2006.gada interesantākie auto (+ foto) 16

 
9.janvāris 2007 0:02

BMW 3.sērijas kupeja, Mercedes CL, Peugeot 207, VW Eos – 2006.gada auto klāsts bijis interesantiem auto pārbagāts. Piedāvājam nelielu atskatu uz interesantākajiem 2006. gada sērijveida eksemplāriem.

Alfa Brera



Ar Brera parādīšanos Alfa Romeo 159 sērija ieguvusi arī satriecošu kupeju. Brera dizains, pateicoties Pinifarina izpildījumam, izcīnījis veselu rindu balvu visā pasaulē. Auto konstruēts uz saīsinātas platformas 159, turklāt 55% detaļu nāk no standarta versijas. Tiek piedāvāti 3 dzinēji: četrcilindru 2,2 litru dzinējs ar 185 Zs jaudu, V6 dzinējs ar 260 Zs jaudu un JTDM 20V 2.4 litru dīzelis ar 200 Zs jaudu. Līdztekus kupejai 159 modeļu klāstā 2006.gadā parādījies arī universālis Sportwagon.

Audi Q7


Kompānija Audi pēdējā laikā piedāvā arvien jaunus modeļu un pirmais pagājušā gada debitants bija Q7, kas būvēts uz Porsche Cayenne / VW Touareg platformas. Rezultātā Q7 kļuvis par pašu lielāko uz šīs platformas būvēto auto. Patlaban pats jaudīgākais modelis tiek komplektēts ar 4,2 litru V8 dzinēju ar 350 Zs jaudu. 2008.gadā gaidāms V12 TDI variants ar 500 Zs jaudu. Citu „gredzenu pavēlnieka” jaunumu vidū jāmin arī jaunās paaudzes TT.

BMW 3.sērijas kupeja



Minhenes autobūvētājs savus cienītājus iepriecinājis ar jauno 3.sērijas kupeju un vienlaicīgi arī pēdējo 20 gadu laikā pirmo trīs litru sešu cilindru dzinēju ar tiešo benzīna iešprici un dubultturbīnu. Turklāt, bavāriešu gada jaunumu vidū minams arī Z4M rodsters, Z4 kupeja un atjauninātais X3.

Cadillac BLS



Mazītiņš Cadillac? Vēl pirms dažiem gadiem tas izklausītos smieklīgi. Tagad viss ir mainījies – amerikāņi ne tikai iemācījušies darināt mazākus auto, bet arī komplektēt tos ar dzinējiem, kuru tilpums ir mazāks par 5 litriem!!! Eiropai paredzētais Cadillac BLS būs nopērkams pat ar dīzeļdzinēju! Lai arī skauģi melš, ka auto par 90% sastāv no Opel Vectra un Saab 9-3 detaļām, tas taču nekas – tagad varēsim iegādāties amerikāņu auto ar visu tam raksturīgo brutālo ārieni pat tad, ja mums nepieder sava degvielas uzpildes stacija mašīnas apetītes remdēšanai.

Chevrolet Captiva



GM budžeta atzars sarūpējis simpātisku krosoveru vārdā Captiva. Auto dala vienu platformu ar jauno Opel Antara un vēl vairākiem GM amerikāņu modeļiem. Pieejami dažādi dzinēji. Citu jaunumu vidū minams arī Chevrolet Epica un jaunais Aveo. Tomēr Amerikas tirgū jaunie auto ar Chevrolet logo izskatās daudz pievilcīgāki – kaut vai tas pats Malibu. Pārskatāmā nākotnē kompānija arī neplāno oficiāli tirgot Malibu ārpus Ziemeļamerikas tirgus.

Citroen C6



5 gadus pēc modeļa XM ražošanas beigām Citroen atgriezies biznesa klasē ar jauno un ļoti skaisto C6. Jaunā sedana dizains kopumā ieturēts Citroen mūsdienīgā stila tendencēs, ko noteikuši С-Airlounge un С-Airdream prototipi, lai arī, uzmanīgāk ieskatoties, manāmi priekšgājēja XM un leģendārā  DS elementi. Un viss šis krāšņums – par, salīdzinājumā ar vācu auto, visnotaļ mērenu cenu.

Daihatsu Trevis



Jaunais pilsētas Daihatsu modelis retro stilā daudzējādā ziņā ekspluatē BMW MINI idejas. Trevis ir četras durvis un trīs cilindru 1,0 litra tilpuma dzinējs ar 58 Zs jaudu, kas padara to ļoti ekonomisku: 4,8 l degvielas uz 100 ceļa kilometriem. Iespējams pasūtīt arī četrpkāpju automātisko transmisiju, bet degvielas patēriņš pieaugs līdz 5,9 l/100 km, bet dinamiskie rādītāji ievērojami pasliktināsies. Tomēr cena, lai arī nesasniedz MINI, tomēr šķiet absolūti neadekvāta – ap 10 000 eiro par bāzes versiju, bet par vairāk vai mazāk pieklājīgu komplektāciju - 12 000. Par šādu naudu Eiropā var tikt pie Citroen C3 bāzes versijas ar 1,1 l tilpuma dzinēju ar 60 Zs jaudu. Attiecīgi izbrīnu izraisa Toyota tālejošie plāni Trevis sakarā.

Dodge Caliber


Ar šī nelielā un ļoti simpātiskā auto parādīšanos arī sākās Dodge markas virzība Eiropas tirgū. 2007.gadā tam vajadzētu pievienoties arī apvidus modelim Nitro un sedanam Avenger. Caliber āriene atstāj iespaidu, līdzīgi kā šāvienu galvā – to nevar nepamanīt. Tiešs trāpījums! Milzīgā radiatora reste ar raksturīgo pārkrustojumu, kas vedo tipisku Dodge seju. Aizmugurē dominē lielie lukturi. Līdztekus ievērojams arī izteiksmīgais bagāžas nodalījums un efektīgais dzinēja pārsega noformējums. Spēcīgi izteiktās riteņu arkas un augstā virsbūve vizuāli pietuvina auto apvidus modeļu un krosoveru klasei.

Fiat Sedici


Sedici (tulkojumā – «16») ir 4x4 formulas «reizinājums». Auto izstrādāts kopīgi ar Suzuki un faktiski no sava japāņu brāļa atšķiras tikai ar ārējo izskatu un komplektāciju. Abi auto tiks ražoti Suzuki Eiropas rūpnīcā. Neskatoties uz smieklīgo nosaukumu, auto izdevies gana veiksmīgs uz simpātiskāks par savu japāņu radinieku. Pieejami divi dzinēju varianti – četru cilindru 107 Zs jaudas benzīndzinējs un turbo dīzeļdzinējs ar 120 Zs jaudu.

Ford Focus CC


Pagājušā gada interesantāko Ford modeļu vidū jāmin kupeja-kabriolets – kompānija atkal atgriezusies šajā tirgū. Jaunais auto Focus Coupe-Cabriolet izstrādāts kompānijas Ford Eiropas atzarā kopīgi ar itāļu kompāniju Pininfarina, kam ir vispasaules reputācija kā pasaulē pašu pievilcīgāko auto projektētājam. Ford Focus CC tiks piedāvāts ar trīs veidu transmisijām, diviem 1,6 litru benzīna dzinējiem ar 100 Zs jaudu un 2,0 litru dzinēju ar 145 Zs jaudu, kā arī ar 2,0 litru dīzeli ar 136 Zs jaudu. Turklāt kompānija no vecā Galaxy furgoniņa izveidojusi uzreiz divus modeļus – jaunās paaudzes Galaxy un tā dvīni S-Max.

Honda Civic


Neparastais jaunās paaudzes Civic dizains piesaistījis daudz uzmanības un nodrošinājis labus pārdošanas rādītājus. Tomēr ar laiku kaislības rimās un domas dalījās – ne visiem pa prātam bija «zinātniski fantastiskais» dizains, kā vārdā upurēts aizmugures pasažieru komforts un salona plašums. Auto bāzes komplektācijā ir Jazz dzinējas ar 83 Zs jaudu, bet pēc pasūtījuma pieejami benzīna un dīzeļdzinēji ar 140 Zs jaudu. Benzīna versiju iespējams pasūtīt arī ar robotizētu i-Shift pārnesumkārbu ar vadības taustiņiem uz stūres. Citu jaunumu vidū – jaunās paaudzes parketa džips CR-V, kas pārdošanā nonāks 2007.gadā. Šajā gadā gaidāma arī atjauninātā Legend debija.

Hyundai Santa Fe


Korejiešu automobiļi kļūst arvien pievilcīgāki – jaunais Santa Fe nav izņēmums. Līdzšinējā lētā korejieša pēctecis ārēji kļuvis lielāks, skaistāks un arī jūtami dārgāks! Jaunā Santa Fe riteņu bāze paaugusies par astoņiem centimetriem un tagad ir 2,70 m. Garumam klāt nākuši 17,5 cm (no  4,50 līdz 4,68 m), bet platumā un augstumā attiecīgi plus 5,5 un 5 cm. Visos virzienos izpletusies virsbūve ļāvusi paplašināt vietu aizmugurē sēdošajiem, kā arī bagāžas nodalījumu. Turklāt Santa Fe aizmugures sēdekļi ir nolokāmi, veidojot praktiski ideāli līdzenu virsmu. Par papildu 1490 eiro auto iespējams uzstādīt trešo sēdekļu rindu.

Jaguar XK


Jaguar beidzot ir ķēries pie modeļu klāsta atjaunināšanas un laidis klajā XK kupejas un kabrioleta jauno paaudzi. Abi auto pasūtāmi arī ar logo R – ar 416 Zs dzinēju standarta 298 Zs vietā. Tomēr šis pagaidām ir vienīgais «kaķveidīgo dzimtas» jaunais modelis, kas gan arī agrāk izskatījās pietiekami mūsdienīgi. Kas atteicas uz pārējiem Jaguar modeļiem, līdz tiem modernizācija pagaidām nav tikusi un pievilcīgi auto varētu šķist galvenokārt pensionāriem. 2007.gadā Detroitas autosalonā varēsim vērot jaunā S-Type prototipu, kura sērijveida ražošanas termiņi gan pagaidām nav zināmi.

Jeep Commander


DaimlerChrysler atzars, kas specializējas apvidus auto izstrādē, papildinājis modeļu klāstu ar septiņvietīgo Commander. Lai arī balstīts uz pēdējās paaudzes Grand Cherokee, ārēji Commander izskatās brutālāk – kā tradicionālo JEEP vērtību mantinieks. Tomēr arī šinī bastionā manāma plaisa – līdztekus Commander pārdošanā parādījies arī tā antipods – kompaktais Compass, kas tēmē uz krosoveru klasi.

Kia Magentis


2006.gadā klajā nāca Kia Magentis trešā paaudze. Ārēji auto pārcietis plastisko operāciju šī vārda vislabākajā nozīmē – izlīdzinājušās virsbūves līnijas un radiatora reste, auto ticis pie mūsdienīgiem lieliem apgaismes blokiem vecā «četracu» varianta vietā. No dzinējiem tagad pieejams arī KIA dīzelis ar 140 Zs jaudu.

Lada Kalina hečbeks



2006.augustā sākās jaunā hečbeka tirdzniecība. Protams, pagaidām tam vēl tālu līdz Mercedes CL kupejas kvalitātei. 2006.gadā parakstīts arī līgums ar kompāniju Magna par modernas rūpnīcas celtniecību pilnīgi jauna C klases modeļa ražošanai. Jaunā LADA modeļa ražošana sāksies jau pēc 2 gadiem – plānoti ap 220 000 auto gadā. 2007.gadā pārdošanā nonāks LADA Priora sedans un hečbeks.

Lamborghini Murcielago LP640



Kompānija Lamborghini nolēmusi, ka godīgi nodarboties tikai ar Gallardo pucēšanu nebūtu godīgi attiecībā pret «opīti» Murcielago un radījusi modeli LP640. Nosaukums ir kods dzinēja pozīcijai („longitudinale posteriore“) un jaudai 640 Zs, kas ir par 60 Zs vairāk nekā priekšgājējam. Dzinēja darba apjoms palielināts no 6,2 līdz 6,5 l. Murcielago LP640 standarta sprintu līdz 100 km/h veic 3,4 sekundēs – par 0,4 sekundēm mazāk nekā līdz šim.

Mercedes CL



Par MB jājamzirdziņu pagājušajā gadā nenoliedzami kļuva jaunais Mercedes CL. Greznā kupeja debitēja Maskavas izstādē un radīja pat lielāku interesi nekā jaunā S klase, kas tad arī kalpoja par CL platformu. Diemžēl, kā viss vērtīgais, arī Mercedes CL nemaksā maz – bāzes versijā tie ir 105 000 eiro. Citu jaunumu vidū – lielais apvidnieks GL un kosmētiski atjauninātais Mercedes-Benz E. 2007.gadā arī gaidāms daudz interesanta no Štutgartes – pirmām kārtā mjaunā C klase un kompaktais apvidus modelis uz tās bāzes – Mercedes GLK.

Opel Antara



Opel Antara lielos vilcienos ir Chevrolet Captiva klons. Tomēr auto ārēji ir diezgan manāmi atšķiras labā nozīmē, kā arī maksās tas ievērojami dārgāk. Turklāt Antara nav paredzēts 7 vietu variantā. Līdztekus apvidus auto Opel tirgū laidis arī jauno Corsa paaudzi, atjaunināto Astra un Astra sedanu. Interesanti, ka tagad ar Opel varēs braukt arī Ziemeļamerikas iedzīvotāji, bet tur auto sauksies Saturn Astra.

Peugeot 207



Ar jauno 207 Peugeot ievērojami nostiprinājis savas pozīcijas kompakto hečbeku tirgū. Stilīgais dizains, pilnībā pārstrādāta piekare, atjaunināts dzinēju klāsts – tas viss padara Peugeot 207 par vienu no pieprasītākajiem modeļiem. Tomēr arī ražots joprojām tiek arī 206 ar «purniņu» 207 stilā.Vispirms jau tas attiecas uz sedanu 206, kāda 207 modeļu klāstā nebūs vispār. Dzinēju vidū interesants ir turbo Twin Scroll ar 150 Zs jaudu, kas izstrādāts kopā ar BMW un tiek uzstādīts arī jaunajam Mini.

Porsche 911 Turbo



Kompānija Porsche turpina uzlabot savus modeļus. Šķiet, auto nemainās desmitiem gadu, tomēr nelielas Porsche dizaineru korekcijas ļauj tiem izskatīties ļoti mūsdienīgiem un konkurētspējiīgiem. Kas atteicas uz tehniku, tur kompānijai konkurentu nav – jaunajā Turbo pirmo reizi sērijveida modeļiem debitēja dzinējs ar mainītu turbīnas ģeometriju. Citu jaunumu vidū – pats jaudīgākais sērijveida apvidus auto pasaulē Cayenne Turbo S ar 521 Zs jaudas dzinēju, jaunais Targa ar stiklotu jumtu un gada beigās izziņotais atjauninātais Cayenne.

Skoda Roomster



VW čehu atzars apgādājiies ar jaunu Skoda modeli - Roomster. Lai arī kompānijas mārketinga speciālisti klasificē to kā kompaktvenu Focus C-Max vai Opel Meriva stilā, drīzāk jāpiekrīt viedoklim, ka tas tomēr ir Renault Kangoo / Peugeot Partner klases auto. Uz to norāda arī Skoda Praktik – Skoda Roomster divvietīgā komerciālā varianta parādīšanās. Tomēr auto noteikti ir izdevies. Roomster kļuvis arī par pirmo auto jaunajā modernajā Skoda stilā – pirms pašas gadu mijas čehu kompānija paziņoja arī par Fabia jauno paaudzi, kas daudzējādā ziņā dizainiski atgādina Roomster. Pārdošanā auto parādīsies jau janvārī.

Subaru B9 Tribeca



2006.gadā Subaru apvidsu auto beidzot tika pāri okeānam un oficiāli «sāka tirgoties» Eiropā. Atiecīgā versija tiek piedāvāta 7-vietīgā variantā, ar cietāku piekari, elektriski nolokāmiem spoguļiem un citām nelielām atšķirībām.

Suzuki SX4



Sedici miesīgais brālis Suzuki variantā saucas SX4. Auto būvēts uz Swift platformas, bet ir par 40 cm lielāks. Tāpat kā Sedici, tas pieejams ar priekš- un pilnpiedziņu. Arī pats Swift nav aizmirsts – šajā gadā iznāca «sportiskā» Swift versija Sport ar 125 Zs jaudas dzinēju.

Toyota RAV4



2006.gadā tapusi arī jauna populārā parketnieka RAV4 paaudze. Jaunais modelis, kas būs pieejams tikai piecdurvju variantā, paaudzies garumā par 14,5 cm un nu sasniedz 4,4 metrus. Tomēr auto joprojām piekāpjas konkurentiem salona plašuma ziņā. Auto pieejams tikai pilnpiedziņas variantā.

VW Eos



2006.gadu pilnībā var nosaukt par kabrioletu gadu – pat VW nolēmis savam modeļu klāstam pievienot kabrioletu Eos. Atšķirībā no citiem ražotājiem, kas izmantojuši savāžamajam jumtam 2-3 segmentus, VW piedāvā savu variantu ar 5 daļām. Tas ļāvis ievērojami samazināt savāztā jumta aizņemto vietu bagāžas nodalījumā. Savāžamā cietā virsma ļauj pārvērst Eos slēgtā kupejā, automobilī ar lūku vai pilnvērtīgā kabrioletā. Eos tirgū tiek piedāvāts ar 5 dažādiem 115 līdz 250 Zs jaudas dzinējiem.

Volvo C70



Vēl 1997.gadā parādījās pirmās paaudzes Volvo C70 2 versijās – kupeja un kabriolets. No šiem diviem variantiem 2006.gadā Volvo uzbūvējis vienu – kupeju-kabrioletu. Tagad C70 aprīkots ar savāžamu metālisku jumtu. Tehniski auto atkārto Volvo S40 un varētu būt tuvākais Focus CC radinieks. Dzinēju klāsts ir vairāk nekā pieklājīgs – 5-cilindru spēka agregāti ar 150 līdz 220 Zs jaudu. Citu jaunumu vidū – jaunās paaudzes S80 un kosmētiski atjauninātais S60.
 
Visi komentāri
 
222349. viesis 9.janvāris 2007 1:21
0 0 Atbildēt

Ka parasti gandriz apkritu no smiekliem,bet tikai tadelj,kad Amerikanji atkal pa vidu ar savu brinumu bildem-vieni no interesantakajiem auto pagaj$gad-kam vinji tadu propogandu grib iestastit,vai bernudarza beidzejiem kartejiem!?! Kadiljaks pat esot Vektras sacis razot......$ausmas....Domaju kad cilveki Eiropa mil vairak Ami$u auto delj to vienkar$ajiem V8,ne Kadiljakus ar Vektras motoriem...

222350. viesis 9.janvāris 2007 2:03
0 0 Atbildēt

Priecee, ka ir piemineets Citroen C6, manupraat, pelniiti:)

222351. viesis 9.janvāris 2007 2:06
0 0 Atbildēt

dubultturbīnu- labais termins :D

222359. viesis 9.janvāris 2007 9:21
0 0 Atbildēt

No šī saraksta gribētos izcelt 3 auto

Kadiljaks - ja kadiju neavr atšķirt no Opeļa tas ir briesmīgi

Jaguāra kupeja - nu pārāk sāk līdzināties Fordam

Subaru džips - pirmie kucēni jāslīcina, bet pieļauju, ka tehniski viss ir labi

222362. viesis 9.janvāris 2007 9:36
0 0 Atbildēt

Porsche, CL, Jaguar XK........

222367. viesis 9.janvāris 2007 10:26
0 0 Atbildēt

Ситроен, Мерседес :)

222382. viesis 9.janvāris 2007 11:45
0 0 Atbildēt

Un ko tur dara LadaKalina?

222389. viesis 9.janvāris 2007 12:00
0 0 Atbildēt

nesaprotu ko tur dara tas bumers..audisQ7 un veel dazhi exemplaari...ta nu gan dikti interesanti..d*rst gribaas..ieshu ar' :D

222390. viesis 9.janvāris 2007 12:01
0 0 Atbildēt

nau jau rakstiits ka labaakie auto. bet gan INTERESANTAAKIE ... taadeelja arii Kalina ir... un tur es domaaju price/performace attieciiba ir atbilstosha.. mersii tu sanjem attieciigus gadzetus par 80 000 naudinjaam a ladaa pa 5000 naudinjaam...

222396. viesis 9.janvāris 2007 12:21
0 0 Atbildēt

Kalina maksā tikpat cik Logans,un Logans ir daudz interesantāks price/performance ziņā.

222411. viesis 9.janvāris 2007 16:10
0 0 Atbildēt

Nesaprotu ko te darīja 222389. viesis 09.01.2007 12:00, labi, ka aizgāja, kur solījis. Laikam savu 77.gada golfu pied*rst...

222424. viesis 9.janvāris 2007 18:15
0 0 Atbildēt

sis Cadillac domats 3sas pasaules valstim, ka piem., Latvijai..............letas detalas, ekonomisks

222442. viesis 9.janvāris 2007 21:55
0 0 Atbildēt

man kkkaaa patiikaas

222489. viesis 10.janvāris 2007 12:23
0 0 Atbildēt

man patika porshe!!! klasiskais dizains, loti atpaziistams ar stabilu vizuaalo veertiibu!!!

222539. viesis 10.janvāris 2007 23:03
0 0 Atbildēt

intresats virsraksts.... tikai paskatoties autiņus,es tur neko tādu intreasntu neredzēju.

252244. viesis 21.februāris 2008 10:25
0 0 Atbildēt

šie ir mēsli

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti