Rīgas komanda startē baju kausa izcīņas posmā

 
24.oktobris 2005 10:12

Šajā nedēļas nogalē Portugāles pilsētā Portalegrē notiek FIA baju kausa 5.posms "Baja Anta da Serra 500", kurā piedalās arī sportisti no Rīgas rallij-reida komandas - Jānis Āzis ar stūrmani Aivaru Liepiņu, kā arī Andris Dambis ar līdzbraucēju Aināru Princi.

Lai arī Portugāli daudzi sporta līdzjutēji varētu saukt par futbola lielvalsti, skatītāju daudzums trases malās (un viņu atbalsts mūsu sportistiem, kad tie traucas garām dzīvīgi dzeltenajos OSCaros) ir patiesi pārsteidzošs. Par lielo cilvēku interesi ir parūpējušies kopā 180 sportisti un ekipāžas auto, motociklu un kvadraciklu klasēs.

oscar.jpgDaudziem tā ir pārbaudes sacīkste jaunajai tehnikai pirms Dakaras 2006, kas uzreiz pēc gadumijas sāksies Lisabonā. Piemēram, Volkswagen komandas duets Carlos Sainz / Andreas Schulz izmēģina jauno Touareg 2, bet Andris Dambis / Ainārs Princis brauc ar tikko būvētu OSCar automobili, kam uzlabota rāmja konstrukcija un izmantots lielāka tilpuma dzinējs.

Piektdien 6,2km garajā prologā Dambis / Princis bija 16. vietā, bet Āzis / Liepiņš uzrādīja 19. labāko rezultātu no 87 finišējušiem. Mūsējiem, pārbraucot starta estikādei pēc aptuveni 50 jau startējušām ekipāžām, trase bija krietni izdangāta, bet tas netraucēja viņiem braukt ātri un sestdien uzsākt cīņu jau no daudz labākām pozīcijām.

oscar2.jpgPirmajā ātrumposmā (169km), kas sākās agrā un lietainā sestdienas rītā, vēl ātrāk brauca Āzis / Liepiņš un finišēja 14. pozīcijā, bet Dambja / Prinča OSCaram no pirmajiem posma kilometriem pārstāja darboties priekšējā stikla apsilde un, kā sacija Andris Dambis, "mums ik pa laikam bija jāapstājās, jāatsprādzējas, jānotīra stikls, jāpiesprādzējas un jābrauc, kamēr atkal vairs nav nevienas caurredzamas vietiņas... kopā tas, protams, bija kādas papildu 10 minūtes".

Automašinu apkopei atvēlētajā pusstundā starp pirmo un otro ārumposmu, vainīgais siltā gaisa padeves motoriņš tika nomainīts un abi auto nomazgāti devās uz otrā un pēdējā sestdienas ātrumposma startu.

Lai uzzinātu, kā mūsejiem veicas šobrīd, skatiet internetā dzīvos rezultātus http://thorgal2.brinkster.net/portalegre2005/ kā arī jaunākās ziņas un fotogrāfijas Rīgas rallij-reida komandas mājaslapā rigarrt.lv.

sestdien, 2005. gada 22. oktobrī
no Portalegres -- Riga RRT

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 2

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 23

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti