Baikera un autovadītāja konflikts (+ video) 47

 
iAuto | 26.septembris 2013 16:17

Agresīvi noskaņots baikeris izrēķinās ar vecāka gadagājuma autobraucēju, kas izbrauc tam priekšā.

 
Visi komentāri
 
ZZX 26.septembris 2013 17:03
5 1 Atbildēt

Un visiem vienalga. Pat ja večuks vainīgs, tam neadekvātajam orgānu donoram arī profilaksei vajadzēja pa seju iedot.

Mad 26.septembris 2013 17:50
2 0 Atbildēt

jā, tas nu ir riktīgs otmorozoks

solaris 26.septembris 2013 18:44
2 1 Atbildēt

Noskatoties šādu uzvedību, emocionāli rodas vēlme kādreiz speciāli radīt situāciju, lai kāds motociklists nokļūst avārijā...

Bet motociklisti laikam ir pārāk aprobežoti, lai saprastu šādas likumsakarības.

lol 26.septembris 2013 19:00
8 1 Atbildēt

Tam baikerim JEBKĀDAS vadītāja tiesības par šādu agresīvu rīcību vajadzētu UZ MŪŽU atņemt! Neadekvātiem cilvēkiem pie stūres NAV KO DARĪT!

šoferis 26.septembris 2013 22:17
2 5 Atbildēt

Piekrītu, ka neadekvātiem cilvēkiem pie stūres nav ko darīt. Par neadekvātu viennozīmīgi uzskatāms vadītājs, kas izraisīja negadījumu. Savukārt par afekta stāvoklī izdarītu rīcību cilvēks nespēj atbildēt un pārmest neadekvātu uzvedību cilvēkam, kuru tikko kāds ir centies nogalināt, ir, maigi sakot, nekorekti. Video ir skaidri redzams, ka motocikls brauca ar saprātīgu ātrumu un neadekvāts vadītājs tam nogrieza ceļu pēdējā brīdī.

solaris 26.septembris 2013 23:30
6 0 Atbildēt

Pirms lieto terminu 'afekts', painteresējies, ko tas nozīmē.

Kaut kā cilvēki pieraduši sava viedokļa aizstāvēšanai lietot skanīgus terminus, taču tā ir tikai un vienīgi manipulēšana ar citu cilvēku attieksmi, kam ar realitāti nav nekādas saistības. Piemēram, visi tagad lieto terminu "šoks", kad runa ir tikai par izbrīnu vai nepatiku. Bet, redz, vārds "šoks" taču ir iespaidīgāk, vai ne. Tāpat arī "afekts".

Apstākļus, kas noteic, kuram ko var vai nevar pārmest, reglamentē Krimināllikums un citi normatīvie akti. Nevis tavs subjektīvais viedoklis un individuālās projekcijas.

aansis 27.septembris 2013 9:39
1 1 Atbildēt

Hmm... interesanti... Kādi tavuprāt ir iebildumi pret šā termina lietošanu šajā gadījumā? Paskatījos definīciju, kas visnotaļ atbilst šai situācijai. Sliecos piekrist "šoferim", ka neuzmanīga autovadītāja dēļ nonākot tik tuvu nāvei, iestājas "īslaicīgs, ļoti stipri izteikts emocionāls stāvoklis" :)

AFEKTS

Avots: Populārā medicīnas enciklopēdija, 1984. gads. Komentāri

Latīņu val.: affectus

Skaidrojums: noskaņojums; uzbudinājums

īslaicīgs, ļoti stipri izteikts emocionāls stāvoklis.

AFEKTS var būt fizioloģisks un patoloģisks.

Fizioloģiskā AFEKTS laikā cilv. saglabā kontroli pār sevi, tāpēc rīcība nekļūst aplama (sk. emocijas). Patoloģiskā AFEKTS stāvoklī apziņa sašaurinās, rīcību neietekmē domas par sekām, valda tikai viena spilgti emocionāla ideja — dusmas, bailes, pārestības sajūta, kas arī nosaka darbību. AFEKTS laikā seja kļūst sārta, pulss ātrs, elpošana bieža un dziļa, apjukuma un neizpratnes izteiksme pāriet naidīgā, muskuļu tonuss pieaug.

Patol. AFEKTS rodas psihiski veseliem, bet pēc rakstura nelīdzsvarotiem cilv. stipri satraucošu, negaidītu notikumu (apvainojumu, draudu) brīžos. Cilvēks AFEKTS laikā uzbrūk, izdara noziegumus, turklāt viss notiek automātiski, bez pienācīgas apziņas kontroles. AFEKTS beidzas ar pilnīgu fiz. un psih. spēku izsīkumu. Vēlāk šo situāciju un nodarījumu vainīgais neatceras un kritiski novērtēt notikušo spēj tikai pēc ilgāka pārtraukuma.

solaris 27.septembris 2013 10:02
1 0 Atbildēt

Parādi šo video jebkuram psihiatram vai klīniskajam psihologam un pajautā, vai tur ir afekta pazīmes. Es personīgi tādas tur nesaskatu. Nebija nedz obligātā pazīme par pilnīgu izsīkumu pēc vētrainas reakcijas, nebija arī vētraina reakcija (motociklists pa vidu vairākas reizes atgriezās pie sava moča), nebija emocionālas reakcijas dominante pār racionālu rīcību (motociklists laužot spoguli un durvis rīkojās ļoti racionāli no tā aspekta, kā visvairāk izdarīt kaitējumu tai mašīnai, vienlaikus nesadauzot sev dūres). Afekts nozīmē, ka par racionālo domāšanu atbildīgie smadzeņu rajoni necorteks ir kavēti, jo psihē dominē par emocionālu rīcību atbildīgie smadzeņu rajoni limbiskā sistēma. (Ja turklāt cilvēkam vēl ir kaut kādas akcentuācijas psihē, tad var būt pataloģiskais afekts.) Tāds stāvoklis ir īpatnējs ar to, ka cilvēks nerīkojas normāli.

Vienkārši dusmas NAV afekts. Konkrētajā video es personīgi nesaskatu nekādu nenormālību viņa rīcība. Tikai dusmu izgāšana.

Lai vai kā, varam modelēt vēl citu situāciju - iedomāsimies uz mirkli, ka tam motociklistam ir šaujamierocis. Vai tu izteiktu atzinību arī tādā gadījumā, ja viņš "afekta" stāvoklī nošautu to neuzmanīgo veco vīru, kura dēļ viņam nācās nokrist no sava braucamā??

aansis 27.septembris 2013 10:12
0 2 Atbildēt

"Vai tu izteiktu atzinību arī tādā gadījumā, ja viņš "afekta" stāvoklī nošautu to neuzmanīgo veco vīru, kura dēļ viņam nācās nokrist no sava braucamā??"

Atzinību neizteiktu, bet saprastu - tieši šādu iespēju dēļ pastāv lielie ieroču nēsāšanas ierobežojumi. Esmu bijis šī motociklista vietā un varu pateikt, ka pirmajā brīdī mana rīcība nepavisam nebija adekvāta, lai arī ne "līdz pilnam spēku izsīkumam". Pieņemu, ka gadījumā, ja vainīgais taksists nebūtu gluži vienkāŗši aizbraucis no negadījuma vietas, es būtu rīkojies līdzīgi. Pēc tam analizējot situāciju, varu pateikt, ka pagāja ~3 minūtes, kamēr atgriezos pie apziņas kontrolētas rīcības!

Palaidniex 27.septembris 2013 10:18
1 0 Atbildēt

tomēr laikam visiem vadītājiem būtu jāiziet nopietni psiholoģiskās noturības kursi... :D

Ir jāspēj braukt un rīkoties tā, ka pieņem, ka Tevi neviens neredz, spoguļos neskatās utt. Pašam tai pat laikā jābrauc tā, lai Tevi būtu max viegli redzēt un saprast Tavas rīcības motīvus. Sapotu - utopija, bet censties tādai situācijai tuvoties nav aizliegts! Lielākā daļa CSN rodas dēļ nepietiekamas uzmanības veltīšanas tr. līdzekļa drošas vadīšanas procesam kombinācijā ar ar "itkā nelieliem" satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

aansis 27.septembris 2013 10:48
0 1 Atbildēt

Diez vai šajā gadījumā ir runa par psiholoģisko noturību - savu zināšanu robežās sliecos domāt, ka šādos gadījumos ir jau runa par fizioloģiskiem procesiem - t.i. ekstrēmu adrenalīna devu, kas tādā brīdī iedarbojas ne sliktāk kā jebkurš cits smags reibums. Ļausim braukt tikai tiem, kam kaut kādu iemeslu dēļ adrenalīns neizdalās? :)

Es cenšos braukt, neievērojot CSN, kuros ir noteikts, ka var rēķināties, ka citi satiksmes dalībnieki ievēros noteikumus. Vai tas ir pārkāpums? Tik un tā no visām avārijas situācijām izvairīties nav iespējams...

Savukārt uz jautājumu "Ko tiem, vismaz divu vieglo auto šoferiem bija jādara? " nav iespējams atbildēt šīs situācijas kontekstā - varam uzrakstīt garu sarakstu ar to, kas jādara apzināti, bet nav jēga rakstīt instrukcijas neadekvātai rīcībai.

GB12 27.septembris 2013 11:29
1 0 Atbildēt

Es pilnīgi par 100% ar visiem pirkstiem gaisā un tā tālāk balsotu par to, lai tādiem aanšiem, šoferiem un pārējiem nervniekiem, kuri uzskata un mēģina attaisnot, ka uz neuzmanīgu rīcību ir attaisnojami atbildēt ar vardarbību, pie tam, pret vecu vīru, par kuru ir skaidri redzams, ka viņš pats sevi nespēj aizstāvēt un ir skaidri redzams, ka viņš to nedarīja speciāli un apzināti, atņemtu tiesības vai, vēl labāk, izolētu no sabiedrības... Punkts.

P.S. Interesanti vai tas otmorozoks ar moci vai aansis/šoferis ietu dauzīt durvis ārā vai "saprastu", ja pie getza stūres sēdētu kuilis ar skūtu galvu?

Palaidniex 27.septembris 2013 11:37
1 0 Atbildēt

Es cenšos braukt, neievērojot CSN, kuros ir noteikts, ka var rēķināties, ka citi satiksmes dalībnieki ievēros noteikumus. Vai tas ir pārkāpums?

-------

Censties braukt, kā pats raksti - NEIEVĒROJOT CSN - čalīt, IR PĀRKĀPUMS!

Un ja nevar izvairīies no pārkāpumiem, kāpēc opis jāsit? Sagaidi miličus, lai tie nofomē CSN un paņem priekšā kā likumā tas ir paredzēts. Neredzu mopēdistiem lielākas tiesības vicināt dūres. Es opja vietā - atzītos CSN pārkāpumā, bet uzrakstītui "zajavu" Policijā. VIdeo ir - un nākamreiz afekta stāvoklis būs krietni kontrolētāks, jo te var iekaķīt gan huligānismu, gan svešas mantas apzinātu bojāšanu. Penzikam laika daudz uz tiesām var pastaigāt.

Palaidniex 27.septembris 2013 10:21
1 0 Atbildēt

klau aansi - bija te viģiks, kurā nofilmēts, kā ir iekšā mašīnā, kad tai pakaļā iebrauc kravinieks - pārkāpējs. Ko tiem, vismaz divu vieglo auto šoferiem bija jādara? Jālec ārā un ar āmuriem jāšķaida kravinieks, jādo pa muti tā šoferim?

solaris 27.septembris 2013 10:03
0 0 Atbildēt

neocortex

kalfonso 26.septembris 2013 21:28
7 0 Atbildēt

būtu kā vīs vismaz ķiveri noņēmis. lai pretim var dabūt kā pienākas. bāba.

kalfonso 26.septembris 2013 21:31
0 0 Atbildēt

kā vīrs, tip

Oskars 27.septembris 2013 6:14
1 4 Atbildēt

Izskatījās, ka viņš visas dusmas izliek uz mašīnu.

Galu galā, moto braucēji nekādīgi nevar būt orgānu donori, jo pēc avārijām orgāni ir sliktā stāvoklī.

Ja kāds no komentētājiem būtu lidojis no baika, kad tev nogriež ceļu, tad pamatoti izliktu šoka stāvokli uz vainīgo.

Un vēl. Baikera tērps nepaglābj no lūzumiem. Tas arī kalpo, lai vieglāk savākt ķermeni kopā un viņš ir vienā gabalā.

Palaidniex 27.septembris 2013 8:21
2 1 Atbildēt

interesanti gan - cik reižu pa moci un pa atveri ķiverē, ir pelnījis tas pļerdakists par citiem saviem varoņdarbiem, kas skar ar paša spēju ievērot CSN? :D

Anafilaktiskais šox 27.septembris 2013 11:24
1 2 Atbildēt

Sist vecam vīram ir zemiski, bet...

Tas vecais perdaks bija 200% vainīgs un, varbūt, viss būtu citadi, ja šis neatvērtu muti un nesāktu "braukt augumā" motociklistam, tipa mocis "нарушил".

Es nebūtu šādi rīkojies nemūžam, bet cilvēciski mo vadītāja emociju izvirdumu saprotu.

P.S. Ā, un vēl - motociklistus apd1rš tikai tie, kam pašiem nav kategorija. Pierādīts tūkstoškārt!

GB12 27.septembris 2013 11:33
1 0 Atbildēt

Vēl jo vairāk pierāda, ka to motociklistu vajag iespundēt psihenē. Ja uz vienu "narušil" šādi reaģē, kas būtu bijis, ja būtu vēl kaut ko pateicis...

aansis 27.septembris 2013 11:33
1 0 Atbildēt

Padomā vai tiešām uzrakstīji to, ko domā :) Tu visticamāk NEZINI, kā tu rīkotos šādā situācijā, ja neesi tādā bijis.

Apzināti es piekrītu, ka sist vecam vīram ir zemiski un es "šādi nemūžam nerīkotos"! Bet brīdī, kad tevi kāds tikko ir centies nogalināt un adrenalīna līmenis ir pāri galvai, rīcība ir neprognozējama.

Es vairāk apbrīnoju, ka cilvēki ir gatavi vainot jebkādos grēkos cietušo, kurš rīkojas neadekvāti PĒC avārijas, bet neuzskata, ka tiesības būtu jāatņem cilvēkam kurš neadekvāti rīkojas PIRMS avārijas un to izraisa!

GB12 27.septembris 2013 11:47
2 0 Atbildēt

Jā, uzrakstīju, ko domāju...

Baigi jau "centās nogalināt"... :D Šausmīgi jau motociklistam vajadzēja aizstāvēties, lai ļaunais vecis gecā šo nepiebeigtu pavisam... :D

P.S. Cilvēks, kurš rīkojās neadekvāti pirms negadījuma, savu sodu saņems likuma paredzētajā kārtībā. Iespējams, ka pat paliks bez tiesībām, ja to nosaka tās valsts likumdošana.

Un tikai nevajag par kaut kādu neapzinātu rīkošanos. Viņš rīkojās ļoti apzināti. Tas video skaidri ir redzams - spēja reaģēt un sakarīgi domāt. Vienkārši čalis ir acīmredzot pieradis vicināt dūres visur un visādos apstākļos.

aansis 27.septembris 2013 12:11
0 1 Atbildēt

Video nekādi nav redzams, cik apzināta ir motociklista rīcība. Es neesmu pieradis vicināt dūres nekādos apstākļos, bet līdzīgā situācijā biju gatavs to darīt. Iespējams, ka domātu līdzīgi tev, ja nebūtu gadījies šādas sajūtas izbaudīt pašam.

GB12 27.septembris 2013 14:02
1 0 Atbildēt

Tas tikai vien liecina par to, ka tu esi tikpat nelīdzsvarots, cik viņš. Ko lai saka, tāds tādu aizstāv.

aansis 27.septembris 2013 11:41
0 0 Atbildēt

"P.S. Interesanti vai tas otmorozoks ar moci vai aansis/šoferis ietu dauzīt durvis ārā vai "saprastu", ja pie getza stūres sēdētu kuilis ar skūtu galvu?"

Jā ietu... Man tajā brīdī bija pilnīgi vienalga, kas sēž pie takša stūres, lai arī apzināti zinu, ka lielākoties puskrimināli tipiņi, kam zem sēdekļa ir vismaz beisbola nūja. Manā situācija gan vainīgais aizbēga no notikuma vietas, kā rezultātā pēc pāris minūtēm racionālā domāšana atgriezās, novērtēju zaudējumus un arī devos prom... Bet tajās ~3 minūtēs bija prātā tikai kā fiziski noķert vainīgo, aizmirstot kaut vai to, ka vismaz numuru vajadzētu mēģināt iegaumēt.

P.S. Un ko teikt par visiem tiem grāmbraucējiem, kas neapstājās palīdzēt?

GB12 27.septembris 2013 11:49
1 0 Atbildēt

Nu skaidrs, no kurienes tāds viedoklis. Tātad, arī tevi vajadzētu no trases noņemt.

P.S. Piekrītu, to līmenis nav labāks par to motociklistu. Tā vietā, lai iejauktos, gļēvi noskatās.

aansis 27.septembris 2013 12:06
0 1 Atbildēt

Interesanti kādēļ? Neesmu izraisījis nevienu avāriju, atšķirībā no lielākas daļas vadītāju. Vairākkārt esmu izglābis opim līdzīgos no nepatikšanām, nekļūstot par cietušo. Tādēļ, ka vienīgajā gadījumā, kad neskatoties uz visu uzmanību, taksista izveiktais slepkavības mēģinājums bija tik pēkšņs, ka tomēr uzzināju, kādas ir sajūtas šādā situācijā?

GB12 27.septembris 2013 14:03
1 0 Atbildēt

Slepkavības mēģinājums... :D :D Nepaliec smieklīgs... LD

aansis 27.septembris 2013 15:40
0 0 Atbildēt

Esi personīgi šādu situāciju izbaudījis? Vai tikai izsaki viedokli no malas?

GB12 27.septembris 2013 15:59
0 0 Atbildēt

Ar moci nē. Mani vienreiz viens ar auto pagriezienā, kur man bija priekšroka, notrieca, taviem vārdiem sakot, mēģināja nogalināt. Tas skaitās?

aansis 27.septembris 2013 16:05
0 0 Atbildēt

Subjektīvi domāju, ka nē - spriežot pēc apraksta, tiki notriekts gājēja ātrumā ar lēni braucošu auto (neesmu izbaudījis) - tas varētu būt līdzvērtīgi kritienam ar velosipēdu (esmu izbaudījis) - nepatīkami, bet sajūtas nesalīdzināmas.

Domāju, ka nekļūdos, jo tas, ka nesaproti par kādām izjūtām es runāju, liecina, ka pats tādas neesi izbaudījis.

GB12 27.septembris 2013 17:29
0 0 Atbildēt

Protams, ka nē. Jo pretējā gadījumā tev nāktos atzīt, ka esi garīgi nelīdzsvarots cilvēks, kuru labāk būtu izolēt no sabiedrības.

Bet spriežot pēc tā, kā tas motociklists-urla spēja kustēties, jāsaka, ka es toreiz cietu vairāk nekā šams, jo kājas pavicināt točno nevarēju... :D Un, ja, kā tu apgalvo, šams brauca normālā atrumā, tad viņa reakcijai arī vajadzēja būs diezgan adekvātai un nekādam afektam rasties nevajadzēja. Tāpēc vēlreiz saku - ja tu uzskati, ka šis ir iemesls, lai uzbruktu cilvēkam, tad tu esi tikpat nenormāls un izolējams kā tas urlāts. Piedod par skarbumu, bet tā nu tas ir. Un vari neattaisnoties ar - pats neesi piedzīvojis. Lielākā daļa notriekto un necietušo vai viegli cietušo motociklistu nemetas virsū saviem krešu izraisītājiem. Tikai pāris atsaldeņi, kuriem acīmredzot jau smadzenītes pietiekami cietušas un arī kompleksi dara savu.

aansis 27.septembris 2013 22:48
0 0 Atbildēt

Tad kad būsi ticis līdz tādai adrenalīna devai, parunāsim. Līdz tam varam droši palikt katrs pie sava - tu nezini, kā ir tad, kad šādā situācijā aizbrauc jumts. Vēlreiz no savas pieredzes saku - esmu pēc dabas mierīgs un šādā veidā NEKAD savā apzinīgajā dzīvē netaisos risināt jebkādas problēmas. Arī alkohola ietekmē nekļūstu agresīvs, no kā varētu secināt, ka arī zemapziņā nav agresīvas tieksmes. Bet konkrēti šādā situācijā biju gatavs rīkoties tieši tikpat agresīvi, nedomājot par sekām.

aansis 27.septembris 2013 11:46
2 1 Atbildēt

Palaidniex: "Censties braukt, kā pats raksti - NEIEVĒROJOT CSN - čalīt, IR PĀRKĀPUMS!"

Nu re - pārkāpums, uz kuru pats aicini! :) CSN 6. pants taču skaidri saka, ka satiksmes dalībniekam ir tiesības uzskatīt, ka citi ievēros CSN. Bet tu aicini braukt pretēji šī punkta prasībām :D

Palaidniex: "Ir jāspēj braukt un rīkoties tā, ka pieņem, ka Tevi neviens neredz, spoguļos neskatās utt."

Kā tad īsti ir? Aicini braukt pretrunā ar CSN vai vienkārši neesi līdz 6. pantam vēl izlasījis?

Palaidniex 27.septembris 2013 12:03
0 0 Atbildēt

Tev ar uztveri viss labi? Nav iestājies anafilaktiskais šoks? :D

Kā var ko tādu izlobīt?

Tu tak pats raksti, tie tavi vārdi "Braukt NEIEVĒROJOT CSN"

Es jau tikai citēju!

Protams - Braukt ievērojot CSN nav pārkāpums, bret braukt NEievērojot CSN - ir pārkāpums!

Un kas tieši rīcībā braukt pieņemot, ka Tevi neredz vai var neredzēt ir likumpārkāpums? Ja plūsma brauc ar max atļauto, tad neapdzen, neapsteidz, jo kāds var rēķināties, ka arī pārējie nepārkāps max atļauto, piemēram, tāpēc spogulī nepaskatījās apbraucot bedri un sanāca aizķert citu ransportlīdzekli, kurš pārkāpjot CSN punktu par ātrumu tomēr izlēma apdzīt/apsteigt... Manuprāt, pārkāpējs tādā gadījumā ir nevis avārijas izraisīājs, bet tas, kurš pārkāpa ātrumu un nokļuva punktā, kurā nebija tiesīgs nokļūt. Tas ir kā mēģināt piesiet gājēja notriekšanu šoferim vietā, kur ir "cietēja" neizmantots gājēju tunelis...

aansis 27.septembris 2013 12:08
0 0 Atbildēt

Man ar uztveri viss labi - es rakstīju konkrēti par 6. punkta neievērošanu - uz ko tu aicināji pirmais!

Palaidniex 27.septembris 2013 13:03
1 0 Atbildēt

Kā tad es uz to aicināju?

Nepārkāpjot var braukt gan tā lai tevi pamana un redz vai, lai tevi nepamana un neredz.

Normāls pašsaglabāšanās instinkts jebkuram diktētu elementāru patiesību - neesi drošs - piebremzē, 3x pārliecinies. Es neattaisnoju opi par avārijas izraisīšanu, tik pat labi nervozais mopēdists neapzināti iznira no "aklās zonas" nepārliecinoties vai opis viņu ir pamanījis.

Tas ir kā apdzīt to transportlīdzekli kuru pats neredzi un tad apvainot to avārijas izdarīšanā!.

Vai moptociklists bija pārliecināts, ka viņu redz?

Bieži vien cilvēki tieši tāpat izgriež mašīnai priekšā? Un ko - jāiet uzreiz klapēt pa seju? Nevajag tagad norakstī, ka opim speciāls naids preet motociklistu un ka viņš neskatījās, iespējams skatījās, bet nepamanīja. Tu pats vienmēr un visu pamani? Moš opis pamanīja, bet par vēlu...

Sist ne viņu ne viņa mašīnu nebija ne mazākā iemesla. Lai nervozajam mopēdistam pielektu - vajadzēja vēl zajavu milicijā par roku palaišanu.

GB12 27.septembris 2013 14:08
1 0 Atbildēt

"ka opim speciāls naids preet motociklistu"

kā nebija!!! ansis tač rakstīja - SLEPKAVĪBAS MĒĢINĀJUMS... :D

aansis 27.septembris 2013 15:47
0 0 Atbildēt

Vēlreiz - lūdzu nespried par lietām, par ko tev nav nojausmas. Arī ievērojot visu, ko iesaki pretrunā ar CSN 6. punktu, tik un tā gadās situācijas, kad kāda cita satiksmes dalībnieka neuzmanība (vai nerēķināšanās ar citiem) ņem virsroku. Atšķirībā no citiem divriteņu braucējiem (arī velo), kas bieži vien apgalvo, ka "VISI viņus cenšas nogalināt", teikšu, ka lielākoties tiešām cilvēki ir sakarīgi un katram gadās kļūdīties - lielāko daļu kļūdu var paredzēt un novērst (pie sevis klusībā nolamājoties). Bet tad kad pienāk brīdis, kad ar moci ir jākrīt uz asfalta pat pie pilsētas atļautā atruma dēļ kaut kāda atsaldeņa, adrenalīna daudzums ir pietiekams, lai rīcība uz brīdi kļūtu pamatoti neadekvāta.

Palaidniex 27.septembris 2013 21:08
0 0 Atbildēt

Visi drīkst kļūdīties aiz neuzmanības,jebkā un jebkur, bet lūk šis opis, kurš nepamanīja garīgi nelīdzsvaroto motocilkistu ir atsaldenis? Nu, nu...

aansis 27.septembris 2013 23:48
0 0 Atbildēt

Visi drīkst kļūdīties un kļūdās. Daži kļūdās tā, ka apdraud citu cilvēku dzīvību. Manuprāt termins "atsaldenis" ir vienlīdz piemērojams jebkuram, kas ceļu satiksmē atļaujas apdraudēt citu satiksmes dalībnieku dzīvību - neatkarīgi no tā vai tas ir neuzmanīgs opis vai agresīvs apdzinējs.

Palaidniex 28.septembris 2013 10:19
0 0 Atbildēt

Atkārtoju jautājumu - ko bija jādara blakustopika viegloauto īpašniekiem ar neuzmanīgo kravinieka vadītāju? Arī jāsit? Tur reāli mašīnas ir lupatās saņurcītas un dzīvības vēlreālāk apdraudētas...?

Anafilaktiskais šox 27.septembris 2013 11:46
1 0 Atbildēt

CSN 5. Katra ceļu satiksmes dalībnieka pienākums ir darīt visu iespējamo, lai sniegtu pirmo palīdzību ceļu satiksmes negadījumā cietušajiem.

IkdienasViesis 27.septembris 2013 13:02
2 1 Atbildēt

Cerams, ka tas onkuls to agresīvo baikeri iesūdzēja attiecīgās tiesu instancēs. Tādiem neadekvātiem tipiņiem būtu jāatņem tiesības+ vēl jāiesēdina uz dažiem gadiņiem.

ss 27.septembris 2013 23:19
0 0 Atbildēt

ko ņematies...,tas tak krievijā!!!

Palaidniex 28.septembris 2013 17:00
0 0 Atbildēt

Aanis ir tepat latvijā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti