Populārais AutoStils supersprints Stāmerienā uz ezera jau sestdien

 
15.februāris 2009 14:08

Jau šo sestdien, 21. februārī vairāk nekā 160 autosportisti dosies Vidzemes virzienā -- Gulbenes rajona Stāmerienas pagastā uz Ludza ezera norisināsies pirmais 2009. gada sezonas Auto Stils rallija supersprints „Vidzemes ziema 2009”.



Ziemas supersprints atšķirsies no ierastajiem jaukta seguma pasākumiem ar to, ka tas norisināsies uz aizsalušā Ludza ezera. Jau ierasts, ka supersprints pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu. Arī sestdienas supersprinatam ir pieteikušies 160 dalībnieki, to vidū 5 no Lielbritānijas.

Ziemas autosporta cienītāji vairākus gadus bija spiesti samierināties ar ierobežotām iespējām noķert ledu vai sniegu. Šogad ziema ir parūpējusies par īsti piemērotiem apstākļiem ziemas autosporta pasākumiem.

Tradicionāli aizsalušais Ludza ezers līdz pat 2006. gada ziemai uzņēma Latvijas čempionāta standarta auto rallijā dalībniekus. Šogad šī tradīcija tiek atjaunota -- uz ezera savu meistarību autosportisti pārbaudīs rallija supersprintā, kas aizstāj par rallijsprintu izaugušo standarta ralliju. Vairāku kilometru garo un meistarībā prasīgo ātrumposmu sportisti veiks 3 reizes. Labākais katrā no klasēm tiks noteikt summējot divu labāko braucienu rezultātus.

Ziemas Auto Stils supersprintā klašu iedalījums ir izveidots pēc iespējas demokrātiskāks, lai ikviens, kurš vēlas pārbaudīt savu meistarību uz ezera ledus var sacensties līdzīgos apstākļos. Automašīnas ar standarta riepām bez radzēm un ar radzēm iedalās klasēs pēc piedziņas un riepu veida. Papildus standarta ielas riepām ir izveidotas klases projekta „Rallijsprints 2010” ietvaros, kur sportisti var startēt ar sporta ziemas riepām, tā dēvētajām „treniņriepām”. Šīs riepas tiek aprīkotas ar standarta radzēm, bet to skaits ir būtiski lielāks salīdzinājumā ar standarta ziemas riepu.

Līdzīgi kā 2008. gada supersrpintos, savu dalību „Vidzemes ziema” pasākumā ir pieteikuši virkne aktuālo rallija, rallijsprinta un citu čempionātu dalībnieki un čempioni – to vidū rallijsprinta 1600 klases līderi brāļi Bruņenieki, lielā rallija braucēji brāļi Mežaki, Ainars Igaveņš, Mārtiņš Svilis, kā arī bijušais rallija čempions Armands Maspāns. Jāatzīmē, ka 5 dalībnieki ieradīsies no Lielbritānijas ar Latvijā un starptautiskajā rallija pasaulē pazīstamo 17 gadus veco Tomu Keivu priekšgalā. 

Rallija supersprints ir demokrātisks un pieejams veids, kā autosporta entuziastiem un faniem salīdzināt savas spējas ar pieredzējušiem meistariem un čempioniem.

Auto Stils rallija supersprinta 1. sekcijas starts tiks dots 9:30 pie viesu nama „Zušu nams”. Rezultāti un informācija – www.autosport.lv.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti