GOODYEAR uzsāk iniciatīvu par satiksmes drošību 6

 
30.septembris 2004 9:09

29.septembrī notika kompānijas Goodyear Baltic rīkotā konference, veltīta satiksmes drošības jautājumiem. Konference ar mērķi veicināt sabiedrībā diskusiju par cēloņiem milzīgo satiksmes negadījumu skaitam Latvijā notiek Goodyear Baltic iniciatīvas par satiksmes drošību “Staying Alive” (Izdzīvo!) ietvaros.

29.septembrī viesnīcā Radisson SAS Daugava notiekošā konference pulcēja vairāk nekā 70 dalībniekus no uzņēmēju, atbildīgo valsts institūciju un masu mediju vidus.

“Goodyear Baltic ir norūpējusies par šokējošo ceļu satiksmes negadījumu statistiku Latvijā. Mūsu mērķis, uzsākot šo iniciatīvu, ir aicināt aktīvāko sabiedrības daļu – uzņēmējus un atbildīgās valsts institūcijas sadarboties un apvienot spēkus, lai palielinātu drošību uz Latvijas ceļiem,” konferences atklāšanā sacīja Goodyear Baltic biznesa vadītājs Helge Berntsens (Helge Berntsen). Viņaprāt satiksmes drošība ir globāla problēma, kuras risinājums meklējams vietējo institūciju, privātā sektora un sabiedrības sadarbības viecināšanā.

29. septembra konferencē ar ziņojumu uzstājās arī Pasaules veselības organizācijas (PVO) parstāvniecības vadītāja Latvijā Aiga Rūrāne. 2004. gada PVO Pasaules ziņojumā par ceļu negadījumu profilaksi teikts, ka pasaulē ik gadus satiksmes negadījumos dzīvību zaudē 1,2 miljoni cilvēku. Savukārt 20 līdz 50 miljoni cilvēku gūst ievainojumus vai kļūst darba nespējīgi. Lai palielinātu ceļu satiksmes drošību, nepieciešams veikt virkni pasākumu, tostarp ”noteikt vadošo valsts aģentūru, kas koordinētu pasākumus ceļu drošības jomā un nodrošināt finansiālos un cilvēkresursus problēmas risināšanā, ” teikts PVO pārstāves ziņojumā.

Konferencē ar ziņojumu par situāciju un risinājumiem satiksmes drošības uzlabošanā uzstājās arī Valsts policijas Ceļu policijas pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte un CSDD informātikas departamenta direktors Aldis Lāma. Savu skatījumu par satiksmes drošības cilvēciskajiem aspektiem konferencē sniegs sociālantropoloģe Aivita Putniņa. Konferences dalībniekiem būs iespēja iepazīties arī ar kaimiņvalsts Igaunijas pieredzi drošas braukšanas iemaņu papildināšanā auto kursos īpašā drošas braukšanas trasē Tartu, Igaunijā, kā arī uzzināt, ko satiksmes drošības uzlabošanai Latvijā šoruden iecerējusi kompānija Goodyear.

Satiksmes drošības iniciatīvas “Staying Alive” ietvaros Goodyear Baltic šogad īstenos vairākus pasākumus – izplatīs vairākus tūkstošus gaismu atstarojošas uzšuves bērnu apģērbam, izdos satiksmes drošībai un braukšanas kultūras jautājumiem veltītu avīzi, kuru izplatīs Statoil degvielas uzpildes stacijās, kā arī rīkos labdarības akciju “Lats bērnam”, kurā Goodyear Baltic ziedos vienu latu no katra pārdotā riepu komplekta bērnu klīniskās slimnīcas “Gaiļezers” reanimācijas nodaļai.

“Staying Alive” ir Goodyear Baltijas mēroga iniciatīva satiksmes drošības veicināšanai. Šogad augusta beigās līdzīga Goodyear Baltic konference notika arī Tallinā.


Goodyear Baltic iniciatīva par satiksmes drošību “Staying Alive” (Izdzīvo!)

Sākums - 2004. gada 29. septembris.

Dalībnieki

Par iniciatīvas dalībnieku var kļūt ikviens, kas vēlas uzlabot ceļu satiksmes drošību. Patlaban projektu atbalstījuši un tā īstenošanas procesā jau ir iesaistījušies Pasaules veselības organizācija, LR Iekšlietu ministrija, CSDD, Valsts policijas Ceļu policijas pārvalde, Latvija Statoil, Hanza līzings, Sia Kikka, kā arī visi Goodyear dīleri un masu mediji.

Projekta būtiskākie elementi

• Konference par drošību uz Latvijas ceļiem
Šī gada 29. septembrī notika konference, kurā piedalīsies visu ar ceļu satiksmes drošības problemātiku saistīto un ieinteresēto pušu pārstāvji - atbildīgās valsts institūcijas, Goodyear sadarbības partnerui, Latvijas biznesa vides un masu mediju pārstāvji, lai diskutētu par iespējām vairot drošību uz Latvijas ceļiem. Konferences laikā ar uzrunām uzstāsies Pasaules Veselības organizācijas, Valsts ceļu policijas, CSDD pārstāvjus un Goodyear sadarbības partnerus. Konference iezīmē projekta oficiālo sākumu.

• Goodyear Drošas braukšanas akadēmija
Goodyear piedāvā iespēju uzlabot autovadītāju braukšanas prasmi Goodyear Drošas braukšanas akadēmijā vienas dienas kursos. Īpašajā Goodyear trasē Tartu (Igaunijā) mūsu uzņēmuma speciālisti palīdzēs ikvienam autovadītājam pareizi izvērtēt radušās situācijas uz ceļiem, iegūt pirmās iemaņas, ko darīt, ja auto ir zaudējis stabilitāti uz ceļa. Goodyear klientiem un projekta dalībniekiem tiks piedāvāta pievilcīga dalības maksa.

• Lats Bērnam
Projekta īstenošanas laikā no katra pārdotā Goodyear riepu komplekta ziedosim 1Ls kādai no medicīnas iestādēm, kurā nokļūst satiksmes negadījumos cietuši bērni. Kā potenciālos dāvinājuma saņēmējus esam izvēlējušies Bērnu klīniskās slimnīcas "Gaiļezers" reaminācijas nodaļu. Par dāvinājuma summu nodaļas vajadzībām tiks iegādāta dzīvbas glābšanā nepieciešams medicīniskais aprīkojums.

• Esi pamanāms!
Katram, kurš iegādāsies Goodyear ziemas riepas, tiks dāvinātas gaismu atstarojošas uzšuves apģērbiem, lai padarītu redzamus bērnus vai gados vecākus satiksmes dalībniekus uz Latvijas ceļiem tumšajos ziemas vakaros.

• Piesprādzējies!
Goodyear rūp, lai drošības nolūkos automašīnās gan pieaugušie, gan bērni vienmēr būtu piesprādzējušies ar drošības jostām. Tāpēc Goodyear klientiem mēs vēlamies piedāvat īpašās atlaides jeb cenu bērnu auto sēdeklīšu iegādei un dot iespēju savus bērnus parvadāt doši.

• Esi informēts un izvēlies kā rīkoties!
Projekta ietvaros Goodyear izdos īpaši sagatavotu informatīvu žurnālu par dažādiem ceļu satiksmes drošības aspektiem. Šo žurnālu izplatīsim Goodyear dīleru tīklā un Statoil degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

• Īpaši piedāvājumi Hansabankas Ego kartes lietotājiem
Labas ziemas riepas auto nav mazsvarīgs apstāklis drošai braukšanai. Goodyear vēlas veicināt labu ziemas riepu iegādi un Ego kartes īpašniekiem piedāvā atlaides ziemas riepu iegādei pie mūsu dīleriem visā Latvijā. Piedāvajām arī vienošanos par īpašu cenu bērnu auto sēdeklītim, ja klients ir Ego kartes īpašnieks.

Ja kopīgiem spēkiem mums izdosies izglābt kaut vienu dzīvību, tas būs bijis tā vērts!

 
Visi komentāri
 
141866. viesis 30.septembris 2004 9:19
0 0 Atbildēt

cartmaniem tas viss bijis nebijis

141874. viesis 30.septembris 2004 9:52
0 0 Atbildēt

Nu pamatīga reklāmas kampaņa...

Kānekā tieši riepu tirgošanas laiks sācies ;)

141945. viesis 30.septembris 2004 14:02
0 0 Atbildēt

Būtu satiksmes drošības nolūkā labāk samazinājuši riepu cenas 50%.Ar saukli-katram pa goodyer komplektam.Lai cilvji braukātu ar normālām zimas riepām.Tas viss paareejais ir tukša d.i.r.š.a.n.a.

141953. viesis 30.septembris 2004 14:45
0 0 Atbildēt

:)) vislabāk man patīk 1ls no riepu komplekta slimnīcai, tipa: 0,5% no lētākajām un 0,1% no dārgākā modeļa - nebūtu labāk rakstījuši, bet akcijas beigās pateikuši redz 500 latus ziedojām.

atstarotāji taču ari ar goodyear reklāmu? rimī ari maisiņos dod par brīvu, bet vismaz neliek tos šut pie mētelīša.

141982. viesis 30.septembris 2004 16:53
0 0 Atbildēt

Labaak taas satuseeshanas/pamuldeeshanas pasaakuma organizeeshanas izdevumus buutu ziedojushi beerniem , ls1.- ir izsmieksls , nerunaajot nemaz par to ka GY ir nekassevishkjs par to cenu ko vinjas maksaa .

142202. viesis 3.oktobris 2004 14:31
0 0 Atbildēt

Atbalstu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti