Tehnoloģiju apskatnieks iesaka: labākie monitori geimingam, atpūtai, darbam

 

Foto: Publicitātes foto

PAULA KATRĪNA KIRŠTUKA | 6.oktobris 2023 15:46

Ekrāna izmērs, atsvaidzes intensitāte, attēla kvalitāte – šie ir tikai pāris parametri, kas jāņem vērā, izvēloties monitoru. Lai vieglāk orientētos plašajā monitoru piedāvājumā, YouTube kanāla Konsumer tehnoloģiju apskatnieks Lauris Āboliņš sniedz savu vērtējumu un galvenos ieguvumus četriem Samsung monitoru modeļiem.

Ja vieta uz darba galda ir ierobežota, ieskaties, ko sniedz Odyssey G8 un G9 ar OLED paneļiem, taču, ja vēlies izbaudīt īpaši augstas kvalitātes saturu un spēles, apskati Odyssey Ark vai Odyssey Neo G9.

Odyssey OLED G8

Ja esi geimeris, kurš vēlas spēlēt jaunākās konsoļu spēles vai datorspēles augstā izšķirtspējā, novērtē attēlu detalizēto melno krāsu gammu, šis noteikti ir viens no labākajiem 1440 pikseļu monitoriem tirgū. Samsung Odyssey OLED G8 ietver sevī visu – ne tikai pievilcīgu dizainu ar stabilu ekrāna statīvu, bet arī lielisku tehnisko specifikāciju. Pirmklasīgais OLED sniegums ļauj izbaudīt videospēles tā, lai ikviens sajustos kā profesionāls e-sportists. 1440 pikseļu izšķirtspēja ir šobrīd visbiežāk izmantotā visā multimediju satura patērēšanā, kas nozīmē augstas kvalitātes saturu kā spēlēm, tā filmām un video. Monitora Neo Quantum procesors ar OLED paneli nodrošina neticami ātru un nemanāmu krāsu maiņu ar pikseļu reakciju ātrumu (GTG) 0,1 ms (milisekundes). Praksē tas nozīmē nekādu detaļu izplūšanu ātrās spēlēs, īpaši, ja to izmanto ar maksimālo ekrāna atsvaidzes ātrumu, kas ir 175 Hz (herci). Ekrāna tehnoloģija novērš arī tādas neērtības kā – nepietiekamu spilgtumu gaišās telpās, kā arī bažas par monitora iedegšanu, ja uz tā ilgstoši ir kādi statiski elementi.

Odyssey OLED G9

Ja tomēr ir sajūta, ka ar G8 modeļa specifikāciju nepietiek un vajag vēl vairāk vietas uz ekrāna, izvēlies Odyssey OLED G9. Vēl ātrāks 0,03 ms reakcijas laiks, vēl augstāka ekrāna atsvaidzes intensitāte ar līdz pat 240 Hz un vēl lielāks attēls ar 49 collu ekrānu. Taisnība, šis nav kompaktākais modelis, bet produktivitātei vai video montāžai šī būs lieliska opcija. Papildus, geimeriem ekrānā pieejama FreeSync Premium Pro attēla uzlabošanas tehnoloģija. Tāpat kā G8 modelis arī šis monitors ir ar 1800 R ieliekumu, kas ļauj īpaši nepiepūlēties, lai saskatītu saturu šī lielā ekrāna malās.

Odyssey Ark

Ja tiecies pēc tehnoloģiju inovācijām, izvēlies 55 collu lielo Odyssey Ark, tas tik tiešām ļauj iegrimt saturā, turklāt, gan horizontāli, gan vertikāli pagrieztā ekrāna. Tehnoloģiski šis modelis ir citādāks, kā iepriekš aprakstītie Odyssey OLED G8 un G9. Ark aprīkots ar 4K izšķirtspēju, tātad vēl dzidrāku, asāku un iespaidīgāku attēlu kā spēlēm, tā video. Tajā ir iebūvēti skaļruņi, kas, skatoties filmas vai seriālus, ļauj patiesi izbaudīt to skaņas kvalitāti. Vēl īpaši jāizceļ augstā ekrāna atsvaidzes intensitāte ar līdz 165 Hz un reakcijas laiku līdz 1 ms. Šādā monitorā spēlēt jaunāko spēļu konsoļu spēles, kuras atbalsta 4K un 120 Hz atsvaidzi, ir īsta bauda. Tas ir krietni gaišāks par abiem OLED modeļiem, ko nodrošina Samsung Quantum Mini-LED panelis. Ja izdodas atrast vietu viesistabā, šis monitors mierīgi var aizstāt televizoru. Tiesa, tā 1000 R izliekums gan nozīmē, ka šis ir paredzēts, lai saturu un skaņu baudītu viens cilvēks. Ierīcei komplektā iekļauts arī jauns un ērts vadības kontrolieris, kas aizstāj ierasto pulti.

Odyssey Neo G9

Šo monitoru noteikti var ieteikt tiem, kuriem sacensību gars spēlēs ir sekundārs, bet primāri ir svarīgi baudīt spēles vizuālo krāšņumu. Ja gadījumā ar vienu lielu 4K monitoru nepietiek, nav problēmu – jaunais Odyssey Neo G9 principā ir divi 32 collu UHD monitori vienā. 57 collu Odyssey Neo G9 principā izskauž darba virsmas ar diviem atsevišķiem ekrāniem. Šis būs lielisks variants video montētājiem un tiem, kas strādā ar vairākām programmām vienlaicīgi, piemēram, spēlē spēles, paralēli skatās padomus YouTube un seko līdzi sarunām Discord.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto testē dinamisko Audi SQ8 Sportback e-tron (+ VIDEO) 1

Līdz ar modernizāciju e-tron ieguvis Q8 nosaukumu. Jaudīgajā SQ8 e-tron versijā tam ir 503 Zirgspēki. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti