Sola aukstāko martu 7

 
4.marts 2013 18:41

Pagājušajā nedēļā, īslaicīgi iestājoties siltākam laikam, atsevišķi autovadītāji Rīgā jau pieprasījuši veikt ziemas riepu nomaiņu, liecina If Apdrošināšana, veiktā partneru – autoservisu aptauja.

„Lai gan laika apstākļi pagājušajā nedēļā laikā nedaudz sāka līdzināties pavasarim, Pirelli Key Point riepu centrā pēdējo dienu esam nomainījuši riepas jau divām automašīnām. Kāds klients, kas pārvietojas ar Audi A8, riepu maiņu pamatoja ar to, ka uz mēnesi dosies komandējumā, un atgriežoties būs gatavs pārvietoties pa Latvijas ceļiem. Savukārt kādu gados jaunu apvidus auto īpašnieku pirmajā reizē mums izdevās atrunāt no riepu maiņas, taču nākamajā dienā viņš atkal bija klāt. Pamatojums – vasaras diski izskatās labāk par ziemas diskiem,” informē Pirelli Key Point Matīsa riepu centra vadītājs Gustavs Plūme.
PKP riepu centra darbinieki zina stāstīt, ka visbiežāk pirmie ziemas riepas uz vasaras riepām steidz mainīt pārgalvīgi autovadītāji, kuri mīl braukt ātri un riskēt. Par laimi, šādu klientu nav daudz un ar retiem izņēmumiem izdodas viņus pārliecināt, ka labāk ir nogaidīt.

Savukārt vairāki citi If Apdrošināšana aptaujātie partneru autoservisu pārstāvji informēja, ka pašlaik autoservisos notiek aktīva gatavošanās riepu maiņas sezonai, taču klientu intereses pagaidām nav, jo autovadītāji reāli novērtē esošos klimatiskos apstākļus.

„Pieredze rāda, ka aktīvu klientu vēlmi mainīt riepas autoservisi izjūt marta beigās un aprīļa sākumā. Lai gan no 1.marta Latvijā ir atļauts pārvietoties ar vasaras riepām, tomēr jāatceras, ka gaisa temperatūrai esot zemākai par +7 grādiem, ar vasaras riepām aprīkotam auto, nokļūstot slidenā ceļa posmā, tas var kļūt nekontrolējams. Mēs saviem klientiem parasti sakām, ka labāk ir ilgāk lietot ziemas riepas, nekā ātrāk nomainīt vasaras riepas” norāda If Apdrošināšana Transporta atlīdzību grupas vadītāja Līga Bērziņa.
 

 
Visi komentāri
 
289718. viesis 5.marts 2013 7:17
0 0 Atbildēt

Tikai idiņš var mainīt ziemenes uz vasarenēm tāpēc,ka ''likums atļauj'' :) Pofig,ka ārā ziema, likums atļauj un nu man pofig :D Gan apdrošināšana izjās,ja nu kas.

289721. viesis 5.marts 2013 8:52
0 0 Atbildēt

nē nu ja , vasaras diski izskatās pačotīgāk, tad tik jāmaina nost :)

289732. viesis 5.marts 2013 14:39
0 0 Atbildēt

Vispār jau pieriebusies tā ziema. Ja viss marts turpināsies +10/-10 režīmā, prieka būs pamaz. Vispār jau sniegputeņi bijuši arī maijā.

289736. viesis 5.marts 2013 22:53
0 0 Atbildēt

Tā kā tas "aukstais marts" manā galā izpaužas uz vienu nakti uznākot -5, nākamajā dienā esot +1, varētu arī mierīgi likt virsū ļitakus ar vasarenēm, bet ja tomēr pārvarēšu slinkumu uzlikt kaut ko ziemeņu vietā, tad tie būs kādu laiku atpakaļ iepirktie ļitaki, kuriem sagadīšanās pēc ir kaut kādas puslīdz ciešamas vissezonenes - testa pēc.

289778. viesis 8.marts 2013 13:37
0 0 Atbildēt

-30 ar vasarenēm + ledus. Neviens apdrošinātājs tādam neizmaksās prēmiju!

289796. viesis 11.marts 2013 14:17
0 0 Atbildēt

Es jau pārsēdos uz vasaras mašīnu apautu, protams, ar vasaras riepām. Nekādas vainas, var atsvaidzināt drifta iemaņas, lai ziemai beidzoties norautu skaidu.

289798. viesis 11.marts 2013 15:20
0 0 Atbildēt

289778, izmaksātu gan... ne visi, protams, bet viss ir likumīgi...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti