Jau nākamnedēļ sāksies Latvijas autorallija čempionāts 2

 
8.februāris 2007 9:44

Jau nākamnedēļ – 17. un 18. februārī – Gulbenē un tās apkārtnē risināsies LMT Latvijas autorallija čempionāta un kausa izcīņas pirmais posms. Jau tradicionāli, ka Latvijas autorallija sezona iesākas tieši Gulbenē, kur sportisti mērojas spēkiem pa ledus un sniegota seguma trasi.

Šī gada LMT autorallija čempionātu un kausa izcīņu bija plānots uzsākt 27. janvārī ar ralliju „Sigulda 2007”, tomēr korekcijas plānos ieviesa dabas untumi – sniega un ledus trūkuma dēļ organizatori bija spiesti pārcelt sacensības uz 3. martu.

Gluži tāpat kā pērn, Latvijas čempionāts autorallijā tiks aizvadīts tikai divās klasēs – N3 un N4. Klasēs A Plus un AL2000 sportisti cīnīsies par Latvijas kausu. Starp citu, ņemot vērā izmaiņas pasaules autorallija dzīvē, tika nolemts mainīt grupas AR2000 nosaukumu – no 2007. gada sākuma tā tiek saukta par AL2000.

Jau otro sezonu pēc kārtas Latvijas autorallija čempionātam un kausa izcīņai ir arī ģenerālsponsors – Latvijas lielākais mobilo sakaru operators „Latvijas Mobilais telefons”. Tādēļ oficiālais sacensību nosaukums šogad ir „LMT 2007. gada Latvijas atklātais čempionāts un kausa izcīņa autorallijā”.

Kopumā LMT Latvijas autorallija čempionātā un kausa izcīņā sportistiem būs jāaizvada septiņi posmi. 17. un 18. februārī notiks rallijs „Sarma” Gulbenē, 3. martā risināsies rallijs „Sigulda”, 19. un 20. maijā skatītāji varēs vērot ralliju „Talsi”, 16. un 17. jūnijā rallisti brauks sacensībās „Cēsis”, bet 14. un 15. jūlijā notiks rallijs „Kurzeme” Liepājā. Pēc tam vienu posmu – 25. un 26. augustā – sportisti aizvadīs Lietuvā, sacenšoties rallijā „Aukštaitija”, bet 6. un 7. oktobrī sezona noslēgsies Rīgā ar ralliju „Latvija”.

Tikmēr daudzi sportisti jau nav varējuši sagaidīt sezonas sākumu un nolēmuši sportisko gadu sākt nedaudz agrāk. Guntars Miķelsons/Aivars Maļavkins janvārī piedalījās prestižajās sacīkstēs „Arctic Lapland Rally” Somijā. Aivis Egle/Normunds Aizkalns februāra sākumā sezonu atklāja ar ralliju „Jakimaa” Krievijā. Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds, Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons, Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals un vēl dažas Latvijas ekipāžas šīs nedēļas nogalē dosies uz „Sampo Winter Rally” Lietuvā. Bet Latvijas līdzjutēji daudzus šī gada čempionāta favorītus jau pirms „Sarmas” varēs redzēt arī Latvijā – 11. februārī minirallijā „Ķekavas ziema” startēs Aldis Pīlēns/Miķelis Mežaks, Krišjānis Caune/Vilnis Vitkovskis, Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs, Matīss Mežaks/Arnis Ronis, Kaspars Šimkus/Armands Šimkus, Andris Baumanis/Raitis Jagodkins un citi.

LMT Latvijas rallija čempionāta
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis
 
Visi komentāri
 
225238. viesis 8.februāris 2007 16:44
0 0 Atbildēt

vēl jau būs rallijs "Rāzna" vasarā, tiesa, šogad vēl komercmaču statusā (nav LČ posms)

225279. viesis 8.februāris 2007 21:00
0 0 Atbildēt

Aha un veel dazji mini rallji, riidze, iAuto posminji...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti