«Audi» Latvijas dīleru rādītāji liecina par izaugsmi

 
9.februāris 2011 10:27

Pērnajā gadā Audi zīmols premium segmentā Latvijā bijis ne tikai viens no līderiem, bet arī palielinājis savu tirgus daļu no 21% 2009. gadā uz 25% 2010. gadā.

SIA „Auto Rīga” 2010. gadā sasniedzis Ls 6 149 807 lielu apgrozījumu, kas ir par 21% mazāks kā 2009. gadā. Pērno gadu uzņēmums ir noslēdzis ar Ls 197 070 lieliem zaudējumiem pēc nodokļu nomaksas, kas nozīmē zaudējumu samazināšanu gandrīz par 8 reizēm jeb par 86,9%.

Šāds finanšu rezultātu uzlabojums skaidrojams ar kvalitatīvu darbu gan pārdošanā, gan pēcpārdošanā. Uzņēmums spējis veiksmīgi piemēroties ārējiem uzņēmējdarbības vides un tirgus apstākļiem, kā arī veiksmīgi optimizējis savus iekšējos procesus un paaugstinājis resursu izmantošanas efektivitāti.

Pagājušajā gadā visas Audi ražotnes reģistrēja ievērojamu ražošanas pieaugumu. Pērnā gada laikā Audi palielināja ražošanu par 23,4%, salīdzinājumā ar 2009. gadu – kopumā līdz 1 148 791 automobiļiem. Tas ir lielākais vienā gadā uzbūvēto automobiļu skaits uzņēmuma vēsturē.

SIA „Auto Rīga” pārstāvēto Audi dīleru Latvijā „Møller Auto Rīga” un „Møller Auto Lidosta” 2010. gada jauno automobiļu pārdošanas apjoma rādītāji liecina par stabilizāciju un minimālu, bet izaugsmi salīdzinot ar 2009. gadu. „Neskatoties uz to, ka automobiļu tirdzniecības nozare Latvijā kopumā šobrīd atrodas ļoti zemā punktā, ir novērojama pārdošanas apjoma augšupeja, kas ļauj daudz pozitīvāk raudzīties uz 2011. gada potenciālajiem rādītājiem,” uzskata SIA „Auto Rīga” direktors Ingus Rūtiņš.

Vispieprasītākie modeļi 2010. gadā bijuši Audi A4, Audi Q5, Audi A6 un Audi Q7. Statistika liecina, ka 43,4% spēkratu īpašnieku izmantojuši līzinga pakalpojumus to iegādei. Kopējais piereģistrēto jauno vieglo Audi automobiļu skaits ir 135 vienības, kas ir par 10.7% vairāk kā 2009. gadā. Audi īpaši konkurētspējīgs bijis kompakt, vidējā, lielajā un sporta klasē.

Arī „Møller Auto Rīga” un „Møller Auto Lidosta” centros piedāvāto mazlietoto automobiļu pārdošanas apjomi saglabā pozitīvu dinamiku, kas liecina par klientu izpratni par pārbaudītu un ar zināmu vēsturi un izcelsmi mazlietotu automobiļu iegādi.

„Møller Auto Rīga” un „Møller Auto Lidosta” servisa darba pārdošanas apjomā 2010. gada 2. pusgadā pret 1. pusgadu ir sasniegts nepilnu 6% pieaugums. Audi oriģinālo rezerves daļu un aksesuāru tirdzniecībā 2010. gadā apjomi 2. pusgadā pret 1. pusgadu arī ir turpinājuši palielināties, sasniedzot 16% pieaugumu.

Kopējie servisa klientu apmierinātības pētījuma rādītāji ir uzlabojušies par 11% pret 2009. gadu. Servisa darba kvalitātes mērījumi rāda, ka ir izdevies vairāk kā uz pusi samazināt tos gadījumus, kad klientam ar vienu un to pašu defektu ir jāapmeklē serviss vairākas reizes.

Audi serviss nav veicis krasas svārstības darba stundas izcenojumos, taču 2010. gadā tika būtiski izmainīts cenu pozicionējums – individuāli piemērojot klientiem labākos, tirgū konkurēt spējīgākos risinājumus, interesantas kampaņas cenas uz atsevišķiem darbiem.

Jau kopš 2002. gada SIA „Auto Rīga” pārstāvētais Audi dīleris Latvijā „Møller Auto Rīga” un kopš 2008. gada „Møller Auto Lidosta” pieder „Møller Group” AS, kas Latvijā pārstāv norvēģu biznesa kultūras pamatvērtības - godīgu uzņēmējdarbību, ilgtermiņu un rūpes par klientiem.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti