Pirmās sacensības – jau nedēļas nogalē! 3

 
30.janvāris 2007 14:25

Jau šajā nedēļas nogalē sporta kompleksā „Mūsa” Bauskā tiks atklāta sacensību sezona. Šeit notiks Latvijas apvidus rallija-karuseļa čempionāta 1. posms, kuram dots nosaukums „Vadoņa kauss”.



Karuseļrallija sacensības „Mūsas” trasē jau kļuvušas par tradīciju, tāpat kā tas, ka par pirmajām vietām šeit cīnās Jāņa Nagļa un Igora Skoka ekipāžas. Izņēmums noteikti nebūs arī 3. februārī gaidāmās sacīkstes, kurās Naglis startēs ar savu Dakaras smiltis piedzīvojušo Mitsubishi Pajero, bet Skoks – ar savu OSCar.



Sacensības notiks kā sportistiem, tā arī amatieriem. Visas sportistu grupas startēs kopā, bet amatieri – atsevišķi un pa savādāku (lēnāku un automašīnām draudzīgāku) trasi.

Kā stāsta sacensību organizators un „Kluba 5x5” Vadonis Edgars Maišelis: „Kluba 5x5” ietvaros sacensības „Vadoņa kauss” notiek jau kopš 1999. gada un katru gadu tās risinās pirmajā februāra sestdienā.”

„Vadoņa kausa” norises laiks nav izvēlēts nejauši, jo šajos datumos ir kluba Vadoņa Edgara Maišeļa dzimšanas diena. Šogad viņš svin savu 50. jubileju.



„Tādējādi mēs atzīmējam gan jaunās sezonas sākumu, gan manu dzimšanas dienu. Tāpat jāsumina arī tie „Kluba 5x5” biedri, kuri nupat kā atgriezušies no Dakaras rallijreida,” stāsta Edgars Maišelis piebilstot, ka jau ceturto gadu pēc kārtas „Vadoņa kauss” ir arī Latvijas čempionāta rallijā-karuselī posms.

Jau tradicionāli, ka sacensību laikā notiek Izaicinājuma kauss, kurā spēkiem mērojas arī „Kluba 5x5” braucēji pret Latvijas 4x4 čempionātu dalībniekiem. Iepriekšējās trīs reizes triumfējuši „Kluba 5x5” braucēji.

Dalībniekiem der zināt, ka reģistrācija un dokumentu pārbaude sāksies jau pl. 9:00, bet pirmā brauciena starts sporta automobiļiem paredzēts 11:30. Stundu un desmit minūtes vēlāk trasē pirmajā braucienā dosies amatieri. 13:15 notiks sportistu otrais brauciens, bet 14:15 atkal trasē dosies amatieri. Trešais – sacensības noslēdzošais – brauciens sportistiem paredzēts pl. 14:50, bet 16:30 plānota rezultātu paziņošana un apbalvošana.

Sacensību galvenie sponsori ir „Klubs 5x5” un  Sporta Komplekss „Mūsa”.

Mārtiņš Dzenītis,
www.musa.lv
 
Visi komentāri
 
224455. viesis 30.janvāris 2007 14:50
0 0 Atbildēt

Foršs nosaukums : Vadoņa kauss, uzreiz iedomājos par Dexteru!

Nagli līdz šim uzskatīju par normālu veci un labu autosportistu, bet pēc pēdējām viņa viesošanās reizēm TV, uzskats sāk šķobīties. Nekādi nespēju saprast, par ko viņš tik dikti apvainojies tagad ir, ka katras intervijas laikā nervozi sāka kliegt, ka "visiem gurdriniekiem gribu izskaidrot, ka mums sajūgs 5 gadu braukšanas laikā nobira 1.reizi un ka mani plāni autosportā ir nopietni, tāpēc vēlos parādīt savu pieteikumu uz nākošā gada Dakaru!" Saprotu, ka cilvēkam ir šķrobe, bet par ko tāds naids uz visiem? Vai arī mēs nezinām to lielo dakāras virtuvi, kas tur kam nepalīdzēja, ko neiedeva un nepastāstīja....

Lai nu kā, lai Naglim veicas un izdodas iemērīt ne tikai OSCariem, bet arī rūpnīcas mitsubishiem un tuaregiem!

224505. viesis 30.janvāris 2007 22:10
0 0 Atbildēt

Ta psiho viņš no laika gala!Un ja nu sajūgus nav kāvis-tas ir sajūgu nopelns,ne viņa.Pārpārēdies snobiņš.Lai gan nevar noliegt ka brauc neslikti.

224940. viesis 5.februāris 2007 14:43
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti