Latvijā ražotais skrejritenis Mosphera jau pārdots 8 pasaules valstīs (+ VIDEO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Artūrs Virbulis | 28.jūlijs 2022 8:46

Latvijā izstrādātais un industriālām vajadzībām pielāgotais elektriskais skrejritenis Mosphera ir uzsācis pilnvērtīgu ražošanas ciklu Liepājā un pēdējā pusgada laikā piegādāts astoņās valstīs trīs dažādos kontinentos.

Tagad latviešu jaunuzņēmums ir gatavs spert nākamo soli un palielināt ražošanas jaudu, lai sekmīgi turpinātu unikālā skrejriteņa eksportu.

2020. gada izskaņā  tika uzsākta paaugstinātas caurejamības skrejriteņa Mosphera projektēšana un prototipēšana.  Izstrādes fāze aizņēma pusotru gadu, kuras laikā tika uzbūvēti un testēti vairāki prototipi, sadarbojoties Latvijas un Francijas speciālistiem un scooter segmenta viedokļa līderiem. 2022. gada janvārī tika uzsākta Mosphera sērijveida ražošana. Unikālie elektriskie skrejriteņi nonākuši jau pie klientiem Čehijā, Francijā, Izraēlā, Polijā, Somijā, Slovākijā un Šveicē, šomēnes pirmie skūteri ir ceļā arī uz ASV.  Latvijas tirgus ražotājam nav prioritāte,  bet arī šeit pircēji atraduši savu Mosphera. Par uzņēmuma skrejriteņiem izrāda interesi arī militārā industrija, kas redz to kā izcilu pārvietošanās līdzekli militārās bāzēs, robežu kontrolēs un citās iekšējās mobilitātēs. Mosphera skūteri kā lielisku palīgu savā ikdienā novērtē arī mežsaimniecības, lauksaimnieki, lidostas un pat filmu industrija.

Latvijā ražotais skrejritenis ir īpašs ar unikālu dizainu un to, kas tas paredzēts ne vien gludam asfalta segumam, bet gan arī dažādiem bezceļa apstākļiem. Tas iespējams, jo priekšējo balstiekārtu veido “UpSide Down” dakša, savukārt aizmugurē izmantota “linkage” tehnoloģija. Jaudīgākā Mosphera 72V versija spēj attīstīt 10’000W jaudu un 100 km/h lielu maksimālo ātrumu. Atkarībā no izvēlētās akumulatora komplektācijas ar vienu uzlādi iespējams veikt līdz pat 300 km lielu distanci, kas šajā segmentā ir nebijis rādītājs. Ražotājs lepojas, ka ne vien pats skrejritenis, bet arī 90% komponenšu tiek ražotas tepat Latvijā, tādējādi vien 10% ražošanā nepieciešamo detaļu tiek importētas no ārvalstīm.

“Pirmais ražošanas cikls Eiropas valstīm tūdaļ būs noslēdzies, nākamo ražošanas ciklu atverot ASV un Kanādas tirgum. Uzņēmums šobrīd ir izpildījis visus “start-up” priekšnoteikumus - no idejas un prototipa esam nonākuši jau līdz ražošanai, pārdošanai un piegādēm 8 dažādās pasaules valstīs. Pēc veiksmīgas produkta palaišanas tirgū mūsu galvenā prioritāte tagad ir investīciju piesaiste, lai celtu ražošanas jaudu,” atklāj Mosphera idejas autors un uzņēmuma partneris  Klāvs Ašmanis.

Iespaidīgais skrejritenis pieejams, sākot no 8250 eiro, kas, ņemot vērā tā veiktspēju un šī segmenta piedāvājumu tirgū, ir konkurētspējīga cena. Jāatzīmē, ka viens no populārākajiem Youtube kanāliem Francijā – KRAMTOO – savā video apskatā Mosphera novērtē kā vienu no iespaidīgākajiem un labākajiem skūteriem pasaulē. Plašāka informācija par īpašo elektrisko skrejriteni atrodama www.mosphera.com, kur to uzreiz iespējams arī pasūtīt.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Zemnieks 28.jūlijs 2022 11:32
6 2 Atbildēt

Šitiem lauku un ganību izbraukātājiem esmu jau sašāvis sāli dirsā. Laižas prom kā dunduri ar salmu izpūtējā.

Disasterx 29.jūlijs 2022 10:27
3 0 Atbildēt

Izskatas iespaidigi! Specifikācijas un jaudas un ātrumi arī ir diezgan iespaidīgi, tāpat kā cena. Nav brīnums, kad neiespringst uz vietējo tirgu

Pļurkt 28.jūlijs 2022 9:13
2 1 Atbildēt

Nokāpjot no braucamā, par ar veco Gauju varēja saulītes zīmēt uz plika asfalta!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti