Latvijas jauno velosipēdistu izlase – Eiropas čempioni! 1

 
CSDD | 26.septembris 2016 11:09

Pagājušās nedēļas nogalē, 2016.gada 23.septembrī, Latvijas jauno velosipēdistu izlase saspringtā cīņā ieguva augsto 1.vietu 31.Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās („European Traffic Education Contest”) Čehijā.

Latviju šajā sacensībās pārstāvēja Ramona Poreitere, Ulrika Garisone un Matīss Žilko no Baložiem, kā arī Reinis Feldmanis no Ērģemes. Komandas skolotāji Valda Kjaspere un Andris Žilko. Šogad Latvijas komanda spraigā cīņā apsteidza savus ilggadējos konkurentus  - Krievijas un Čehijas izlases.

Šie jaunieši šovasar sasniedza visaugstākos rezultātus CSDD jauno velosipēdistu Vislatvijas sacensībās „Jauno satiksmes dalībnieku forums”. Līdzīgi kā „Jauno satiksmes dalībnieku forumā”, arī starptautiskajās sacensībās galvenais uzsvars bija likts uz divām lietām: kopīgu komandas darbu un satiksmes drošības teorētisko zināšanu pielietošanu praksē.

Sacensībās piedalījās 10-12 gadus veci skolēni, tās rīkoja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) sadarbībā ar Čehijas Automobiļu klubu. FIA norāda, ka šīs sacensības ir īpašs notikums dažādu valstu bērniem, kas dod iespēju gan iegūt un nostiprināt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai rūpētos par savu drošību mūsdienu sarežģītajā ceļu satiksmē, gan ļauj labāk iepazīt vienam otru un dažādu Eiropas valstu kultūras.

Faktiski katru gadu Latvijas jauno velosipēdisti no Eiropas sacensībām atgriežas ar nozīmīgiem sasniegumiem. Vēl viena pirmā vieta tika izcīnīta 2009.gadā Somijā, savukārt 2015.gadā Austrijā, 2013.gadā Melnkalnē, 2012.gadā Polijā un 2010.gadā Maķedonijā – 3.vieta, bet 2014.gadā Norvēģija – 4.vieta.

Latvijas komandas dalību Eiropas mačos atbalsta FIA pārstāvis Latvijā – biedrība „Latvijas Automoto biedrība” (LAMB) un OCTA, kas ir ilggadīgi CSDD sadarbības partneri dažādos satiksmes drošības pasākumos, tostarp – arī bērnu un jauniešu izglītības projektos. 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Janis 2.jūlijs 2018 17:02
1 0 Atbildēt

loti labi

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti