Souza atgūst vadību, beidzot atzīmējas arī Lukstiņš 3

 
15.augusts 2003 14:11

Pasaules kausa izcīņas sestā posma Rallye d’Orient Cappadoce 2003 ceturtajā etapā portugālim Karlosam Souzam (Mitsubishi L200) izdevās atspēlēties francūzim Žanam Luī Slesēram (Schlesser Buggy) un atkal atgūt vadību rallijreida kopvērtējumā. No Latvijas braucējiem 488 kilometrus garajā distancē, no kuras 253 kilometri bija ātrumposms, beidzot visātrākie izrādījās otra OSCar ekipāža Andris Lukstiņš/Ivars Krauklis.

A. Lukstiņš līderim zaudēja trīsdesmit vienu minūti un ieņēma sesto vietu. Divas vietas zemāk ierindojās pagaidām labākā mūsu ekipāža Turcijas rallijreidā Andris Dambis/Ainārs Princis (OSCar). No A. Lukstiņa viņi atpalika četras minūtes. Tikai nepilnu minūti lēnāki par A. Dambi bija Jānis Naglis/Valdis Purvinskis (Mitsubishi Pajero), viņiem devītā vieta. Savukārt Maris Saukāns/Didzis Zariņš (Mitsubishi Pajero) uzvarētājam zaudēja 50 minūtes un bija spiesti samierināties ar 11. vietu.

Navigatoru lielā diena

Ceturtā etapa distance vijās caur paugurainiem apvidiem, kur bija ārkārtīgi viegli pazaudēt pareizo ceļu. Šoreiz izšķiroša bija spēja perfekti orientēties, taču arī ātrumu vajadzēja uzturēt. Tas izdevās nebūt ne visiem. No latviešiem praktiski bez kļūdām nobrauca tikai A. Lukstiņš/I. Kraulis. Visnopietnāk aizmaldījās M. Saukāna ekipāža un tādējādi pazaudēja vismaz divdesmit minūtes.

Kļūmes piemeklēja arī vairākas pirmā piecinieka ekipāžas. Tikai trīspadsmitais bija Souzam un Šlesēram allaž mugurā elpojošais Lukāšs Komorņickis (Mitsubishi Pajero). Šoreiz viņš atpalika vairāk nekā stundu un tādējādi zaudēja kopvērtējuma trešo vietu. Līdzīgi klājās arī Filipam Gašē (Ford Protrack), kurš bija divpadsmitais.

Turcijā vājo nav

Rallijreids pamazām tuvojas nobeigumam – atlikuši vairs tikai divi etapi. Izšķirošais var izrādīties tieši nākamais, jo pēdējais etaps sestdien būs īsāks un visticamāk arī mazāk sarežģīts. A. Dambja ekipāža, ieņemot septīto vietu, joprojām ir labākā no Latvijas braucējiem. Taču rezultāti ir tik blīvi, ka lai pakāptos līdz trešajai vietai jāatvinnē tikai sešpadsmit ar pusi minūtes. Taču tieši tāpat noteikti domā arī sāncenši.

J. Naglis ir devītais un arī viņš teorētiski var cerēt pacelties ne vienu vien vietu augstāk. A. Lukstiņš esot vienpadsmitajā vietā ir līdzīgā situācijā. Taču iepriekšējo dienu pieredze liecina, ka arī aiz abu līderu – Sauzas un Šlesēra – mugurām risinās nikna cīņa par katru mīnūti un pat sekundi. Joprojām var tikai minēt, kamdēļ leģendārajam Renē Metžē uz Cappadoce 2003 izdevies savākt tik maz braucēju, bet esošie ir īsti rallijreidu vilki.

 “Sodien viss sakrita ļoti labi, tehnika darbojās, paši braucām bez kļūdām” pēc finiša pa tālruni iespaidos dalījās Andris Lukstiņš. “Taču atzīšos, ka OSCar un Andra Dambja meistarība šeit ir galvastiesu augstāk par to, ko spējam mēs – pārējie latvieši. Ticu, ka pēc kāda laiciņa viņš spēs cīnīties par augstām vietām. Šķiet, to noprot arī mūsu sāncenši.”

 

Ainārs Zariņš
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs (GSM: 6439409)

Sīkāka informācija un rezultāti www.crosscountry.lv
 
Visi komentāri
 
92974. viesis 15.augusts 2003 15:16
0 0 Atbildēt

Jā Dambis braukt māk, bet kas ir Princis, cik kompetents viņš ir navigācijas jomā?

92988. viesis 15.augusts 2003 16:33
0 0 Atbildēt

Spriežot pēc tā, ka šis etaps bija stūrmaņu meistarības pārbaude, izcils Princis nav, jo gāžamajos gabalos Andris stabili iebrauc pieciniekā. Droši vien pieredzes trūkums, jo ja būtu tikai sponsors tad jau viņi maldītos baigi. OSCARA visas iespējas pilnībā varētu atklāt ja pie stūres tiktu Radziņš...

93008. viesis 16.augusts 2003 1:31
0 0 Atbildēt

Malaci, cerams sads rezultaats saglabaasies un cerams ari uzlabosies pec peedejas SS. Kaut nu tehmnika nepeiviltu, lai gan izskatas ka Dambis ir krietni par visu paruupejies.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti