Jaunais «Golf» iegūst augstāko punktu skaitu EuroNCAP testos 4

 
18.marts 2009 10:31

Volfsburga, 2009. gada 16. marts – kārtējo reizi jaunākais Golf saņem piecas zvaigznes EuroNCAP novērtējumā: Eiropas trieciena testu programma EuroNCAP piešķīra jaunajam Golf visaugstāko punktu skaitu – piecas zvaigznes, pat vērtējot pēc vēl stingrākajiem un visaptverošākajiem kritērijiem.



Golf ieguva visaugstāko kopējo novērtējumu no visiem transportlīdzekļiem. Jaunajā EuroNCAP pārbaudē tiek vērtētas visas atsevišķo transportlīdzekļu drošības un palīgsistēmas. Līdz šim tādas drošības sistēmas kā ESP (elektroniskā trajektorijas stabilizācijas programma), kas Golf automobiļos ir standarta aprīkojums, nebija iekļautas vērtēšanā.



Kopš 2009. gada februāra, lai varētu pretendēt uz piecu zvaigžņu novērtējumu, transportlīdzeklim ir jāsaņem minimālais novērtējums četrās kategorijās (pieaugušo aizsardzība, bērnu aizsardzība, gājēju aizsardzība, drošības palīgsistēmas), kā arī vispārējā novērtējumā. Līdz šim izmantotā procedūra bija spēkā kopš 1997. gada, un tā pārbaudīja tikai frontālās sadursmes, sānu sadursmes un gājēju aizsardzību. Jaunajā novērtējuma procedūrā ir iekļautas arī elektroniskās drošības un palīgsistēmas, kas palīdz novērst negadījumus un izvairīties no nopietniem ievainojumiem.

Turklāt, jaunajā novērtējuma programmā ietilpst arī aizmugurējās sadursmes testi, kas sniedz informāciju par trieciena ietekmi uz kakla skriemeļiem. Volkswagen uz šāda veida kakla skriemeļu ievainojumiem ir atbildējis ar optimizētiem galvas balstiem WOKS (whiplash-optimised head restraints). Salīdzinājumam, WOKS aizsardzības potenciāls attiecīgajos testos viennozīmīgi bija labāks kā daudzu citu aktīvo sistēmu biomehāniskie rādītāji.

Jaunais EuroNCAP novērtējums piedāvā klientiem vēl dažas priekšrocības: pateicoties jaunajam novērtējuma pārskatam, klients var ātri noteikt transportlīdzekļa vispārējo drošību un viegli veikt salīdzināšanu.
 
Visi komentāri
 
267790. viesis 18.marts 2009 14:09
0 0 Atbildēt

Nu tad nevarēja ielikt sarakstiņu arī ar citām testētajām mašīnām?

267791. viesis 18.marts 2009 14:44
0 0 Atbildēt
267813. viesis 19.marts 2009 15:31
0 0 Atbildēt

kad letiņš nodos ar viņu pa bērzu dirstaliņu tā ka paliks pāri lūžņu kaudze tad euruncaps brīnīsies un teiks:"laikam mēs norāvām fufeli":)))

267885. viesis 22.marts 2009 10:48
0 0 Atbildēt

Būs vēl viens bliežamais! WW tiecas pēc RENAULT klases!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti