Ātrākais Igaunijas rallijs – Škoda Rally 2004 1

 
7.septembris 2004 8:57

Rallijs "Škoda Rally 2004", kurš notiks 10. un 11. septembrī vēl pagājušajā gadā tika godāts Igaunijas pilsētas Paides vārdā - “Paide ralli”, bet tas ieguvis jaunu ģenerālsponsoru, nosaukumu un varenu galveno balvu – automašīnu Škoda Fabia.

"Škoda Rally 2004" ir Igaunijas rallija čempionāta 6. posms, kura ātrumposmi izceļas ar ļoti lieliem maksimālajiem ātrumiem, garām un ātrām taisnēm, kurām seko asi un bīstami līkumi. Kā to pierādīja notikumi rallijā "Paide Rally 2003", šajā rallijā ir viegli kļūdīties, ja, rakstot stenogrammu, neņem vērā, ka sacensībās ātrums pirms līkuma dažviet ir gandrīz trīsreiz lielāks un grants segums šajos ceļos ir sevišķi slidens.

2003. gadā šajā rallijā no Latvijas sportistiem piedalījās tikai "Honda Racing Latvia" ekipāža Kaspars Šimkus / Armands Šimkus ar savu N2 klases Honda Civic Type-R, bet šogad viņu piemēram sekos Andra Lontona / Mareka Stirnas ekipāža ar N3 klases Mitsubishi Lancer Evo VII, Jura Jevhutas / Arnolda Revina ekipāža ar N3 klases Subaru WRX STI un Gata Klemenča / Jāņa Uzara ekipāža ar E7 klases Lada Samara.

Pēc pieciem Igaunijas autorallija čempionāta posmiem A6 klases līdera pozīcijas ar 24 punktiem pieder Gunāra Tamma / Prīta Kinunena ekipāžai. Savukārt N3 klases līderi ar 30 punktiem ir igauņu ekipāža Martins Rauams / Pēters Poms, kuri uzvarēja šajā rallijā 2003. gadā, viņiem ar 27 punktiem seko Jāna Moldera Jr. / Tonu Vunna ekipāža. F2 ieskaitē, kurā apvienotas visas A un N grupas automašīnas ar viena tilta piedziņu, līderi ar 26 punktiem un spēcīgo A grupas Nissan Almera ir Arvo un Marts Ojapervi, bet "Honda Racing Latvia" komandas ekipāža Kaspars Šimkus / Armands Šimkus ar savu N grupas Honda Civic Type-R ieņem otro pozīciju, atpaliekot par vienu punktu. Viņiem uz papēžiem min Marko Virkoja / Jāns Poldseps ar savu N grupas Honda Civic Type-R un 22 punktiem.

"Škoda Rally 2004" sāksies piektdien, 10. septembrī pulksten 18:00, kad tiks dots starts pirmajai sporta automašīna. Pirmajā rallija dienā sportistiem būs divreiz jāveic pilsētas ātrumposms, kurš ierīkots Paides ielās, un divi ātrumposmi Paides tuvumā. Otrajā sacensību dienā sportistiem nāksies veikt deviņus ātrumposmus. Rallija kopējā distance ir 266 km no kuriem 110.4 km ir ātrumposmi.

Skatītājiem paredzētais šovs būs automašīnas Škoda Fabia izcīņa. Tā netiks piešķirta rallija absolūtajam līderim. Par to un ar to pēc rallija finiša Paides centrālajā laukumā cīnīsies katras klases uzvarētāju ekipāža – katrai ekipāžai, kura būs uzvarētāja savā klasē, būs jāveic veiklības brauciens ar galveno balvu. Tā ekipāža, kura uzrādīs labāko laiku veiklības braucienā, saņems automašīnu Škoda Fabia.

Sīkāku informāciju par ralliju "Škoda Rally 2004" iespējams atrast internetā www.rally.ee

 
Visi komentāri
 
139074. viesis 8.septembris 2004 10:02
0 0 Atbildēt

Visjaukaakais vareetu buut Skoda Fabia izciinjas finaalpasaakums:D

Braukshu luukoties 6-dienas dopus! Itkaa vareespaspeet 4-us redzeet...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti