«Maksas atpūta» brīvā dabā... 55

 
9.jūlijs 2003 0:01

Vasarā daudziem patīk atpūsties brīvā dabā. Atpūta pie jūras ir viens no iecienītākajiem šāda veida risinājumiem, jo sevišķi, ja vēl var ērti tuvumā novietot savu auto. Taču reizēm gadās nepatīkams pārsteigums!

Pēc brīnišķīgās atpūtas svaigajā jūras gaisā, atgriezies pie sava braucamā Jūs konstatējat, ka kaut kas ir aizbāzts aiz jūsu auto loga tīrāmās slotiņas. Diemžēl tas nav kārtējais reklāmas bukletiņš, kurš citā reizē Jūs būtu pat nedaudz aizkaitinājis, bet tagad Jūs pat vēlētos kaut tā izrādītos kārtējā reklāma– NĒ !!! Tas ir ADMINISTRATĪVĀ PĀRKĀPUMA PROTOKOLS UN PAZIŅOJUMS! – sods 10 Ls par auto novietošanu “CARNIKAVAS PAGASTĀ, kāpu zonā aiz “Cēlājiem”!

Nu ko, ja vainīgs, tad jāmaksā, bet STOP! Braucot šurp, es nekur neredzēju nevienu zīmi, kas liecinātu, ka šeit nedrīkst iebraukt ! Kā tad tā? Laikam būšu bijis nevērīgs, labi, atpakaļceļā noteikti būšu vērīgāks, lai uzzinātu par ko mani soda !

Jā, tiešām zīme bija, bet laikam man kaut kas nav labi ar redzi, jo nu nevaru to sakarīgi salasīt !

kapas4.JPG

Tik vien redzu kā ЛССР, kas ir vislabāk saglabājies un pēc atšifrējuma nozīmētu “Latvijskaja Sojuznaja Socialjisticheskaja Respubljika”! Hmm …… man kaut kā likās, ka sen jau vairs tādā valstī nedzīvoju ….. dīvaini !!! Vēl rodas jautājums – vai man obligāti ir jāsaprot zīmes, kas nav valsts valodā? Labi, tagad mani visvairāk interesē kā varēju šo zīmi neievērot ?!!! Izbraukšu vēlreiz šo krustojumu ! Šāds tas izskatās no 15m attāluma (ceļš pa labi ved uz jūru, pa kreisi uz privātmāju rajonu):

kapas1.JPG

Vai varat labi saskatīt šo zīmi? (pateikšu priekša – kreisajā pusē starp trim kokiem)

Labi, lai būtu 10m !

kapas2.JPG

Gandrīz neko citu neredzam kā tikai zīmi, vai ne? Iedomājaties vēl, ka Jūs nemaz nezināt, ka tai tur ir jābūt ! Labi nemocīšu vairs te tā IR ! Foto uzņemts stāvot ceļa kreisā pusē, praktiski mežā ! Vai Jums ir ērgļa acs? Varat salasīt?

kapas3.JPG

Gribēju jau doties prom, kad iedomājos kā būtu, ja es būtu izbraucis šo krustojumu no tā ceļa, kas ved no privātmāju rajona? (skat, 2.foto.- ceļš pa labi) Šis foto ir uzņemts 7m attālumā no krustojuma, ja labi ieskatās tad var redzēt, ka kaut kas, kā partizāns ir noslēpies starp kokiem ! Tā arī ir šī ZĪME !!!

kapas5.JPG

Laikam jau ir bezjēdzīgi mēģināt pierādīt savu taisnību administratīvi – birokrātiskajai mašīnai, bet tomēr interesanti, kas mani sodīja ? Pašvaldības policija? Atkal pārsteigums – NĒ !!! Saskaņā ar protokolu man “NOLĒMA uzlikt naudas sodu” p/u BO “Ādažu Glābšanas dienests” administratīvās grupas inspektors Oskars Feldmanis (kurš esot Carnikavas padomes pilnvarota persona).

kapas6.jpg

Kopš kura laika glābšanas dienests pilda pašvaldības policijas funkcijas? Neesmu speciālists šajos jautājumos, bet ļoti vēlētos uzzināt vai glābšanas dienests ir tiesīgs pildīt šādas funkcijas? Turklāt kā “Informācija uzziņām” tiek norādīts šī paša glābšanas dienesta tālr.

kapas7.jpg

……. bet kā soda maksājuma saņēmējs - protams - Carnikavas pagasta padome, laikam jau tā ir tik aizņemta ar sodu iekasēšanu no atpūsties gribētājiem, ka tai neatliek laika sniegt telefoniskus paskaidrojumus, kur nu vēl uzstādīt normālu zīmi – salasāmu, valsts valodā un labi redzamā vietā, lai “vieglprātīgie atpūtnieki” to ievērotu, nu ja, bet tad jau samazināsies ienākumi no uzliktajiem sodiem, kuri šajā vasaras laikā pēc ļoti rupjiem aprēķiniem dienā varētu sastādīt vairākus simtus latu. Loģika vienkārša - kāpēc izdot naudu par mūsdienīgas zīmes uzstādīšanu, ja, izmantojot Padomju Savienības mantojumu, var pelnīt labu naudiņu !?!

Gribētos vēl tikai piebilst, ka gan pa Carnikavas pludmali, gan pa piejūras kāpu zonu bieži ir manīti “ārdamies” gan “Enduro” tipa motocikli, gan “kvadracikli”, kuri noteikti nodara lielāku kaitējumu dabai un arī zināmas briesmas pārējiem atpūtniekiem, nekā cilvēki, kuri ar savu auto mierīgi, pa vienu iebrauktu ceļu, brauc pasauļoties nedēļas nogalē. Diemžēl šos augstāk minētos ekstrēmo sportu piekritējus laikam ne Carnikavas pagasta padome, ne pieminētais “Ādažu glābšanas dienests” nejūtas spējīgi notvert un sodīt, jo vieglāk taču ir izrakstīt protokoliņus stāvošām mašīnām, kamēr saimnieks ir prom.

iAuto lasītājs

 
Visi komentāri
 
86418. viesis 9.jūlijs 2003 0:21
0 0 Atbildēt

Nu pirmaam kaartaam jau laikam buutu jaapaintereseejaas vai vinjiem ir foto ar fikseeto paarkaapumu, domaaju ka nebuus.....

Bet vispaar taa ir ciinja ar veejdzirnavaam un staigaashanu pa dazjaadaam instanceem, turklaat sava laika un nervu bendeeshana...

Skjiet ka par kaapu zonu ir likums par "cik tur" (50m?) metriem, kur nedriikst atrasties ar transporta liidzekli un ziimes nav vajadziigas...

86421. viesis 9.jūlijs 2003 0:37
0 0 Atbildēt

Bezjēdzības uzvara! Likuma nezināšana neatbrīvo no soda, bet normālās valstīs izteiktu tikai brīdinājumu...

Zīme, protams ir "ekskluzīva"! Par šī dabas pieminekļa apskati arī jāmaksā tie 10 lati.

86422. viesis 9.jūlijs 2003 0:59
0 0 Atbildēt

A ko tu enduuristiem brauc augumaa? vinji neko nedara, tikai parushina pludmales smiltis. Tur tachu nekas neaug. uzpuutiis stipraaks veejsh un juura noskalos visus rakumus. Neredzu kur sheit posts.

Bet ziime toch labaa...

86429. viesis 9.jūlijs 2003 8:22
0 0 Atbildēt

Pac es dzivoju Garciema, Carnikavas pagasta, un tikai un vienigi atbalstu sadu soda kvisu limesanu! Brivdienas, kad ir labs laiks, masinas ir tik daudz, gar ielas malam, ka pat ar kajam gruti izspraukties cauri, ja kads tai laika ar auto brauc. Pasvaldibai ari normals kaposts ienak :)

P.S. Tie limetaji ir "Adazu apsardze", vini visus parkapumus ar digitalo focuku fikse!

86431. viesis 9.jūlijs 2003 8:35
0 0 Atbildēt

Visdrizak si zime nav ta, kas aizliedz iebraukt, vai nebija kaut kads lemums, ka pierigas mezos un kaapu zona ugunsnedrosaja laika ar masinu nedrikst iebraukt(nobraukt) no koplietosanas celiem?

86433. viesis 9.jūlijs 2003 8:39
0 0 Atbildēt

Apmeram pirms gada, pie nelogiski izliktam celazimem, mani par nepareizu apstashanos sodija Cesu pasvaldibas policija! Toreiz mani parsteidza plaksteri limejosha inspektora uzputigas atbildes un pasparliecinatiba, ar kadu vinsh man ieteica palasities satiksmes noteikumus!

Lai mazinatu dusmas, aizgaju uz tuvako foto atelje, sarunaju fotografu, kursh sabildeja auto "parkapuma" vieta un kopa ar pazinju uzrakstiju iesniegumu tiesai. Rezultata pasvaldibu policija sodu atcela pirms tiesas sprieduma, zimes tika parliktas, lai vairak nerastos parsteigumi, bet policijas priekshnieku tiesnese pamatigi nobara un izaudzinaja, jo likumus vinji toch nezinaja un neieveroja neviena aci!

Noteikti ir verts pakascheties, lai atcelj tavu sodu un citus nesoda nevieta!

Ruu

86439. viesis 9.jūlijs 2003 8:57
0 0 Atbildēt

zīme reāli ekskluzīva

86444. viesis 9.jūlijs 2003 9:04
0 0 Atbildēt

Manupraat vietaam pastaav shaadas probleemas ar autonovietneem pie uudenstilpneem - it kaa piebraukt var, it kaa tas tomeer nav gluzhi likuma ietvaros. Peec tam jau taisniiba tam stipraakajam.

Kapeec nevareetu ierikiikot oficiaalu staavlaukumu paarsimt metru ataalumaa no juuras? Vai man obligaati ir jaabuut kaajaamgaajeejam, lai atpuustos pie uudens vai no Carnikavas, kuraa es dziivoju, jaabrauc uz Saulkrastiem guleet pie juuras?

Man liekas, ka liidziiga probleema vareetu buut arii ezeros, jo man nekad nav bijis skaidrs, kura mezha stiga ir uzskataama par celju un kura nee (Vasaraa par iebraukshanu mezhaa ar auto, cik es zinu, arii draud sods sakaraa ar ugunsdroshiibu...).

86447. viesis 9.jūlijs 2003 9:08
0 0 Atbildēt

njaaa, man ar vienreiz taads pasaaciens bija, pieseejas municipiaalji pie taa ka es zaljajaa zonaa esot iebraucis, kaut gan staaveeju uz parasta, tjipa lauku celinja Buljupes krastaa, tad jau sanaak, ka laukos vispaar nevar braukt, jo visur ir zaljaa zona, ok, es veel piekristu, ka ir kaut kaada 10 jeb cik metru zona no uudenjiem, bet tad rodas jautaajums, kapeec jamie pashi ar savu busu tur iebrauca, bet takaa pats biju lietojis un ar jamiem skaidroties gaaja sieva, tad shos jautaajumus taa arii neizinaaju... poslje boja kulakami nje mashit..

86453. viesis 9.jūlijs 2003 9:19
0 0 Atbildēt

Nu nezinu, pagaajshgad tajaa pat vietaa toch krustojumaa bija "kjiegjelis" ,skatos ka shajaas bildees nav :) tad var vinjus suutiit pupaas, ibio :) nedomaaju ka tai domei kur nu veel glaabshanas dienestam :) ir kautkaada kopeejaa datubaaze ar PP :)

uzzvani tiem aakstiem un iedo grudakaa

MaD

86462. viesis 9.jūlijs 2003 9:44
0 0 Atbildēt

divas lietas

1) kādu mēnesi vai pusotra atpakaļ biju kauguros - tur smuka jūriņa, tāda sekla - tūlīt izbraucot no kauguriem pa labi mežā iet asfaltēts ceļš pa kuru līkumojot var aizgraukt līdz žogam, kuru apejot pa labo pusi līdz jūrai paliek kādi 50 metri. brīvdienās parasti šajā vietā stāv kādi 10 autiņi. es vēl ar savu veco reni kā parasti nostājos tā asfalta maliņā lai citi var tikt projām (piekrītu, ka 2 riteņi bija nost no asfalta), patusēju pie `juras un pēc kādām pāris stundām atradu zem logu tīrītāja līdzīgu lapiņu, kurā tika minēts, ka automašīnas NR xxxx īpašniekam jāierodas policijas iecirknī līdz tās pašas dienas 17 (vai 19, neatceros) kur tiks izskatīta man lieta par nobraukšanu no ceļa kāpu zonā.

es protams ignorēju šo lapiņu (ja jau viņi pat uzvārdu nespēj noskaidrot) un mēneša (vai pusotra jau) laikā nekādas ziņas no šiem nav bijis. (mašīna gan jau ir pārdota, bet csdd takš ziņas ir)

2) Cēsis ir vispār vēsturiski unikāla pilsēta ar saviem mentiem un likumiem - jau padomju laikā visriņķī cēsīm bija zīmes, kas aizliedza iebraukt pilsētā smagajiem, lai tiktu ar smago cēsīs vajadzēja iet (kādi 3 km pa tuvāko ceļu) uz pilsdrupām (kur toreiz bija mentūra) un izņemt atļauju iebraukšanai pilsētā

86469. viesis 9.jūlijs 2003 9:56
0 0 Atbildēt

Paga, a par ko sodīja?? Ir taču jābūt aizlieguma zīmei, nevis kaut kādai plāksnītei ar textu. Ja nav ķieģeļa, tad nav arī bazara. Pirms 3-4 gadiem RPP drāza par zaļo zonu - tipa ķīšezera krastā visus sodīja, a tur reāls zemes ceļš 8-[] Viss beidzās ar to, ka kāds uzkasījās, jo nevar zemes ceļus nosaukt par zaļo zonu. Tagad tur ir sasprausti ķieģeļi un uzreiz skaidrs - nebrauc, nositīs:)

86472. viesis 9.jūlijs 2003 10:07
0 0 Atbildēt

Latvija, atšķirībā no Igaunijas vispār ir "tūrismu veicinoša zeme". EE ir daudz vietu, kur bez ierobežojumiem un arī bez maksas var piebraukt jūrai, ezeriem, savukārt LV ir apsēsta ar ķieģeļiem, privātīpašumiem un aizliegumiem, ko labprāt izmanto varas struktūras. Skumji, bet fakts.

86475. viesis 9.jūlijs 2003 10:08
0 0 Atbildēt

neko dariit, vairums pashu autovadiitaaju ir cuukas, tad arii iereednji buus taadi pashi. sveetdien biju Ainazhos pie saules akmens- biju vieniigais, kas auto atstaaja pie ziimes, paareejie savus megarulzus sadzinushi kaapaas, viens savu skorpi vispaar pie pasha juuras krasta nolika.

kurzemes juurmalaa arii bezprigjels- katrs kuram pieder zeme kaapaas ieriikojis tipa maksas staavietu- iekasee 1LVL un ljauj braukt pa kaapaam, sabojaat plaano augsnes kaartinju.

biezie sachakaree visu buuveejot, kur var un kur nevar, paareejie taa kaa auni meegjina iebraukt tur kur to darii nevajadzeetu, visi vienaadi...

86503. viesis 9.jūlijs 2003 10:37
0 0 Atbildēt

Nu bezprigjels pilniigs - juutu liidz un veelu, lai pietiek speeka ar instanceem karot!

86509. viesis 9.jūlijs 2003 10:45
0 0 Atbildēt

Zinot konkreeto vietu gribeetos noraadiit ka pirms mineetaas ziimes tur kur shis celjsh saakas ir aplis (caurbraukt aizliegts) ar uzrakstu kaapu zona. Ko iisti shii ziime aizliedz es nekad iidz galam neesmu sapratis - tipa ja vajaga tad driikst braukt citaadi nee :) Tacju tas ka pa iebrauktu mezja celju nedriikst piebraukt pie juuras ir principiaals sviests. Buutu labaak tur ieriikojushi galaa staavietu un iekaseejushi latu par mashiinas atstaashanu no tiem kas nemiil iet ar kaajaam.

86510. viesis 9.jūlijs 2003 10:47
0 0 Atbildēt

Jaaizsuuta shis uz nejedziibu biroju un gan jau vinji tiks galaa.

86517. viesis 9.jūlijs 2003 11:00
0 0 Atbildēt

Seit reaali neviena ziime neko neaizliedz. Dazus gadus atpakal Gaujaa aizbraucaam pie viena ezera patuseet ar masiinu, protams atskreeja municipaali vai kas vini tur bija, un atsaucoties uz nobruaksanu no koplietosanas celiem un iekseejiem domes likumiem izrakstiija sodu kuru sieva tad arii aizbrauca nomaksaat, bet taadu likuma pantu vai ko citu vina domee pat prasot nedabuuja, tipa lasiet Latvijas veestnesii.

Pats lielaakais prikols bija paaris nedeelas atpakal Saulkrastos, kur novietoju masiinu daudzstaavenes pagalmaa pie restoraana Krabis(visas celmalas bija pilnas), pat ne pagalmaa bet maajas galaa. Izlien vecis no balkona saak muldeet ka te nedriikst likt izsauksot zemessargus utt. Es vinu protams aizsuutiiju ........, jo neviena ziime neizliedz tur staaveet un aizgaaju, bet garastaavoklis vienalga sacakareets.

Moraale ir taada ka viss ir paredzeets lai tevi izdraastu, jo taa vietaa lai ieriikotu normaalas staavvietas (es pat nedomaaju bezmaksas) vieglaak ir iekaseet soda naudu.

Secinaajums: es miilu so zemi, bet ieniistu so valsti.

Def

86522. viesis 9.jūlijs 2003 11:17
0 0 Atbildēt

Zinot konkreeto vietu gribeetos noraadiit ka pirms mineetaas ziimes tur kur shis celjsh saakas ir aplis (caurbraukt aizliegts) ar uzrakstu kaapu zona.

Tad jau bazara nav ej un piķo savu sodu.

atsaucoties uz nobruaksanu no koplietosanas celiem un iekseejiem domes likumiem izrakstiija sodu

Tur nu gan varēja uzkasīties, jo neviens nav gaišreģis, lai pateiktu, uz kuriem mazajiem celiņiem drīkst nogriezties un uz kuriem nē. Ja nav zīmes, tad drīkst braukt visur.

86531. viesis 9.jūlijs 2003 11:39
0 0 Atbildēt

Uzsakatu, ja ir laiks, tad noteikti vajag taisiit breeku un pieraadiit savu taisniibu ! Lai tiem citiem, kuri peec tevis tur iebrauks arii nav jaamaksaa nepamatots sods.

86544. viesis 9.jūlijs 2003 12:11
0 0 Atbildēt

Vispar butu labi ja kada kompetenta persona izskaidrotu, kur drikst un kur nedrikst braukt vasaras laikaa, un kas ir celjsh un kas nav celjsh

86548. viesis 9.jūlijs 2003 12:16
0 0 Atbildēt

Piekrītu Vetal - varētu uzlikt glītus uzrakstus : šis nav ceļš (lai arī pēc tāda izskatās). Un arī tādus : šis ir ceļš, brauc tik droši. Un pēc 500 m uzrakstu - nē, tomēr nav vis ceļš, maksājiet lūdzu sodu!

86552. viesis 9.jūlijs 2003 12:25
0 0 Atbildēt

Nu Carnikavas pagasts vispar ir slavens ar savam "neizdaribaam"" un "nezinasanu". Cik ir nacies saskarties, tad padomee ir labi ja 2 logiski domajosi cilveki. Parejie-dazadu profesiju parstavji ne savos amatos, kuri nezin likumdosanu un izliekas par beigtiem.

Iesaku(ja ir laiks) - "pameklet taisnibu". Ja Carnikavu reklamee ka feinu vietu atputai pie juras(netalu no Rigas), bet nedomaa par klientu labsajutu - kaut kas nav ok.

86554. viesis 9.jūlijs 2003 12:28
0 0 Atbildēt

Bet neviens Tevi nevar piespiest maksāt par šādu pārkāpumu, IMHO! Vienkārši izmet šito cedeli un miers!

86565. viesis 9.jūlijs 2003 12:51
0 0 Atbildēt

"Plaaksterus liimeet" driikst pashvaldiibas pilnvarotas amatpersonas/instituucijas, Riigaa taa ir RPP, Carnikavaa - glaabshanas dienests, taa kaa tai zinjaa viss ir ok. par pashu paarkaapuma faktu un ziimeem jau ir pietiekami pierakstiits, kaut vai sporta peec jau var uzrakstiit suudziibu, lai shiem jaapalauza galva :)

JanisPuu

86593. viesis 9.jūlijs 2003 13:54
0 0 Atbildēt

tikai nevajag te tagad spriedeleet, par to, ka Carnikavas pashvaldiibai ziime jaaliek lai shaurpieriites saprastu, ka nedrikst braukt, tik un taa brauks. ne mazums celjaziimju ir ap kaapaam salikta, vai kaads taas ieveero?

vispaar peedeejaa laikaa manaama tendence iAuto- paarkaapt CSN un tad gaudot par to, cik rupji ar meiteneem izgaajaas... ja esi kaartiigs vecis, paarkaapi, tad arii atbildi.

starp citu par kaapaam un zaljo zonu ir vairaaki citi likumi nevis CSN, pirms rakstiit shitaadus rakstinju labaak palasi dazhaadus likuminjus...

86617. viesis 9.jūlijs 2003 14:26
0 0 Atbildēt

Vilks 09.07.2003 13:54-> par ko tu tur muldi? Ja esi tik zinoš, dalies lūdzu pieredzē un izskaidro, kuri ir tie likumi, kas aizliedz šinī situācijā nogriezties pa kreisi tajā ceļā? Un kādēļ izsaki tik aizvainojošu apvainojumu par iAuto apmeklētājiem, ja pats esi viens no viņiem. Un kāpēc uzskati, ka uzliktās zīmes kāds neievēro?!? Vai vēlējies sacīt, ka Tu neievēro? Vai kāds konkrēts Tev pazīstams cilvēks? Tad tā arī saki! Es ievēroju uzliktu ķieģeli un nebraucu tādos ceļos, nav ķieģeļa un vēlos tur nokļūt- braucu!

86618. viesis 9.jūlijs 2003 14:28
0 0 Atbildēt

Un patiesībā parasts ceļu satikmes dalībnieks nemaz nav tiesīgs noteikt, ka šis ceļš NAV ceļš! Ja viņš atbilst CSN minētajam jēdziena "ceļš" aprakstam, tad tas ir ceļš! Un ja nav noliedzošas zīmes, tad pa viņu drīkst pārvietoties!

86624. viesis 9.jūlijs 2003 14:37
0 0 Atbildēt

ir jeedziens kaapu zona, un ir aprakstiits kaa un ar ko tajaa var atrasties.

gribeeji teikt, ka man katru veekendu jaapbraukaa juuras mala (piem Ainazhos bija kaadi 10 auto) un jaapieraksta valsts numuri, kas iebrauc neieveerojot ziimi?

ar to visu es gribeeju pateikt, ka katram pasham jaabuut tik daudz smadzeneem, lai saprastu kur var braukt un kur nee. celja ziimes taaapat reti kursh ieveeros.

86633. viesis 9.jūlijs 2003 14:49
0 0 Atbildēt

"Aizsargjoslu likums"

...

(2) Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslu iedala šādās joslās:

1) krasta kāpu aizsargjosla, kuras platums ir atkarīgs no kāpu zonas platuma, bet nav mazāks par 300 metriem sauszemes virzienā, skaitot no vietas, kur sākas dabiskā sauszemes veģetācija;

...

Likums Saeimā pieņemts 1997.gada 5.februārī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1997.gada 25.februārī

www.likumi.lv

86638. viesis 9.jūlijs 2003 14:51
0 0 Atbildēt

tas ka visaadi krutie likumu zinaataaji ir iebraukushi kaapaas celju nenoziimee, ka celjsh tur arii reaali. var pabraukaat virzienaa uz Kolku un paskatiities, kaa tur visas kaapas nobrauktaats, vietaas kur ir ziimes celju iebrauc pa citurieni. ne jau aizliegumos un ziimees ir jeega...

86639. viesis 9.jūlijs 2003 14:52
0 0 Atbildēt

Vilks-> Nē, es negribēju teikt, ka Tev ir jāpieraksta pārkāpēju nr. bet domāju, ka viņi nebūt nav vairākums, pat tad, ja saki ka bija 10auto, tas ir mazākums!

Ir viens labs padomju dziesmas teiciens: "Labie vienmēr ir vairāk, acerieties to!"

Nu Tavs pilsoņa pienākums (lai gan es atzīšos, ka parasti nepildu šo pienākumu) ir ziņot atiecīgām valsts iestādēm, par šiem pārkāpējiem.

Bet saki man, kāds sakars ir šajā situācijā redzamajam pagriezienam ar kāpu zonu? Tur bij kādas norādes, ka sākas kāpu zona? Es gan nezinu, kur raksta autors tālāk bij to autiņu novietojis, varbūt tur jau bija tā kāpu zona.

Bet ja godīgi, tad īsti nezinu, kāds tad ir jēdziens "kāpu zona"? Varbūt vari izskaidrot, lūdzu! Būšu pateicīgs!

86643. viesis 9.jūlijs 2003 14:53
0 0 Atbildēt

ā, jau izskaidroji, paldies!

Nu tad es nezinu, ja bija tie 300m tad laikam tas plāksteris ir pamatots!

Bet kā cilvēks lai zin, ka pēc 300m būs jūra ja mežš priekšā?

86644. viesis 9.jūlijs 2003 14:55
0 0 Atbildēt

Nu par tiem kas brauc ar autiņiem pie pašām kāpām, tie gan diezgan lieli cū.. ir, jo tās kāpas pamazām tādā veidā brūk kopā.

86647. viesis 9.jūlijs 2003 14:58
0 0 Atbildēt

atteelaa redzamais pagrieziens un iebrauktie celji noteikti jau atrodas kaapu joslaa. var jau paarmes pashvaldiibai, ka nav ziimes, bet piemeers kurzemes jurmalaa raada, ka ziimes tiek apbrauktas iebraucot citus celjus, tad pashvaldiibai pie katra koka jaapieliek ziime, smuki izskatiities...? :)

tad kad pashi buusim baigi pieklaajiigie un tolerantie tad vareesim prasiit lai pret mums arii taa attiecas...

86659. viesis 9.jūlijs 2003 15:11
0 0 Atbildēt

veel interesantaak uz to var skatiities, ja ir zinaams, ka carnikavas pashvaldiibas "augshas" ir personiigi noprivatizeejushi lielaako dalju platiibu starp tallinas shoseju un juuru (garciems - lilaste). pa tiiro tiek izcirsti mezhi, buuveetas maksas staavvietas kaapu zonaa, baari utt.

taa saciit - politika ir tikai ierocis biznesmenju rokaas ;)

86666. viesis 9.jūlijs 2003 15:22
0 0 Atbildēt

DeSuns 09.07.2003 14:26

Vilks 09.07.2003 13:54-> par ko tu tur muldi? Ja esi tik zinoš, dalies lūdzu pieredzē un izskaidro, kuri ir tie likumi, kas aizliedz šinī situācijā nogriezties pa kreisi tajā ceļā?

Nu taču viens uzrakstīja, ka aizlieguma zīme ir pirms šī krusta tb līdz turienei nemaz nedrīkstēja braukt. Bazara vairs nav.

86669. viesis 9.jūlijs 2003 15:26
0 0 Atbildēt

A ziime rulz

86694. viesis 9.jūlijs 2003 16:13
0 0 Atbildēt

Patiesiiba, ka var zinaat, ka tu esi iebraucis kaapu zonaa??? Nerunasim par vieteejiem, bet teiksim kaut vai no taadiem no otra Latvijas gala 1 reizi shaja konkretajaa vietaa. NU bet protams ka es braukshu pa lauku celju kameer neatdurshos kaadaa celja zimee, vai strupceljaa, ja tur nebus nekaadas noraades par kaapu, vai citaadaaku zonu. Jo godiigi sakot taadas baltas smiltis kaa ir kaapas var vairumaa redzeet pat vietaas, kur uudens nav pat ne tuvaako 500 m apkartnee. Piekriitu, ka zinaamai pieklaajiibai un saudziibai pret skaistaam lietaam ir jaabuut, bet ir tachu reaalaa dziive, ja kaut ko gribi aizliegt tad izliec to ziimi. Nevari atljauties, tad izdari taa, lai tas celsh nav izbraucams, nevis jaaj cilvekus post factum - vareetu domaat, ka taa naudinja tiks ieguldiita dabas pamatnes atjaunoshanaa !!!

86700. viesis 9.jūlijs 2003 16:30
0 0 Atbildēt

Iesākumā:

Vilks, Tu esi debīls, tu pat nezini par ko muldi!!! Tu to vietu nepazīsti un arī ceļu "dzīvajā" redzējis neesi, tur vēl ir kādi pāris km līdz jūrai! Atradies gudrinieks!!!

Es Ādažu glābšanas dienestam esmu uzdevis konkrētu jautājumu par to kas viņi īsti ir?!? Atbilde: Mēs esam apsardzes firma!

Domāju, ka tieši tāda ir atbilde tajos gadījumos kad jūs gribēsit saņemt reālu palīdzību no viņiem.

Tajā pašā laikā viņi ir sajutušies kā policisti, jo ir pat bijuši gadījumi, kad Ādažu glābšanas dienests (kāds no APSARDZES darbiniekiem) pienāk pie mana čoma mašīnas un pajautā kapēc nav numuru (mašīna bija nopirkata pirms dažām stundām un numuru vēl nebija), viņi pat piedraud sodīt. Kad man vēl nebija tiesību un es braukāju ar auto, tad ĀGD darbinieki ir bijuši pat gatavi uzņemties CP pienākumus attiecībā pret mani..., protams man uz to vienmēr ir bijis nospļauties.

Pilnībā piekrītu, ka tas ir galīgi garām, ka viņi līmē šitādas lapiņas, bet to jau šoreiz ir izdomājuši Carnikavas un Ādažu pašvaldības (esmu dzirdējis par līdzīgām lapiņām arī Ādažos). Jāsaka, ka nekur nav izziņots, a ir pieņemti kaut kādi jauni sodīšanas paņēmieni Adažos vai Carnikavā.

Es tavā vietā sodu nemaksātu, bet gan liktu kādam to apēst :) Man pat liekas, ka pats aizbraukšu uz Carnikavu un pabraukāšu pa to ceļu turp un apakaļ, redzēsim, varbūt, ka mani pat izdomās apturēt, lai uzlīmētu kaut ko...? Tad jau gan sanāks kaut kas nelabs...! :)

86703. viesis 9.jūlijs 2003 16:35
0 0 Atbildēt

Starp citu to ZĪMI (no kuras īstenībā nav nekāda tolka) es līdz šim nebiju redzējis kaut arī braucis tur esu bieži..., tikai pēdējā laikā nav sanācis :(

86714. viesis 9.jūlijs 2003 17:02
0 0 Atbildēt

No tā pagrieziena līdz jūrai ir kādi 2-3 kilometri.

Situācija būs divdomīga, kamēr neparādīsies attiecīgas zīmes un norādījumi, jo 300 m kāpu zona vienam liksies ka beidzas tur, otram ka kaut kur citur.

Viens te kautko rakstīja ka zīmēm nav nekādas nozīmes - ja kāds uzskata ka zīmes uz viņu neattiecas, tad lai pats arī uzņemas atbildību par sekām. Nevajag par visiem spriest sliktu tikai dēļ dažiem stulbeņiem.

86722. viesis 9.jūlijs 2003 17:15
0 0 Atbildēt

Lasot tavus textus, nevaretu padomat, ka tu esi seviski gudrs, drizak jau stulbs...:(

86726. viesis 9.jūlijs 2003 17:32
0 0 Atbildēt

Intresanti kaapeec man braucot ar auto buutu jaazin veel kaadi citi likumi vai leemumi, kaut vai par kaapu zonu. Nav ziimes-braucu, ir ziime-nebraucu, ja braucu tad paarkaapju.

Elementarno Vatson.

86728. viesis 9.jūlijs 2003 17:40
0 0 Atbildēt

A ja ziime ir krieviska un mineets arii LPSR vai kaa tur, tad jau sodu jaaapmaksaa rubljos? :D

86731. viesis 9.jūlijs 2003 18:06
0 0 Atbildēt

Kur var redzet to likumu, kur ir rakstits:

" krasta kāpu aizsargjosla, kuras platums ir atkarīgs no kāpu zonas platuma, bet nav mazāks par 300 metriem sauszemes virzienā, skaitot no vietas, kur sākas dabiskā sauszemes veģetācija"

Un KAA TIESHI tiek definets kapu zonas platums?

Un kur teikts ka shajaa aizsargjosla nedrikst iebraukt?

Vecakos, Kalngale, pie Tallinas shosejas ir ierikotas stavvietas daudz tuvak neka 300m

Taa kaa sanak kaut kadas blenas...

86780. viesis 9.jūlijs 2003 23:03
0 0 Atbildēt

ermondo:

kaads komentos rakstiija-"viesis 09.07.2003 10:45

1) Zinot konkreeto vietu gribeetos noraadiit ka pirms mineetaas ziimes tur kur shis celjsh saakas ir aplis (caurbraukt aizliegts) ar uzrakstu kaapu zona.", ja konkreetajaa briidii kaads jefinsh noraava ziimi, tad va meegjinaat mekleet taisniibu.

2) raxta autors nemaz nav mineejis attaalumu, kuru veicis aiz shiis ziimes, ja kviitii raxtiits, ka kaapu zonaa tad pieljauju iespeeju ka taa arii ir, ja gribas ciiksteeties tad var aiziet uz pashvaldiibu un uzzinaat kur konkreetajaa vietaa saakas un beidzas kaapu zona

3) to kurs ir debiilaaks no mums mees vareetu noskaidrot kopiigi aizpildot kaadu IQ testu vai piedaloties kaadaa praata speelee... :) :) :)

robchix 09.07.2003 17:32- taadiem kaa tev ziimi vajag piestiprinaat pie prieksheeja stikla. jo aciimredzot pasham praata nepietiek, lai noveerteetu kur driikst braukt un kur nevajadzeetu. jeb tev patiktos, lai mezhaa pie katra koka buutu celjaziimes...?

86783. viesis 9.jūlijs 2003 23:20
0 0 Atbildēt

Vilks mazliet saspringsts ir :)

86784. viesis 9.jūlijs 2003 23:27
0 0 Atbildēt

nav tik traki, biku saak piebesiit iAuto tendenciozie raksti par to kaaa peec tam, kad pats paarkaapis likumus vai noteikumus, izriikojaas varas paarstaavji... apniikst lasiit vaimanas par pasha nezinaashanas vai tiishaam izdariito paarkaapumu sodiem...

kaa tur bija tajaa pasakaa par Spriidiiti un to dimanta olinju...? :)

86873. viesis 10.jūlijs 2003 10:45
0 0 Atbildēt

shitas gan ibio i riktiigi nagla, es nevaru saprast kaa cilveekam nav kauna likt sodu. iesaku aiziet pie taa pasha liceeja onkuliisha bishku stingraak pa olaam ushaut savaadaak jau laikam vinjsh nesapratiis kaa uzvesties amatpersonaam.

iesaku ciiniities un vislabaak jau ar meedijiem un tiesaa tiiri taapeec ka princips lai beidzot kaartiiba paraadaas latvijaa!

Edux

86879. viesis 10.jūlijs 2003 11:17
0 0 Atbildēt

Vajag tiesaaties - nevis nolaist rokas - tad jau katrs var darit ko grib

86953. viesis 10.jūlijs 2003 17:18
0 0 Atbildēt

Njaa...es to ziimi ar knapi ieraudziitu,pat tad,kad bija priekshaa pateikts,kur taair,nevareeja normaali saskatiit....:(( un ziimeem,manupraat,jaabuut valsts valodaa un nauda shajaa gadiijumaa ir jaaprasa atpakalj...

87033. viesis 11.jūlijs 2003 9:59
0 0 Atbildēt

87035. viesis 11.jūlijs 2003 10:00
0 0 Atbildēt

interesanti ir tas ka neviens nevelas izbeigt sho bardaku. staiga cilvecinji, liek kautkadus sodinjus un visiem pofigs, kaa bija taa arii paliks.

99364. viesis 1.oktobris 2003 19:33
0 0 Atbildēt

Blin!!

Kaa tie izveiciigie mudaki un citas "zagliigi, mantkaariigi, koruptiivaas amatpersonas" maak izmantot latvijas fantastiski nepilnveertiigos likumus un nesakaartotaas infrastruktuuras, lai dabuutu sev reaalo kaapostu!!! Licom k stene, i korotkoi ocheredju.... Tas buutu jaadara publiski, lai citiem iepieksmineetajiem nagi vairs neniezeetu.....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti