Andis Neikšāns: «Portugāles ceļi ir interesanti, man patīk!» 1

 
1.aprīlis 2009 14:11

Portugālē sākās iepazīšanās pirms pasaules autorallija čempionāta ceturtā posma un P-WRC trešā posma autorallijā – „Vodafone Rally de Portugal”. Šajās sacensībās piedalās arī „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.

Kopā sportistiem ātrumposmos būs jāpavada vairāk nekā 360 kilometri un katrs ātrumposms būs jāveic divas reizes. Vakar sportisti pierakstīja aptuveni 120 kilometrus trases, bet šodien jāpieraksta atlikušie 60.

„Ceļi ir ļoti interesanti – daudzveidīgi. Vietām tie ir ātri un tādi, kādiem esam pieraduši Latvijā, cituviet tie ir ļoti līkumoti un šauri. Salīdzinot ar Kipru, ceļi ir daudz pierastāki,” stāsta Andis. „Var teikt, ka pirmajā dienā diezgan labi esam tikuši galā ar pierakstīšanu. Trase man patīk!”

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” pilots atzīst, ka problēmas varētu sagādāt neprognozējamais ceļa segums. Lai gan trases virsma ir cieta un abrazīva, kas nodrošina labu saķeri, uzreiz ārpus trajektorijas segums ir ļoti slidens. „Trasē ir milzīgi, biezi putekļi,” atzīst Andis. „Pa šādu segumu braukšu pirmoreiz mūžā, bet esmu jau pieradis, ka pasaules čempionātā nekas nav, kā Latvijā!”

Jautāts par trases reljefu, Andis zināja stāstīt, ka trase ir kalnainā apvidū, tādēļ ir daudzi kāpumi un kritumi, kā arī daudzi tramplīni: „Tā kā trase ir ātrāka nekā Kiprā, iespējas avarēt Portugālē ir daudz lielākas. Būs jābrauc ātri, bet uzmanīgi!”

Kopš Portugāles posma par „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” oficiālajiem informatīvajiem atbalstītājiem kļuvuši auto televīzijas portāls www.autotv.lv un raidījums „Tavs Auto”. Portālā Autotv.lv jau šobrīd apskatāmi Norvēģijas rallija apskats un reportāža par plūdiem Kipras rallija servisa zonā, kā arī īsfilmas par Anda Neikšāna desmit autosportā pavadītajiem gadiem un filma „Emocijas” par „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu”. Savukārt raidījumā „Tavs Auto” būs iespējams vērot ekskluzīvas reportāžas no P-WRC pasaules čempionāta posmiem Portugālē un Itālijā – intervijas no sacensību vietas, kā arī kadrus no Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala snieguma ātrumposmos.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons SIA”. Vēl komandu atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Neste Oil” un „Juneka”.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis
 
Visi komentāri
 
268057. viesis 2.aprīlis 2009 7:54
0 0 Atbildēt

Lai veicas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti