Trapenes purvi atgādinās par Ladoga Trophy 5

 
22.jūlijs 2003 0:03

Nedēļas nogalē, 26. un 27. jūlijā Alūksnes rajona Trapenes pagasta teritorijā notiks sporta kluba Mazozoli 4reiz4 un Wess Motors trofi-reidu kausa izcīņas ceturtais posms „Trapenes purvi”. Gaidāmo sacensību trase ir nosprausta gleznainā Lukstu ezera apkārtnē, bet sportistu un līdzjutēju apmešanās paredzēta atpūtas bāzē, kas atrodas pie paša Lukstu ezera.

Pēc trim kausa izcīņas posmiem TR2 klases ieskaitē par stabiliem līderiem izvirzījusies ekipāža Andris Kuzņecovs/Didzis Blūms (60 punkti). Turpretim par otro un turpmākajām vietām Trapenā noteikti risināsies sīva cīņā, jo trim ekipāžām – Gundaram Skudriņam/Ivaram Paškovskim, Gintam Jātniekam/Alvim Pētersonam un Edgaram Zaķim/Arnim Trūpam ir pa 30 punktiem. Šajā trofi-reidā piedalīsies arī vairākas Latvijas rallijreidu čempionāta ekipāžas, piemēram Nacionālās klases favorīti Dainis Zeltiņš un Viesturs Balodis ar UAZ.

Savukārt TR3 klasē viennozīmīga līdera nav, bet vadībā ar 40 punktiem atrodas Indulis un Vents Vīduši. Viņiem cieši seko Edvīna Vansoviča, Andra Užuļa un Māra Zvirbuļa ekipāžas, kurām attiecīgi ir 31, 28 un 27 punkti.

Trofi-reida nosaukums „Trapenes purvi” labi raksturo sacensību trases apstākļus un sportistiem pārvaramās grūtības. Apvidus ir bagāts ar daudziem lielākiem un mazākiem purviem, zemām mitrām pļavām un slīkšņām, turklāt paredzētā maršruta izbraukšanu apgrūtinās arī sīkas upītes, strauti un grāvji.

Abās dienās sacensības ievadīs īss triāla tipa posms smilšainos karjeros, bet pēc tam sportistu ekipāžām un automobiļiem būs jāpārvar ļoti mitras un staignas vietas. Pirmajā dienā īpaši grūts pārbaudījums gaida TR3 klases ieskaitē startējošos, kam nāksies pārvarēt ļoti smagu bezceļa posmu pārplūdušās pļavās. Otrajā dienā viens no interesantākajiem piedzīvojumiem būs upes forsēšana vietā, kur kādreiz ir bijis tilts, no kura tagad vairs redzami tikai daži pāļi.

Nesenās lietus gāzes Trapenes apvidu pašlaik ir padarījušas vēl mitrāku nekā parasti, taču, ja šonedēļ pieturēsies sauss laiks, līdz sacensībām ūdens kļūs mazāk. Tomēr droši, ka ne vienam vien dalībniekam „Trapenes purvi” liks atcerēties ekstrēmo Ladoga Trophy 2003, bet tur nepabijušie izjutīs vismas daļu no tā trofi-reidu smaguma, ko pieredzēja Krievijā lieliskus panākumus izcīnījušie kluba „Mazozoli” bezceļu braucēju pārstāvji.

Jāatzīmē, ka sacensību apvidū ir ļoti krāšņa daba un gan sportistiem, bet jo īpaši līdzjutējiem būs lieliska iespēja atpūsties no ikdienas rūpēm un pilsētvides. Sacensību bāzē risināsies atpūtas pasākumi, kurus līksmākus darīs Alus Brālis. Kā jau tas Mazozoli 4x4 un Wess Motors trofi-reidu kausa izcīņā ierasts – bāzē līdzjutēji varēs saņemt organizatora sagatavotās skatītāju kartes, pēc kurām būs iespēja atrast trofi-reida papildsacensību interesantākās vietas un pavērot bezceļu braucējus darbībā trasē.

Uz tikšanos Trapenē!

Jūsu klubs
Mazozoli 4reiz4

www.mazozoli.lv

 
Visi komentāri
 
88398. viesis 22.jūlijs 2003 8:18
0 0 Atbildēt

forshi!

dazhs labs meedijs (!?) shos pasaakumus sauc pat "trofej-reidiem" :)

88428. viesis 22.jūlijs 2003 9:38
0 0 Atbildēt

Beidzot ir kas raksta un ir vismaz kau kas uzrakstīts a to tikai sausa informācija. Varbūt arī pēc gonkas būs kāds aprakstiņš.(man nez kāpēc liekas ka tas ir Zariņa pirksts, paldies)

88435. viesis 22.jūlijs 2003 9:51
0 0 Atbildēt

OOOOO - dzimtaa vieta! Buus labs tusinhshs, arii pie Luksta ezera ir forshi. Vechi saturaas!

88454. viesis 22.jūlijs 2003 10:53
0 0 Atbildēt

Sākums labs!

88475. viesis 22.jūlijs 2003 12:42
0 0 Atbildēt

Krievijā tos varētu saukt arī par torf - reidiem. Kūdras par maz nelikās...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti