Turcijas rallijreida pirmo posmu veic visas latviešu ekipāžas 7

 
12.augusts 2003 15:00

Pasaules kausa (PK) izcīņas sestā posma Rallye d’Orient Cappadoce 2003 pirmajā etapā vakardien finišu veiksmīgi sasniedza visas četras latviešu braucēju ekipāžas. Vislabāk veicās Mārim Saukānam/Didzim Zariņam, kuri 242,96 kilometru ātrumposmu veica ar piekto labāko laiku, līderim Karlosam Souzam zaudējot 28 minūtes un 43 sekundes.

„Pašā distances sākumā kalnu pārejā mēs apmaldījāmies un nobraucām vairākus desmitus lieku kilometru, bet pēc tam atradām īsto ceļu un turpinājumā braucām bez kļūdām. Kā jau bijām gaidījuši, trase ir ļoti akmeņaina, un Andra Dambja vadītais OSCar pārsita riepu. Arī Jāņa Nagļa Mitsubishi Pajero priekšējā piekare tika bojāta, taču visas mašīnas sasniedza mērķi laikā,” telefonsarunā stāstīja Māris Saukāns.

Astotajā pozīcijā ierindojās Andris Lukstiņš/Ivars Krauklis. Viņu OSCar neradās tehniskas problēmas, bet Andra Dambja/Aināra Prinča prototipam bez riepas plīsuma sāka niķoties arī stūres pastiprinātājs, kā rezultātā finišu A. Dambis sasniedza tikai trīspadsmitais. Jānis Naglis/Valdis Purvinskis finišēja desmitajā pozīcijā.

Starta protokols bez numura 13

Pagaidām visai neskaidru iemeslu dēļ šinī Pasaules kausa izcīņas posmā startē salīdzinoši niecīgs dalībnieku skaits. Vai tas saistīts ar rallijreida rīkotāja Renē Metžē finansiālajām grūtībām pēc krievu sponsora Master Group zaudēšanas, vai arī iemesli ir citi, oficiālie informācijas avoti pagaidām klusē. Rallye d’Orient Cappadoce spējis sapulcēt tikai 15 mašīnas vieglo automobiļu klasē, 29 motociklistus un 4 auto smagajā klasē.

Jau pirmais etaps apstiprināja, ka rallijreids ir smags un izturēt visas sešas dienas būs grūti. Turklāt konkurentu pulciņā nav neviena amatiera, visas ekipāžas ir rūdīti rallijreidu profesionāļi. Cīņa par uzvaru, acīmredzot, risināsies starp pašreizējo Pasaules kausa izcīņas līderi portugāli Karlosu Souzu (Mitsdubishi Strakar) un titulēto francūzi Žanu Luī Šlesēru (Schlesser-Ford).

Pirmajā etapā trešo vietu ieņēma krievs Sergejs Šmakovs ar pakaļpiedziņas Honda bagiju. Ceturto vietu ieguva labi pazīstamais francūzis Žans Pjērs Strugo ar Mercedes ML430. Trīs sekundes aiz mūsu M. Saukāna palika poļu uzlecošā zvaigzne no komandas Ralliart France Lukāšs Komorņickis, kas pašreiz PK kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Tūlīt aiz poļa ierindojās spēcīgākais ungāru pilots Balazs Salajs ar jaudīgu Chevrolet automobili. Devītajā vietā bija Filips Gašē ar Ford Protrack, bet tikai divpadsmitais viņa komandas biedrs Ēriks Vigorū. Otru Honda bagiju pilotē beļģis Bernārs Donts. Tikai divi rallijreida dalībnieki ir mazāk pazīstami – De Roisārs ar Nissan Terrano un Vurals ar Mercedes. Latviešiem ir piešķirti pēdējie starta numuri (211 - Lukstiņš, 212 - Naglis, 214 - Dambis un 215 - Saukāns), kas liecina, ka pārējiem pretendentiem rallijreidu braucēju klasifikācijā līdz šim ir augstāks reitings.

Latvieši gūst ievērību

Rallijreida organizatoru vakar izplatītajā preses paziņojumā, kas lasāms Interneta portālā www.raid-live.com, atzīmēti arī Latvijas pārstāvji. Uzmanību piesaistījuši abi Ogres Servisa Centrā būvētie prototipi. Raid-live vēsta: „Latvijas komanda Rīga Rally-Raid Team pirmo reizi iepazīstināja ar diviem pilnpiedziņas bagijiem, kam ir četru litru tilpuma V6 BMW dzinējs un dots vārds OSCar.” Turpinājumā par svētdien notikušo prologa braucienu, Raid-live atzīmē: „Pārsteigumu sagādāja divi latviešu braucēji – Dambis ar bagiju OSCar un Saukāns ar T2 grupas Mitsubishi Pajero, kas attiecīgi sasniedza trešo un ceturto rezultātu.

Protams, ka īsais braucēju saraksts palīdz latviešiem gūt ievērību, taču tāpat vien neviens netiek ne slavēts, ne pat vienkārši pieminēts. Lai rallijreida sakarā Latvijas vārds skanētu arī turpmāk un ziņas par mūsu braucējiem izskanētu pasaules medijos, turpmākajos etapos būs nepieciešams apsteigt atzinību iekarojušos pilotus un ieņemt vietas galvgalī.

Turcijas rallijreidu rāda Eurosport

Vēlu naktī, pulksten 1:30 TV kanālā Eurosport līdz par sestdienai rādīs 12 minūšu ilgus rallijreida Rallye d’Orient Cappadoce 2003 dienas notikumu sižetus. Pēc tam būšot arī garāka kopsavilkuma reportāža.

 

Ainārs Zariņš

LAF Cross Country komisijas

preses sekretārs

(GSM: 6439409)

Plašāka informācija www.crosscountry.lv

 
Visi komentāri
 
92462. viesis 12.augusts 2003 16:18
0 0 Atbildēt

SUPER, Galvenais ir izturēt līdz beigām. Pieļauju varbūtību, ka šo sacensību pirmajā pieciniekā mūsējie var iek''lūt.

92470. viesis 12.augusts 2003 16:24
0 0 Atbildēt

Lai Tavi vaardi Dievam asii traapa ! :)

92509. viesis 12.augusts 2003 17:16
0 0 Atbildēt

Jā, autolietām ļoti atbilstošs novēlējums "Lai Tavi vaardi Dievam asii traapa " ;-))

92553. viesis 13.augusts 2003 8:48
0 0 Atbildēt

Viss jau būtu labi, bet kur Dambis dabūja BMW 4 litru motoru ar cilindru izvietojumu V6 ???

92560. viesis 13.augusts 2003 9:20
0 0 Atbildēt

tam www.raid-live.comgan operativitaates truukst:(

Veel joprojaam nav zinju par vakardienas rezultaatiem. :(

Shoriit ierakstaa noskatiijos Eurosportu (bez skanjas) - laikam polis vinneeja, muuseejie pirmajaa seshiniekaa nebija... :(

92591. viesis 13.augusts 2003 10:49
0 0 Atbildēt

Eurosport naktī ziņoja, ka dambis 5. etapā. Schlesser 1.

92610. viesis 13.augusts 2003 11:28
0 0 Atbildēt

www.osc.lv - tur viss ir

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti