Ar Lindholma uzvaru beidzies rallijs «Tallina 2004» 1

 
10.maijs 2004 9:29

Ar somu sportista Sebastiana Lindholma uzvaru beidzies rallijs "Tallina 2004", kas ir pirmais šīs vasaras autorallijs Baltijā. Tallinas rallijs, kā vēsta tā nosaukums, no 7. līdz 8. maijam risinājās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un tās apkārtnē.

Tallinas rallijam šogad bija pieteikušies pēdējo gadu rekorda cienīgs dalībnieku skaits. Pirmajā sacensību dienā uz starta Tallinas pilsētas centrā stājās aptuveni simts rallija ekipāžas, kuru vidū bija dalībnieki no Igaunijas, Latvijas, Krievijas un Somijas. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja "Honda Racing Latvia" ekipāža Kaspars Šimkus / Armands Šimkus ar Honda Civic Type-R (N2), Aivis Egle / Juris Vilmanis ar Mitsubishi Lancer Evo VI(N3) un Roberts Kondrats / Vladimirs Barinovs Mitsubishi Lancer Evo VI(N3).

Rallija komandas "Honda Racing Latvia" ekipāžai Kaspars Šimkus / Armands Šimkus šajā rallijā sanāca ļoti spraiga cīņa, jo uz starta bija stājušās aptuveni desmit līdzīgas automašīnas gan no Igaunijas, gan Somijas. Pirmajā rallija dienā notika trīs pilsētas ātrumposmi, kuros brāļi Šimkusi bija nolēmuši lieki neriskēt un braukt ļoti saudzīgi, jo pilsētas ātrumposmi ir slaveni ar to, ka tajos neko vinnēt nav iespējams, ja nu vienīgi daudz zaudēt. Tā tas notika ar vienu no viņu konkurentiem, igauņiem Andruss Lauru / Kristo Krāgu, kuru Citroen Saxo Super 1600 cieta smagu avāriju 3. ātrumposmā. Šikusi 1. sacensību beidza kā 2. savā klasē un 4. kopējā 2000cm3 klasē.

Rallija otrās dienas ātrumposmi notika Tallinas apkārtnē un šajos ātrumposmos ekipāža Kaspars Šimkus / Armands Šimkus bija nolēmuši izvirzīties vadībā, kas viņiem arī izdevās jau pēc otrās dienas pirmajiem trijiem ātrumposmiem. Šo sacensību 9. ātrumposmā brāļi Šimkus bija ne tikai līderi savā N2 un A5 klasē, bet bija ieguvuši pietiekami augstu vietu arī sacensību kopvērtējumā.

Diemžēl sacensību 10. ātrumposmā ekipāžai Kaspars Šimkus / Armands Šimkus radās tehniskas problēmas ar automašīnas sporta ātrumkārbu – tai palika tikai 2. pārnesums un tika nolemts no sacensībām izstāties. Šī ir pirmā reize rallija komandas "Honda Racing Latvia" gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē, kad kāda no šīs komandas ekipāžām nefinišē rallijā, kurā startējusi.

Rallijā "Tallina 2004" finišēja aptuveni puse no startējušajiem dalībniekiem – šis rallijs izrādījās grūts pārbaudījums gan sportistiem, gan viņu tehnikai.

Nākamais rallijs – rallijs "Talsi 2004" kurš notiks no 22. līdz 23. maijam.

 
Visi komentāri
 
125735. viesis 10.maijs 2004 16:43
0 0 Atbildēt

Rallis bija gana interesants.

Jau ar gaisminju ieradaamies uz otraas dienas saceneem, izbraukaajaam 3 dopus, lai samekleetu labaakaas vietas. visdiivainaakais bija tas, ka sastapaam pretiimbraucoshus un maalaa staavoshus autinjus ar LV numurziimeem vismaz 10, tad vienu leiti un vienu FIN, ikaunju liidzjuteeju nebija tikpatkaa nemaz! Tie saradaas iisi pirms saakuma un pavisam nepaarliecinoshaa skaitaa. Visur trases malaa paarsvaraa bija dzirdama latvieshu valoda. Laikam gan hokejaa, gan rallijaa dominee Latvijas fani!!!

Skaisti baruca pirmie ~50 autinji, kaa nekaa A un N grupas bija ljoooti kuplaa skaitaa!

jAALAVA KAA VIENMEER TRAKS UN VEEL BIJA DIVAS sTAARLETAS, NO KURAAM VIENA TUREELA LIIDZI JAALAVAM AR KAADU SEKUNDES KAVEEJUMU DOPAA!!

Ar nepacietiibu gaidu talsus 2004!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti