Virgas lieta turpinās, rudenī atkārtos ekspertīzi 6

 
4.jūnijs 2004 0:02

Daugavpils tiesa ceturtdienceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanā apsūdzētā rokgrupas "Līvi" līdera Ainara Virgas krimināllietā pasludināja pārtraukumu līdz 14.septembrim, kad tiesa lems par atkārtotas autotehniskās ekspertīzes norīkošanu, aģentūrai BNS pastāstīja Virgas advokāte Gundega Kreice.

Aprīļa beigās tiesa jau pēc tiesu debatēm tomēr nolēma atjaunot izmeklēšanu.

Virgas vadītajā automašīnā pērn gāja bojā viņa brālis bundzinieks Dainis Virga un skaņu režisors Juris Jakovļevs.

Tiesu debatēs prokurors lūdza grupas līderi Ainaru Virgu sodīt ar septiņu gadu nosacītu brīvības atņemšanu, piemērojot pārbaudes laiku uz trim gadiem un atņemot autovadītāja tiesības uz trim gadiem.

Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanā apsūdzētais Virga, kura vadītajā mašīnā pērn gāja bojā viņa brālis bundzinieks Dainis un skaņu režisors Juris Jakovļevs, pirmdien Daugavpils tiesā savu vainu neatzina. Virga stāstīja, ka, pēc koncerta braucot no Daugavpils, nepārsniedza atļauto ātrumu un nebija lietojis alkoholu, medikamentus vai narkotikas.

Viņš tiesā apstiprināja versiju, ka avāriju esot izraisījis Jakovļeva sitiens pa Virgas kaklu, un pieļāva, ka tas noticis nejauši, Jakovļevam un Dainim Virgam aizmugurējā sēdeklī grūstoties.

"Viņi tukšoja "Jim Beam" pudeli un strīdējās par lietām, kurām nav vispār atrisinājuma, un sāka bakstīties savā starpā," klāstīja Virga. Virga pieļāva, ka pēc sitiena viņš uz dažām sekundēm zaudējis samaņu un, kad attapās, automašīna kūleņoja un ieslīdēja grāvī. Viņš un trešais pasažieris mūziķis Jānis Grodums pa logu izlīda no automašīnas un centās atdzīvināt Daini Virgu. Kad atbrauca policija un ātrā palīdzība, Virgu un Grodumu nogādāja slimnīcā, bet pēc tam palaida mājās.

Lietā nav pieteiktas civilprasības, un gan Daiņa Virgas un Jakovļeva atraitnes, gan Grodums tiesā sacīja, ka viņiem "neko nevajag".

Autoavārija Daugavpils rajonā uz Rīgas šosejas notika ceļā no rokmūzikas veterānu koncerta Daugavpilī pērn 26.jūlijā īsi pirms pusnakts. "Līvi" no koncerta brauca grupas līdera Ainara Virgas mašīnā. Ainaram Virgam un Jānim Grodumam pēc avārijas bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Krimināllikums par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kura dēļ dzīvību zaudējuši cilvēki, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, kā arī paredz iespēju atņemt autovadītāja tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Ainara Virgas asins analīzes liecina, ka pie stūres sēdējušais mūziķis avārijas brīdī nebija alkohola reibumā, viņa asinīs konstatētas 0,02 promiles alkohola. Arī narkotiku reibumā Virga avārijas brīdī nav bijis. Auto, ar kuru brauca mūziķi, pirms avārijas bijis tehniskā kārtībā.

RĪGA, JUN 03, BNS

 
Visi komentāri
 
129276. viesis 4.jūnijs 2004 8:05
0 0 Atbildēt

Vai tad ekspertīze jau nenoteic braukšanas ātrumu?

Ko tad vēl var atkārtot?

Pārbaudīt vai eksperts bija skaidrā, vai?

129280. viesis 4.jūnijs 2004 9:15
0 0 Atbildēt

Eh, liekat to puisi mierā, labāk tiesājiet autozagļus.

129285. viesis 4.jūnijs 2004 9:39
0 0 Atbildēt

zinaam taas expretiizes, 99% gadiijumu taas ekspertiizes neko konkreetu nepasaka, kaa arii ekspertiizes rezultaati ir visai apshaubaamas kvalitaates :(

129290. viesis 4.jūnijs 2004 9:51
0 0 Atbildēt

nu bet ja neviens neizvirza apsuudziibas - tad ko tur veel mekleet? tad kaadam citam ir interese cilveekam veel sabojaat dziivi.

129306. viesis 4.jūnijs 2004 11:50
0 0 Atbildēt

Dzeltenaa prese izbljaustiijaas, ka jamie apveelushies 6 reizes...ja to var dabuut gatavu pie kaadiem 150 kiljiem, tad ekspertiizes jaaveic tik ilgi, kameer dzeltenaa Reds nonaak aizsaulee...

Ja uz jelgavenes ir atstaatas pusotra simta metru autinja bremzhu un grieshanaas peedas, tad atsitieni ar palecieniem purvaa...skaidrs, ka dzeltenai presei ir sprungulji ratos, lai kautko nochikotu - augstaakaa liimenja slepeniiba par notikushaa izmekleeshanas apstaakljiem...

Ja shaadas "apmeeram" peedas paliek paari, tad kopumaa aatrums pirms tam ir bijis no 160 -180 kiljiem par briidi.

Secinaajumi par ekspertiizeem...jaareekjina tik ilgi, kameer peedas paliek iisaakas un dzeltenie vais nebaaziis savu degunu, kur nevajag.

132941. viesis 16.jūlijs 2004 13:36
0 0 Atbildēt

Kad vinji Ainaru beidzot liks mieraa?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti