Jaguar paziņo par XF un XJ modeļu pilnpiedziņas versiju

 
22.augusts 2012 16:48

Saskaņā ar Jaguar paziņojumu, 2013.modeļa gada XF un XJ klāstam tiks ieviestas pilnpiedziņas versijas.

Par godu AWD modeļa prezentācijai Ņujorkā tika speciāli "ievesta" ziema: ekskluzīvajā atklāšanā preses pārstāvji un slavenības tika uzaicināti patverties no vasaras tveices Manhetenā uzbūvētā sniega kupolā. AWD XF un XJ jaudu nodrošinās tikai un vienīgi Jaguar jaunais 3,0 litru V6 Supercharged benzīna dzinējs 340 ZS versijā; tas garantēs uzlabotu saķeri uz jebkura ceļa seguma. AWD modeļi būs pieejami atsevišķos tirgos, tostarp Ziemeļamerikā, Krievijā, Ķīnā un kontinentālajā Eiropā.

Aiens Houbans [Ian Hoban], Jaguar transportlīdzekļu klāsta direktors, stāstīja: "Mūsu pilnpiedziņas sistēma saglabā visas dinamiskās īpašības, kādas raksturo Jaguar ar aizmugurējo riteņu piedziņu, vadāmības, stūrēšanas kvalitātes un izcilas braukšanas pieredzes jomā, tās papildinot ar uzlabotu saķeri uz jebkura ceļa seguma. Sistēma nodrošina visas vēlamās saķeres priekšrocības, un AWD XF un XJ joprojām sagādā milzīgu braukšanas prieku, kas arī bija mūsu mērķis." 

Īsumā

•Jaguar atsevišķos tirgos ievieš jaunu pilnpiedziņas (AWD) sistēmu 2013. modeļa gada XF un XJ sedaniem.

•AWD sistēmai jaudu nodrošina tikai un vienīgi Jaguar jaunais 3,0 litru V6 Supercharged benzīna dzinējs 340 ZS versijā ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu un Stop/Start tehnoloģiju.

•Jaguar AWD darbojas "inteliģenti", nepārtraukti uzraugot saķeres līmeni un vadītāja rīcību, lai paredzētu un reaģētu uz riteņu slīdēšanu, nodrošinot maksimālu saķeri jebkuros apstākļos.

•Tieša griezes momenta sadale ļauj sistēmai aktīvi prognozēt riteņu slīdēšanu un novērst tās rašanos, tādējādi garantējot pārliecinātāku vadību un transportlīdzekļa stabilitāti uz jebkura ceļa seguma. Griezes momenta sadale var būt līdz 50:50 priekšā/aizmugurē.

•Braucot lielā ātrumā parastos apstākļos, AWD sistēma nodrošina lielāku piedziņu aizmugurējiem riteņiem, tādējādi gādājot par dinamisku braukšanas pieredzi, kas raksturīga visiem Jaguar automobiļiem, vienlaikus optimizējot transmisijas efektivitāti.

•Arī AWD XF un XJ balstiekārta un stūrēšanas sistēmas ir pārstrādātas, lai atbilstu to aizmugures piedziņas līdzinieku atzītajai braukšanas dinamikai.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti