Par piespiedu pārvietošanu uz speciālo stāvvietu 31

 
18.oktobris 2005 11:33

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja ir atbalstījusi un nolēmusi virzīt izskatīšanai domes sēdē Rīgas domes saistošo noteikumu "Noteikumi par transportlīdzekļu piespiedu pārvietošanu uz speciālo stāvvietu un transportlīdzekļu glabāšanas speciālajā stāvvietā maksas apmēru un maksāšanas kārtību" projektu.

Saskaņā ar šo projektu veikt transportlīdzekļu piespiedu pārvietošanu uz speciālo stāvvietu un nodrošināt transportlīdzekļu glabāšanu speciālajā stāvvietā, kā arī iekasēt no transportlīdzekļu īpašniekiem vai to pilnvarotajām personām maksu par transportlīdzekļu piespiedu pārvietošanu uz speciālo stāvvietu un transportlīdzekļu glabāšanu tajā tiek pilnvarota pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Projektā paredzēts, ka par transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu uz speciālo stāvvietu transportlīdzekļa īpašniekam vai tā pilnvarota personai būs jāmaksā 1.96 lati (ieskaitot PVN) par kilometru, bet par transportlīdzekļa glabāšanu speciālajā stāvvietā – 1.22 lati (ieskaitot PVN) stundā. Maksājumi būs jāveic uz vietas – speciālajā stāvvietā, kurai jānodrošina norēķini gan skaidrā naudā, gan bezskaidru norēķinu formā.

Transportlīdzekļa īpašnieks vai tā pilnvarotā persona būs tiesīga saņemt transportlīdzekli tikai pēc tam, kad būs veikusi pilnu samaksu.

Noteikumu projektā vēl tiks precizēta kārtība, kādā transportlīdzekļa īpašniekam tiek sniegta informācija par tā pārvietošanu un atrašanās vietu.

Pašlaik ir iekārtota viena pagaidu speciālā stāvvieta Vestienas ielā 35, bet uzņēmums "Rīgas satiksme" sadarbībā ar Rīgas domes Īpašuma departamentu meklē zemes gabalus, kurā varētu ierīkot divas pastāvīgas speciālās stāvvietas – vienu Daugavas labajā, otru kreisajā krastā.

Saskaņā ar SIA "Rīgas satiksme" informāciju uz esošo pagaidu speciālo stāvvietu Vestienas ielā 35 kopš 14. oktobra ir pārvietotas 47 automašīnas, no kurām 18. oktobrī stāvvietā atradās 25. SIA "Rīgas satiksme" Ceļu policijas rīcībā ir nodevusi divas autoevakuatoru ekipāžas.

Informāciju sagatavoja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.
 
31 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
182659. viesis 19.oktobris 2005 9:40
1 0 Atbildēt

Zinu, ka esmu noteikti jau piegriezies, BET...

Vai patiešām šeit nav neviena, kurš spētu atbildēt pēc būtības uz jautājumu: ar kādām tiesībām RD piesakās uz šo maksas pakalpojumu sniegšanu. APK nav RD saistošie noteikumi, un tie, manuprāt, neparedz, ka šo visu dara tieši un tikai pašvaldība. Normālā gadījumā ir konkurss, kas izvēlas ekonomiski pamatotāko variantu - arī alkašiem ir tiesības (sorry).

Ja arī ir paredzēts, ka tieši pašvaldība nodrošina evakuāciju / glabāšanu, tad noteikti ir jābūt citam likumam, kas ierobežo šo specpakalpjumu cenas.

Patreizējā situācijā, kad zemnieks faktiski nevar pat zāles pļāvēju nopirkt, nepavaicājis ES un neizsludinājis konkursu, šītāda patvaļa izbrīna.

P.S. neatbalstu braukšanu dzērumā, bet vairāk kaitina dažu iestāžu patvaļa

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti