Turpmāk Williams F1 būs ar Renault dzinējiem 1

 
9.augusts 2011 11:07

Renault Sport F1 un Williams F1 paziņojuši par ilgtermiņa sadarbību, kas paredz šasiju un dzinēju piegādi.

Renault Sport F1, Renault F1TM nodaļa, 2012. un 2013.gada sezonā piegādās AT&T Williams reiz čempionātu uzvarējušā V8 dzinēja vienības. Papildus Formula 1 dzinēju piegādei, tikko noslēgtā partnerība paredz arī citas jaunas biznesa un mārketinga iespējas. Sadarbību plānots turpināt arī 2014.gadā, kad tiks ieviesti jaunie V6 dzinēji.

Šī partnerība ir lieliska iespēja abiem – gan Renault Sport F1, gan AT&T Williams. Šī Anglijas-Francijas sadarbība vainagojās milzīgiem panākumiem, laika posmā no 1989. – 1997.gadam izcīnot četrus čempionu titulus, piecus konstruktoru kausus un kopumā uzvarot 63 sacensībās. Tieši šajā komandā radušies arī vieni no atpazīstamākajiem F1 tēliem 90.-tajos gados – Nigels Mansels (Nigel Mansell) un viņa uzvara Lielbritānijas Grand Prix 1992.gadā, Alēns Prosts (Alain Prost), kā arī nu jau par klasiku dēvētie dueļi starp Deimonu Hilu (Damon Hill), Žaku Vilnēvu (Jacques Villeneuve) un Mihaelu Šūmaheru (Michael Schumacher).

Renault Sport F1 prezidents Bernards Rejs (Bernard Rey) sacīja: “Renault paliek Formula 1 sacensībās, lai sasniegtu panākumus, un partnerībai ar Williams šajā ziņā ir liels potenciāls, lai papildinātu tos rezultātus, ko pēdējo gadu laikā izdevies sasniegt, sadarbojoties ar citām komandām. Williams pēdējā laikā ir veicis vairākas būtiskas izmaiņas gan komerciāli, gan tehniski, un, mūsuprāt, šī sadarbība ir vēl viens nozīmīgs solis uz priekšu. Tas pierāda, cik apņēmības pilna komanda ir sasniegt rezultātus, kas lieliski saskan arī ar mūsu mērķiem.”

“Sākot no 2012.gada, fakts, ka mums ir četri sadarbības partneri, izvirza mūs vadībā pār citiem dzinēju ražotājiem, runājot par tirgus daļu, un vienlaikus tā būs lieliska iespēja izmantot Formula 1 kā mārketinga platform mūsu mates kompānijai Renault, informējot sadarbības partnerus un līdzjutējus visā pasaulē.”

“Protams, ta sir arī liels lepnums – atjaunot Williams-Renault vārdu. Kopā mēs ražojām sacensību auto, kas bija zināmi ikvienam pēc to tehniskās inovācijas, un tas vēl joprojām ir Renault veiksmīgākais periods F1 vēsturē līdz šim. Šī partnerība ir aizraujoša iespēja abiem – gan Renault, gan Williams.”

Frenks Viljams (Frank Williams), AT&T Williams komandas vadītājs, piebilda: “Mēs esam priecīgi un satraukti par jauno partnerību ar Renault. Šī sadarbība atkal apvieno F1 komandu ar vadošo autoražotāju un lieliski papildina mūsu sadarbību ar Jaguar. Vienlaikus mēs esam ļoti pateicīgi Cosworth – viņi ir bijuši godīgi un uzticami sadarbības partneri gan uz trases, gan nost no tās pēdējo divu gadu laikā, un mēs ar nepacietīgu gaidām mūsu sadarbību nākotnē.

“Mūsu iepriekšējā sadarbība ar Renault bija viena no visveiksmīgākajām Williams vēsturē, tomēr mēs neļausim sev pārāk daudz kavēties pagātnē. Mums jāskatās uz priekšu nākotnē un jātuprina strādāt pie komandas reputācijas atgūšanas, un es ceru, ka šī sadarbība mums palīdzēs.”


Par Williams-Renault partnerību

Williams un Renault savu pirmo partnerību noslēdza 1989.gadā, kad Renault izstrādāja jauno 3.5l V10 dzinēju mainītiem dzinēja regulējumiem. Jau pirmajā sacensību gadā šī partnerība vainagojās diviem Grands Prix tituliem, ieliekot pamatus arī nākamā gada formulai – FW14, kas kļuva par F1 leģendu kā formula ar visu laiku labāko šasijas un dzinēja apvienojumu. Šī sadarbība bija tik veiksmīga, ka tika izveidoti trīs šasijas atjauninājumi, ieskaitot FW14B, kas 1992.gadā dominēja F1 sacensībās, uzvarot 10 no 16 sacensībām un ļaujot Nigelam Manselam (Nigel Mansell) izcīnīt čempiona titulu jau sezonas vidū Ungārijas Grand Prix sacensībās.

Mansel bija pirmais, kas sadarbības laikā izcīnīja čempionu kausu, kuram sekoja Prosts (1993.gads), Hils (1997.gads) un Vilnēva (1997.gads). Savukārt piece Konstruktoru kausi izcīnīti 1992., 1993., 1994., 1996. un 1997.gadā.

Williams un Renault sadarbība turpinās arī ārpus Formula 1 robežām, piemēram, viena no sadarbības projekta ietvariem Renault Laguna tika sagatavota, lai piedalītos Lielbritānijas sacensībās. Arī šajā gadījumā partnerība nesa augļus, un tika izcīnīti visi trīs uzvarētāju kausi – čempiona tituls, ražotāja kauss un komandas trofeja. Šīs partnerības ietvaros radīts arī ikoniskais Renault Clio Williams.

Par Renault Sport F1

Renault Sport F1 ir Formula 1 Renault atzars, kura uzdevums ir pārraudzīt F1 tehnsikās un sporta aktivitātes. Galvenās aktivitātes notiek Viry-Châtillon,Parīzes dienvidos, kas tradicionāli tiek dēvēta par Renault F1 aktivitāšo tehnisko nometni. Tieši šeit tiek izstrādāti, attīsīti un pārbaudīti pazīstamie RS27 V8 dzinēji, kā arī citi nākotnes dzinēju projekti. Šajā sezonā Renault Sport F1 dzinējus piegādā jau trīs FIA Formula 1 Pasaules čempionāta komandām – Red Bull Racing, Lotus Renault GP un Team Lotus. Katra komanda saņem identiskus dzinējus, kurus apkalpo dzinēju specialist un tehniķu komanda sešu cilvēku sastāvā. Jānorāda, ka tieši spēja pielāgoties un sastrādāties ar partneriem, kuriem ir dažāda kultūras pieredzi, ir viena no Rnault dzinēju un kopējās Renault darbības F1 sacensībām panākumu atslēgām. Līdz šodienai šo spēju apliecina jau deviņi pasaules čempiona tituli un astoņi Konstruktoru kausi.

Par Williams Grand Prix Holdings PLC

Williams Grand Prix Holdings PLC ir Williams grupas holdinga kompānija, kas sevī ietver Williams Grand Prix Engineering Limited un Williams Hybrid Power Limited. Grupa izveidojusi Williams Tehnoloģiju Centru Katarā (Qatar), kas ir Williams Grand Prix Engineering Limited atzars.

Kopumā Grupa nodarbina aptuveni 500 cilvēku. Grupas ienākumu lielāko daļu nodrošina Formula 1 bizness, ieskaitot komerciālos pabalstus un ienākumus no Formula, ko nodrošina uzņēmumam piederošās daļas. Grupas mērķis ir kļūt par Formula 1 komandu, kas izcīna uzvaras kausus un pasaules klases tehnoloģisko procesu līderi.

Williams Grand Prix Engineering Limited

Uzņēmumu Williams Grand Prix Engineering Limited’ 1977.gadā izveidoja Frenks Viljams (Frank Williams) un Patriks Heds (Patrick Head), un tas bija specializējies Formula 1 sacensībām paredzēto formulu dizaina izstrādē un ražošanā, kā arī komandas sagatavošanā katras sezonas Grands Prix sacensībām. Kā viena no vadošajām Formula 1 komandām tā ieguvusi 16 FIA Formula 1 Pasaules čempionu titulus pēdējo trīsdesmit gadu laikā. Deviņi no šiem tituliem izcīnīti Konstruktoru sacensībās sadarbībā ar Cosworth, Honda un Renault. Atlikušie septiņi tituli ir čempionu kausi, kurus izcīnījuši Alans Džons (Alan Jones), Keke Rosbergs (Keke Rosberg), Nelsons Pikets (Nelson Piquet), Nigels Mansels (Nigel Mansell), Alēns Prosts (Alain Prost), Deimons Hils (Damon Hill) un Žaks Vilnēve (Jacques Villeneuve).

AT&T Williams komanda ir viena no visvairāk vertikāli integrētajām Formula 1 komandām ar augstākās klases dizaina izstrādes un ražošanas iespējām, ko piedāvā viņu 33 hektāru plašā rūpnīca Oksfordšīrā, Anglijā. Williams Grand Prix Engineering Limited mērķis ir nodrošināt stabilus ienākumus, izmantojot zīmola atpazīstamību, intelektuālo īpašumu un esošās prasmes, realizējot arī ar Formula 1 nesaistītus projektus.

Williams Tehnoloģiju centrs, Katara

Williams Tehnoloģiju centrs, kas atrodas Kataras Zinātnes un tehnoloģiju parkā, izstrādā lielus magnetiski lādētus jauktos spararatus (izmantošanai vilcieniem vai statiskām ierīcēm), kā arī ierīces Grupas motosporta simulācijām.

Williams Hybrid Power Limited

Williams Hybrid Power Limited ir uzņēmums, kas specializējies magnētiski lādēto jaukto spararatu izveidē, kas paredzēti kā enerģijas krātuve maza un vidēja izmēra ierīcēm, piemēram, automašīnām, autobusiem, tramvajiem. Williams Hybrid Power tehnoloģija nesen palīdzēja hibrīdam Porsche 911 GT3 R izcīnīt uzvaru Nirburgringas (Nürburgring) četras stundu ilgajā izturības braucienā.
 

 
Visi komentāri
 
283646. viesis 9.augusts 2011 12:13
0 0 Atbildēt

Ja dzinēji lidos kā Red Bull, būs interesanti...

----------------------

Visi Latvijas autoservisi

www.autoserviss24.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti