiski.
Nedēļas nogalē ekipāžas uzvaru gājienu (pēc izlaista pirmā posma sekoja trīs uzvaras pēc kārtas) var apturēt Ivara Vasaraudža/Mareka Stirnas ekipāža, kura, gluži kā Gross, startēs ar WRC automašīnu. Taču, pat, ja igauņi tiks atstāti otrie, viņi vienalga palielinās pārsvaru pār kopvērtējuma sekotājiem Mārtiņu Svili/Aivi Aizsilnieku un lietuvieti Deividu Jociusu.

Ievērojami dramatiskāka situācija vienas ass piedziņas 2WD grupā. šajā ieskaitē pašlaik vadībā atrodas Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, taču vienas uzvaras tiesas attālumā (15 punktos) atrodas vēl piecas ekipāžas: lietuvieši Vitauts Baranausks/Mindaugs Čepulis (zaudē 3 punktus Sirmacim), igauņi Markuss Abrams/Jarmo Vēsa (-3 punkti), Dmitrijs Mjačins/Kestutis Būzjus (-10), Jānis Kārkliņš/Reinis Pozņaks (-15) un Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš (-15). Nevienai no ekipāžām vairs nav atmetamo punktu, tāpēc cīņa ir matemātiski atklāta. Tiesa, no minētajiem Sirmača konkurentiem Latgales rallija sarakstā nav ne Abrams, ne Kārkliņš.

Latvijas čempionāta komandu kausā pārliecinošā līderpozīcijā atrodas LMT Rallija komanda. Lai arī atlikušajos posmos var uzvarēt jebkura cita vienība, piemēram, Skandi Motors Rallija komanda, kopvērtējumā oranžie kļūst neaizsniedzami.

Pēc rallija „Latgale 2011” sekos atlikušie Latvijas čempionāta posmi – rallijs „Kurzeme” un rallijs „Latvija”.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti