Noslēdzas grandiozās autošosejas sacensības 4

 
29.augusts 2005 9:40

28. augustā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, noslēdzās vienas no pēdējo laiku lielākajām autošosejas sacensībām – noritēja pēdējie astoņi braucieni, ziņo portāls www.autososeja.tk.

5. NEZ čempionāta posms.

B2000 divu braucienu summā, bez pārsteigumiem – uzvarēja Ģirts Krūzmanis. Kaut gan Ģirts kvalifikācijā tehnisku defektu dēļ uzrādīja tikai 3. rezultātu, tomēr tas viņam netraucēja izvirzīties vadībā jau pirmā brauciena, pirmā apļa elkonī. Interesanta cīņa izvērtās par 2. vietu – par to cīnījās Egidijus Dapšas un Arnis Jurševskis. Lielāko distances daļu priekšā turējās Dapšas, tomēr Arņa mašīna nespēja izturēt lietuvieša diktēto tempu. Vēl pirmajā braucienā uz starta palika Jānis Horeliks. Nerijus Dagilis ceturtais, Juris Sprūde – piektais.



Tādi paši rezultāti bija arī otrajā braucienā, vienīgā atšķirība – sestais finišēja Jānis Horeliks. Līdz ar to tagad Ģirts Krūzmanis pat gandrīz teorētiski ir nodrošinājis sev pirmo pozīciju sezonas beigās – viņa kontā 240 punkti, savukārt tuvākajam sekotājam – Egidijusam Dapšam tikai 145(vēl 2 sacīkstes – Somija un Kauņa).



Ģirts Krūzmanis : 1.brauc : Es noķēru ļoti pareizu saķeri, jau slēdzot 3. ātrumu varēju ielekt viņiem pa vidu, tad vēl 4. un garām viņiem biju. Strādājām pēc plānotās stratēģijas – līdz ar to viss gāja gludi. Pat tempu varējām samazināt. Atradām nelielu niansi priekšējai piekarei, taču uz otro braucienu šis nelielais defekts tika savests kārtībā. 2.brauc : Mēs bijām pamainījuši ģeometrijas regulējumu – jau braucot iesildīšanās apli redzēju, ka mašīna iet labāk, ka būs O.K. Pirmajos apļos sāka pilināt lietus un es sāku veidot atrāvumu, lai būtu laika rezerve. [Tu gandrīz esi nodrošinājis kārtējo Baltijas čempiona titulu, vai gadījumā nākošajās gonkās vairs necentīsies iet uz uzvaru?] Nekādā gadījumā!



Super 1600 klasē par pārsteigumu visiem 1. braucienā pirmais turējās Lauris Vidžis. Taču diemžēl viņš tika apdzīts un vai nu avarēja, vai arī tika diskvalificēts – jo pirmo braucienu viņš nebeidza. Toties Andris Daugaviņš abu braucienu kopvērtējumā izcīnīja augsto, otro vietu. Aleksejs Kočujevskis palika 4, Atis Veismanis, neveiksmju vadīts ierindojās tikai sestais.

Super 2000 klasē uzvarot abos braucienos beidzot uzvarēja Aivis Ohtla! Indreks Sepps otrais, Martins Merisārs trešais, Renē Pohls ceturtais.

Baltic GT klasē tomēr neizvērtās spraiga cīņa starp igauni Tonu Soomeru un Kalli Sarlinu no Somijas. Uzvarot abos braucienos nekādas cerības sāncensim nedeva Tonu Soomers. Abi ‘’Honda Challenge’’ braucēji – Arvis Zārbergs un Oskars Laivenieks tomēr spēja apdzīt divus konkurentus un ierindoties attiecīgi 7. un 8. vietā.



Formula Baltic klasē vienīgais pārsteigumus bija tāds – tika labots Biķernieku auto apļa rekords. Tagad tas ir zem minūtes un septiņpadsmit sekundēm. Abos braucienos uzvarēja rekorda autors Jegors Popovs. Soms Teppo Suvanto ierindojās tikai septītajā pozīcijā.

‘’X-sports’’ kausa izcīņa.

Noskaidrojās arī ‘’X-sports’’ kausa ieguvējs, tomēr viss nenotika kā plānots. Šīsdienas otrajā braucienā uzvarēja Edgars Vītols. Otrais palika Armands Keišs. Trešais Raimonds Cabulis. Vienīgais jautājums kur abi līderi, kurus pirms šī brauciens šķīra tikai 2 punkti – Vadims Vihņēvičs un Jānis Kārkliņš. Jau trešajā aplī vairs no 12 automobiļiem riņķoja tikai 6. Bija notikusi sadursme pie Linezera, pie pārejas tuneļa. Savstarpēji saķērušies bija abi līderi! Kā komentēja kāds no tālākajiem braucējiem – bija migla un no šiem braucējiem bija izlijusi eļļa.



Līdz ar to gandrīz visi braucēji kas atradās aiz šiem diviem braucējiem arī cieta. Šoreiz būs grūti teikt, kurš tad īsti ir vainīgs pie šīs sadursmes, tas ir tik pat sarežģīti, kā prognozēt kurš būtu uzvarējis – tas lai paliek sportistu kompetencē. Visi atlikušie seši braucēji arī sasniedza finišu – taču bez intrigas, kura parasti raksturo šo kausu. Tā kā abi braucēji nebija nobraukuši obligātos 75% lai saņemtu punktus – kopvērtējuma situācija palika tāda pati. Tātad, šī gada kausā uzvarēja Jānis Kārkliņš, otrais Vadims Vihņēvičs, trešais Artūrs Zantmans. Par spīti šīm negadījumam tomēr kopumā šis kauss bija pat ļoti interesants, kā skatītājiem – tā arī pašiem dalībniekiem. Kausa organizators Andis Meilands pie labiem apstākļiem ir gatavs turpināt, un, iespējams arī attīstīt šo kausu nākamgad – vēlēsim viņiem visiem veiksmi.



Seriāls ‘’Honda Challenge’’.

Samērā interesants izvērtās otrais brauciens, kaut gan mūsējie neiekļuva pat trijniekā! Taču tas galvenokārt ir pateicoties spraigajām cīņām katrā aplī. Zārberga mašīnas riepa pārplīsa 7. apļa sākumā. Savukārt Stefans Henkola pat vairākus apļus nobraukāja ar Laivenieka aizmugurējo bamperi, līdz boksos to atdeva Oskara komandas rīcībā. Savukārt Krišjānis Caune sākot ar 6. apli brauca pilnībā sadauzīts – brīnums, kā mašīna vēl brauca?! Vienīgais, kas no latviešiem tomēr finišēja, bija Oskars Laivenieks, kurš ierindojās piektajā vietā.



Nākošais NEZ čempionāta posms 4. septembrī, Somijā.

Pilnus rezultātus, kā arī šo sacensību galeriju būs iespējams nedēļas vidū apskatīt portālā www.autososeja.tk.

 
Visi komentāri
 
177052. viesis 29.augusts 2005 11:42
0 0 Atbildēt

Visu "cienju" BSKB par to , ka nav izcirsti kruumi pretiim tribiineem "elkonja " liikumaa.

Droshi vien miljonus atkal vajag.

Par skatiitaajiem nemaz netiek padomaats. Aiziet mashiina liikumaa un viss..... redzams nav, tikcaur kruumoem biskj pazib.

177079. viesis 29.augusts 2005 13:27
0 0 Atbildēt

Trases apsaimniekotājs s....

Sacensības pa pirmo!!!

177231. viesis 30.augusts 2005 21:56
0 0 Atbildēt

Piekrītu!!! Gonka labā, bet organizatoriem vēl pavisam mazliet jāpiestrādā, lai skatītājiem būtu ibteresantāk, bet tā ok!

177313. viesis 31.augusts 2005 18:42
0 0 Atbildēt

A es nesaprotu kāds sakars BSC ar organizatoru darbu, vismaz vini bija atvedusi somus uz kuriem bij interesanti paskatīties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti