Vecpils folkreisa drāmā uzvar Renārs Ēķis

 
18.jūlijs 2011 16:35

Interesantā cīņā Vecpils autotrasē uzvaru LAF Folkreisa Vasaras kausa trešajā posmā sasniedza Renārs Ēķis.


Raivis Riekstiņš Foto: www.autocross.lv

Autokrosa Durbes novada balvas izcīņā labākais bija Ainārs Kenigsbergs. Folkreisa Junioru kausā uzvara Ēķim, bet labākā vienība – Autocross.lv Folkreisa komanda. Sacīkste bija dramatiska mainīgo laika apstākļu dēļ, savukārt organizatoriski un trases kvalitātes ziņā – perfekta.

Folkreisā diena sarūpēja dramatiskas cīņas, no daudzajiem kvalifikācijas braucieniem par garlaicīgu nenosaukt nevienu. Kvalifikācija noslēdzās ar Renāra Ēķa uzvaru, bet aiz viņa – Kristaps Lapsa (Cēsis) un Mārtiņš Starks (Rīga). Finālā gan Lapsas auto palika uz jumta, bet aiz Ēķa otrais finišēja Normunds Tūtars (Sigulda, Kavita V), trešais -- Starks. Renāram tā bija pirmā uzvara, bet abiem pārējiem – pirmais pjedestāls.

A fināls bija īsta elle, jo tieši pirms starta nolija lietus, kas trasi padarīja slidenu. Pēc starta 11 automašīnas uzvedās kā biljarda bumbiņas pēc pirmā sitiena. Kā jokoja dalībnieku parkā, kopvērtējuma līderis Raivis Riekstiņš (Turkalne, Štīm Rally Team) 200 metru laikā avarēja trīs reizes. Pēc pirmajiem metriem trases malā palika Riekstiņš, Artūrs Bāriņš (Jelgava, SK Vecpils) un Ritvars Bendziks (Bērze, Autocross.lv Folkreisa komanda), kurš aizķērās aiz stāvošās Bāriņa mašīnas. Masveida problēmas izraisīja redzamības trūkums – gandrīz visiem bija aizmesti logi. Bāriņš, vēlāk turpinājis braucienu, šajā sakarā pat ar kāju izsita priekšējo logu, lai varētu turpināt braucienu.

Ēķis guva uzvaru ar ievērojamu pārsvaru, jo jau no starta aizmuka no sekotājiem. Otrajā vietā turējās Tūtars, kurš brauca ļoti saudzīgi, jo pēc starta tika sasists radiators. Savukārt trešās vietas īpašnieks tika noskaidrots pēdējā aplī – haosu ar atpalicēju apdzīšanu izmantoja Starks, kurš apdzina Jāni Kļavu un Raimondu Tauriņu, un guva trešo vietu. Tauriņš – ceturtais, Kļava savā pirmajā sacīkstē – piektais. Visiem top-6 braucējiem šie ir augstākie rezultāti folkreisā.

Labākais Junioru ieskaitē ir Ēķis, bet trijniekā šajā vērtējumā iekļuva Ivo Gabrāns (Sigulda, Kavita V) un mājinieks Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils). Komandu vērtējumā uzvaru izcīnīja Autocross.lv Folkreisa komanda – Ēķa uzvara un komandas sastāvā tikko iekļautā Ritvara Bendzika atrašanās A finālā nodrošināja 27 punktus. Komanda Kavita V (Tūtars, Ivo un Guntars Gabrāni) guva otro vietu (21), bet trešie – SK Vecpils (Bāriņš, Džeriņš, Uldis Maskalāns, 13). Autocross.lv Folkreisa komanda izveidojusi ievērojamu pārsvaru kopvērtējumā – 67 punkti pret otrajā vietā esošo Štīm Rally Team ar 36 punktiem.

Autokrosa ieskaitē finālā galvenais duelis risinājās starp Kenigsbergu un Kaspars Silenieku – fināls visā garumā bija abu savstarpējā cīņa. Uzvara tika Aināram, kuram pēc finiša tika piedzīvots ātrumkārbas defekts. Silenieks otrais, bet Andis Skolmeistars – trešais. Krosā uz starta cīņā par Durbes novada balvas izcīņu piedalījās deviņi dalībnieki.

Dienas gaitā tika piedzīvoti trīs kūleņi. Atrakcijas sāka Sandis Žebeks autokrosa klasē, bet folkreisa B finālā pirueti realizēja debitants Gundars Tīdmanis (Kuldīga), A finālā – Kristaps Lapsa.
Folkreisa Vasaras kausa kopvērtējumā līderpozīciju joprojām saglabā Raivis Riekstiņš, savukārt Kurzemes kausa cīņās līderis ir Renārs Ēķis.

Folkreisa cīņas turpinās jau šonedēļ – svētdien sporta kompleksā Mūsa tiks aizvadīts Zemgales un Latgales reģionu otrais posms. Tāpat šī būs Mūsas kausa izcīņas folkreisam un autokrosam otrais posms.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti