Jaunā Pirelli kalendāra prezentācija Latvijā notikusi 1

 
12.decembris 2006 10:49

11.decembrī arī Rīgā notika Pirelli 2007.gada kalendāra Latvijas prezentācija. Ceturto gadu pēc kārtas notikušā pasākuma viesi tika iepazīstināti ar reto 26 lappušu izdevumu.

To veidojis slavenais holandiešu fotogrāfu pāris Inese van Lamsvērde (Inez Van Lamsweerde) un Vinūds Matadins (Vinoodh Matadin), kuriem pozēja piecas cienītākās un iemīļotākās Holivudas aktrises Sofija Lorēna (Sophia Loren), Penelope Krusa (Penelope Cruz), Hilarija Svanka (Hilary Swank), Naomi Vatsa (Naomi Watts) un jaunpienācēja Lū Dilona (Lou Doillon). Kopējā jaunā kalendāra tirāža ir aptuveni 30 tūkstoši eksemplāru. No tiem tikai 40 (!) nonāca šī vakara rīkotāja, kompānijas Latakko (Pirelli pārstāvis Latvijā) rīcībā. No tiem gandrīz visi, saskaņā ar ieviesto tradīciju, prezentācijas laikā tika dāvināti speciāli uzaicinātām VIP personām, no kuriem daudzi ir labi pazīstami plašākai publikai.

„Jau ceturto reizi mēs Latvijā prezentējam pasaulē pazīstamākā kalendāra jauno izdevumu. Tā kopējā tirāža katru gadu samazinās, kas izdevumu padara vēl ekskluzīvāku un vērtīgāku. Uz Latviju sūtīto eksemplāru skaits saglabājas stabils, taču, diemžēl, visai pieticīgs. Un tāpēc katru gadu mums nākas risināt visai grūtu uzdevumu – sagatavot to cienījamo cilvēku sarakstu, kuriem prezentācijā tiks pasniegts leģendārais izdevums. Pretendentu vienmēr ir vairāk, nekā kalendāru. Mūs mierina tas apstāklis, ka Latvijas prezentācija ir kļuvusi par tradīciju, notikumu, kuru gaida ar lielu interesi. Un tas nozīmē, ka arī nākamajā gadā – mūsu pasākuma pirmajā jubilejā – kļūs zināmi jaunie Pirelli kalendāra īpašnieki!” uzsvēra kompānijas Latakko īpašnieks un direktors Jevgēņijs Kopilkovs. Jāatgādina, ka Pirelli kalendārs tiek dāvināts Latvijā pazīstamiem cilvēkiem, kuri devuši ieguldījumu valsts sabiedriskajā, kultūras, sporta un ekonomiskajā dzīvē, kā arī „Pirelli draugiem” – kompānijas Latakko un Itālijas riepu ražotāja darījumu partneriem konkrētajā valstī.

Saskaņā ar tradīciju, kurai kompānija Latakko stingri pieturas kopš 2003.gada, viens kalendārs tiek dāvināts mūsu valsts galvai un šodien to nodeva Latvijas prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.


Kompānijas Latakko īpašnieks un direktors Jevgēņjs Kopilkovs dāvina kalendāru aktrisei Lilitai Ozoliņai.

Tieši prezentācijā kalendārs "Pirelli 2007" tika pasniegts:
režisoriem Jānim Streičam un Dž. Dž. Džilindžeram, aktieriem Lilitai Ozoliņai un Jurim Žagaram, grupai Prāta Vētra, starptautiskā kinofestivāla Arsenāls prezidentam Augustam Sukutam, Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram, Latvijas 2006.gada čempionam futbola klubam Ventspils, Itālijas vēstniekam Ferdinando Dzedzam, fotogrāfam Sergejam Kondrašinam, šefpavāram un restorāna īpašniekam Mārtiņam Rītiņam, uzņēmējiem Guntim Ķirsonam, Benitai Sadauskai, Māra un Zaigas Gaiļu pārim, Jurim Bindem, Vitālijam Gavrilovam un vēl citiem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem.


Kompānijas Latakko īpašnieks un direktors Jevgēņjs Kopilkovs dāvina kalendāru uzņēmējam Vitālijam Gavrilovam, kurš apmeklēja prezentāciju kopā ar kundzi Lidiju Gavrilovu.

Kompānija Latakko plāno turpināt jaunā kalendāra izdevuma publiskas izstādīšanas praksi, lai ļautu ikvienam interesentam tieši (nevis internetā) apskatīt Pirelli fotošedevru. Tiklīdz tiks apstiprināts izstādes grafiks, šī informācija kļūs publiski pieejama (visticamāk, tas notiks jau nākamā gada sākumā).

Prezentācijas viesi varēja novērtēt ne tikai jauno kalendāru, bet arī vēl deviņus citus, kas radīti dažādos gados – tie veido Latvijā lielāko privāto Pirelli kalendāru kolekciju, kas pieder kompānijai Latakko.

Pirelli 2007.gada kalendāra ideja formulēta šādi „Gulta un pieci stāsti”*. “Mēs esam istabā tikai ar gultu un palagu. Mēs vēlējāmies to uztaisīt cik vien iespējams personīgu un intīmu, it kā mēs taisītu attēlus ar draugiem,” sacīja fotogrāfe Inese vam Lamsvērde. Šis pilnīgi jaunais aktrišu attēlojuma veids krasi kontrastē ar parastajiem medijos redzamajiem piecu superzvaigžņu attēliem – no filmu pirmizrāžu sarkanā paklāja līdz glancēto žurnālu fotoattēliem un paparaci noķertajām bildēm. Tā Penelope Krusa parādās „liesmaina un juteklīga”, Hilarija ir „tīrs, sparīgs un dabisks amerikāņu skaistums”, Lū ir „eleganta un vēsa”, Naomi ir „eleganta un izsmalcināta, pārstāvot britu perfektumu” un Sofija Lorēna ir „superzvaigzne un leģenda”.

Unikālais 2007.gada kalendārs iezīmē pagrieziena punktu: nav spozmes, kas raksturoja iepriekšējos izdevumus. Notikusi atgriešanās pie filmēšanās laukuma vienkāršuma, stāstiem un agrīno 60.gadu fotogrāfijas (atmiņas par Pjēra Paolo Pazolīni un Mikelandželo Antonioni filmām): cilvēka personība valda pār pārējo uz vienkārša, neizpušķota fona.

Kurš Latvijā jau ir saņēmis Pirelli kalendāru

Iepriekšējās trīs Pirelli kalendāra prezentācijās Latvijā tas tika pasniegts Latvijas eksprezidentam Guntim Ulmanim, aktieriem Mirdzai Martinsonei un Jakovam Rafalsonam, sportistiem Mārim Verpakovskim, Vsevolodam Zeļonijam, Raimondam Bergmanim, Aleksandram Starkovam, Vadimam Vasiļevskim, Jevgēņijam Saproņenko, Viktoram Ščerbatiham, Jeļenai Prokopčukai, dziedātājai Marijai Naumovai, dziedātājam Intaram Busulim, grupai Cosmos, uzņēmējiem Edgaram Šīnam, Uģim Zemturim un daudziem citiem Latvijā pazīstamiem cilvēkiem.
 
Par Pirelli Kalendāru

Pirmo Kalendāru kompānija Pirelli izdeva pagājušā gadsimta 60.gadu vidū kā ekskluzīvu dāvanu saviem turīgajiem klientiem uz jaunā gada sliekšņa. Vairākos desmitos tūkstošu eksemplāru tirāžā izdotā Kalendāra pamattēma vienmēr ir bijusi sievietes un viņas ķermeņa skaistums. Katru gadu Pirelli uzaicina kādu no pasaulē slavenākajiem fotogrāfiem realizēt savu šī skaistuma koncepciju. Tikt uzaicinātam fotografēties Pirelli Kalendāram par godu uzskata paši slavenākie pasaules modeļi un kinoaktrises.

Pirelli Kalendārs netiek pārdots – tas tikai tiek dāvināts. Un tāpēc katrs tā izdevums ir retums. Starp slavenām personām, kurām tas tiek dāvināts, ir Lielbritānijas karaliene Elizabete II, Francijas prezidents Žaks Širaks, Spānijas karalis Huans Karloss, princis Čārlzs un daudzi citi.

Pirelli kalendāra oficiālā mājas lapa: www.pirellical.com, kur var arī iepazīties ar visu iepriekšējo kalendāra izdevumu fotogrāfijām un noskatīties filmu par to tapšanu.
 
Visi komentāri
 
220511. viesis 12.decembris 2006 11:30
0 0 Atbildēt

luudzu linku

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti