Pārtrūks 10 uzvaru sērija? - Verstapens un Peress otrajā desmitā Singapūras "Grand Prix" kvalifikācijā; uzvar Sainss

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/Formula1

Nozare.lv | 17.septembris 2023 7:56

"Red Bull" piloti Makss Verstapens un Serhio Peress sestdien Singapūrā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmā neiekļuva pēdējā kvalifikācijas daļā, kurā uzvaru svinēja Karloss Sainss.

Pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis nīderlandietis Makss Verstapens, kurš ir uzvarējis pēdējās desmit sacīkstēs pēc kārtas, otrajā kvalifikācijā finišēja ar 11. ātrāko laiku, bet Peress uzrādīja 13. labāko laiku, neiekļūstot kvalifikācijas pēdējā daļā.  
 
Verstapens otrajā kvalifikācijā tikai par septiņām sekundes tūkstošdaļām atpalika no "AlphaTauri" vienības braucēja jaunzēlandieša Liea Lousona.

"Ferrari" pilots Sainss uzrādīja ātrāko laiku otrajā posmā pēc kārtas, apli veicot minūtē un 30,984 sekundēs.

Otrais bija "Mercedes" pilots Džordžs Rasels (1:31,056), trešais - Šarls Leklērs no "Ferrari" (1:31,063).

Ceturtais finišēja Lendo Noriss no "McLaren" (1:31,270), piektais - brits Luiss Hamiltons (1:31,485), sestais - Kevins Magnusens no "Haas" komandas, finišējot 0,09 sekundes aiz Hamiltona, bet septīto vietu ieņēma divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso no "Aston Martin".

Pirms tam trešajos treniņbraucienos labāko rezultātu sasniedza Sainss, apsteidzot Džordžu Raselu no "Mercedes" un Norisu.

Ceturtais 0,313 sekundes aiz Sainsa bija Verstapens, otrs "Ferrari" pilots Leklērs ieņēma piekto, septiņkārtējais pasaules čempions Hamiltons - sesto, Peress - astoto, bet "Aston Martin" pārstāvis Fernando Alonso - 13.vietu.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos treniņbraucienos labākos rezultātus sasniedza "Ferrari" piloti, attiecīgi Leklērs un Sainss, sacensību līderim "Red Bull" pilotam Verstapenam sasniedzot attiecīgi trešo un astoto vietu.

Svētdien norisināsies Singapūras "Grand Prix".

Pēc 14 sacensību posmiem kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 364 punktus. Otrais ar 219 punktiem ir Serhio Peress ("Red Bull"), bet Alonso ar 170 punktiem par sešiem punktiem apsteidz Luisu Hamiltonu.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 4

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 27

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti