Jonass un Justs skaidro neveiksmes Meksikas GP

 

Foto: MXGP.com

LaMSF | 18.aprīlis 2016 13:09

16. un 17. aprīlī Meksikā norisinājās nu jau piektais šī gada pasaules čempionāta posms solo motokrosā. Sacensībās startēja pērnā gada MX2 klases vicečempions Pauls Jonass, cīnoties ar kritieniem, kā arī Roberts Justs, kurš diemžēl otrajā braucienā izstājās.

Sestdienas kvalifikācijas sacensības Latvijas sportisti aizvadīja labi, Jonasam izcīnot 2.vietu, bet Justam 12.vietu. Diemžēl svētdienas sacensībās veiksme Latvijas puišus bija pametusi, tādēļ abiem nācās krietni pacīnīties, lai iegūtu tik vērtīgos punktus. Pirmo finālbraucienu Pauls uzsāka labi, atrodoties līdera pozīcijā, taču neveiksmīgs kritiens mainīja brauciena gaitu un līdz finišam sportists paspēja aizcīnīties līdz 4.pozīcijai. Tikmēr Roberts Justs pirmajā braucienā izcīnīja 13. vietu.

Otrā brauciena sākumā Jonass jau atkal atradās līdera pozīcijā, bet tad tika piedzīvota vēl viena neveiksmīga saķeršanās un kritiens, kas Paulam jau atkal lika uzsākt pakaļdzīšanos. Rezultātā braucējs atkārtoja savu pirmā brauciena sniegumu, finišējot 4.vietā. „Nesaprotu, kas notiek – tik daudz neveiksmju. Pirmā brauciena pirmajā aplī pazaudēju aizmugurējās bremzes, taču pamanījos finišēt 4.vietā. Otrajā braucienā biju trešais, bet pēc kritiena no 9. vai 8. pozīcijas aizcīnījos līdz 4.vietai. Ar ātrumu un fizisko sagatavotību viss kārtībā, tas viss tikai jāsaliek kopā,” pēc sacensībā savos sociālajos tīklos pauda Jonass. Posma kopvērtējumā sportistam arī 4.vieta.

Savu neapmierinātību ar nedēļas nogales sniegumu sociālajos tīklos pauda arī Roberts Justs, kurš otrajā braucienā bija spiests izstāties. „Šonedēļ Meksikā pamatīgi cīnījos – pārāk daudz kritienu un neveiksmju. Divas nedēļas, lai visu aizmirstu un sagatavotos Latvijas posmam,” viņš komentē. Meksikas posma kopvērtējumā Roberts ieņēma 17.vietu.

Šobrīd Pauls Jonass čempionāta kopvērtējumā ieņem augsto 3.vietu, bet Roberts Justs atrodas 14.vietā. Jau pēc divām nedēļām, 30.aprīlī un 1.maijā pasaules čempionāta posms tiks aizvadīts Latvijā - Ķeguma „Zelta Zirga” trasē. Skatīsimies, kā Latvijas sportistiem veiksies mājās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti