Sāk satiksmes drošības kampaņu "Tava priekšzīme - svarīgākā ceļazīme!" 1

 
Nozare.lv | 27.jūlijs 2023 10:10

Strauji augot ceļu satiksmes negadījumu skaitam, kuros iesaistīti bērni, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) un Valsts policija ceturtdien atklās satiksmes drošības kampaņu "Tava priekšzīme - svarīgākā ceļazīme!", aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

CSDD atzīmē, ka gada siltajos mēnešos, kad ļoti aktīvi norit mikromobilitātes sezona, satiksmes intensitāte ir visaugstākā, un strauji palielinās ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistīti bērni un pusaudži.

Par bērnu un jauniešu gūtām traumām ceļu satiksmē nopietnu satraukumu pauž arī BKUS mediķi, akcentējot, ka ik gadu situācija tikai pasliktinās. Iestājoties siltam laikam, bērni vairāk pārvietojas ar kādu no mikromobilitātes līdzekļiem, piemēram, velosipēdu, tāpēc pacientu skaits, kas šogad pirmajos siltajos mēnešos gūto traumu dēļ vērsušies pēc palīdzības BKUS, ir būtiski palielinājies.

Droša pārvietošanās ceļu satiksmē ir saistīta ne tikai ar satiksmes noteikumu ievērošanu, bet arī ar atbilstošu drošības līdzekļu, piemēram, ķiveres lietošanu, kā arī bērna vecumam un augumam atbilstoša auto sēdeklīša izmantošanu.

Satiksmes drošības kampaņas "Tava priekšzīme - svarīgākā ceļazīme!" atklāšanas pasākums notiks plkst.11 Rīgā, Vērmanes dārzā, blakus estrādei un bērnu rotaļu laukumam.

Pasākuma laikā tiks runāts par aktuālo situāciju ceļu satiksmē un ceļu satiksmes negadījumos, kuros iesaistīti bērni, kā arī jauno satiksmes drošības kampaņu un ikdienas pasākumiem, ko var veikt gan vecāki, gan sabiedrība kopumā. Pasākumā piedalīsies CSDD valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks, BKUS virsārste Renāte Snipe un Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

Pasākumā tiks atklāta arī ceļojošā ekspozīcija "Priekšzīmes aleja" par pieaugušo, īpaši vecāku, lomu, veidojot drošus bērnu paradumus ceļu satiksmē.
 

 
Visi komentāri
 
650 27.jūlijs 2023 22:43
0 0 Atbildēt

Cerams, ka tos dīkdieņus kāds 1nureiz piesaistīs trotuāros un zālājos izmētāto "priekšzīmes" mikrodebilmobīlo skrejamhlamu savākšanai.Būs vismaz kāds reāls rezultāts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan 3

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO) 5

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 2

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti