Baltijas Trofi–Reidu Kausa 2. posms Igauņu stilā 4

 
14.jūlijs 2004 0:00

Igaunijā, Kopy pilsētas apkārtnē 8. un 11. jūlijā aizvadītā Baltijas Trofi–Reidu Kausa izcīņas 2. posma „Большой летний заезд вездеходов 2004” sacensībās.

Pasākumā kopumā startēja 69 ekipāžas, bet sakarā ar dažādo trofi-reidu tehnisko nolikumu traktēšanu, Igaunijā un citās valstīs, cīņā par Baltic Cup piedalījās tikai 19 ekipāžas.



Prestižākajā sporta prototipu grupā TR3 sīvā cīņā ar igauņiem no Latvijas bija iesaistījušies Valentīna Kokaļa/Ulda Kamorovska un Venta Vīduša/Induļa Vīduša ekipāžas. Neskatoties uz to, ka abas mūsu ekipāžas vajāja „labā feja” (tehniskas ķibeles) Baltic Cup ieskaitē V.Kokaļa ekipāža ieguva 4. vietu un V.Viduša ekipāža otro vietu.

Sporta automobiļu grupā TR2, kur veicamā distance, salīdzinājumā ar visgrūtāko prototipiem paredzēto maršrutu, bija nedaudz izmainīta, pārāki izrādījās igauņi. Pašmāju dubļi un rezultātu aprēķins bija igauņiem par labu. Pirmo divu vietu kausi palika igaunijas komandām. Trešo vietu ieņēma Andris Kuzņecovs/Aigars Rencis. Vienīgā lietuviešu ekipāža Audrius Dabudzinskas/Arnoldas Jonaitis spēja izcīnīt 4. vietu. Piektajā vietā Jelgavnieki Mareks Mateiko/Dmitrijs Birznieks. Septīto vietu izcīnija komanda Cēsu puikas.



Standartautomobiļu grupā TR1, kur bija vislielākā konkurence, kur kopumā startēja 31 mašīnas un trase ir daudz vieglāk izbraucama, nekā sporta mašīnām, uzvarēja igauņi Imre Heinsārs/Margus Mikka, kas ir pieteikuši dalību visiem Latvijas trofi-reidu kausa posmiem. Arī otrajā un trešajā vietā bija igaunijas pārstāvji.

Latvijas braucējiem Jānim Lūkinam/Mārim Podiņam, kas ieguva 4. vietu, nācās izbaudīt īstu piedzīvojuma garšu, jo sacensību organizators, otrajā dienā, kad notika orientēšanās, bija izsniedzis TR2 klases kontrolpunktu koordinātes! Alvis Pētersons/Gints Jātnieks ieņēma piekto vietu.



Igaunijas posmā arī bija izveidota tūrisma klase, kuru pārstāvēja Latvijas ekipāža Māris Odziņš/Ludmila Lāce.

Jautājums, kurā no Baltijas valstīm ir spēcīgākie bezceļu trofi-reidu braucēji ir aktuāls. Otrais kopējo sacensību posms nodemonstrēja Igaunijas pārstāvju pārākumu. Kas notiks 3. posmā Lietuvā?
 
Visi komentāri
 
132612. viesis 14.jūlijs 2004 0:24
0 0 Atbildēt

Ar ko igaunji izpelniijushies taadu godu, ka vinju tautiiba virsrakstaa rakstaama ar lielo saakuma burtu (bet pashaa tekstaa ar mazo burtu)? :) Liidz shim tautiibas vienmeer latvieshu valodaa rakstiitas ar mazo saakuma burtu. Labi veel ka runa nebija par krieviem, tad gan shkandaals buutu pa rubli :) ok, saprotu, ka autors kljuudiijaas (kaa te tas biezhi gadaas), bet nu vismaz interesanti :)

132713. viesis 14.jūlijs 2004 16:29
0 0 Atbildēt

A vai ta vairaak vizuaalo materiaalu nebuus?

132715. viesis 14.jūlijs 2004 16:29
0 0 Atbildēt

Nu kurrati tie igaunju tiesnesji, ka sajauca legjendas!

132732. viesis 14.jūlijs 2004 18:45
0 0 Atbildēt

kur galerija??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti