Populārākais autosporta čempions- Haralds Šlegelmilhs 1

 
12.februāris 2007 9:12

10. februārī, Rīgas Latviešu biedrības namā norisinājās nozīmīgākais notikums Latvijas autosportā - Latvijas autosporta čempionu „Gala balva 2006”, kuru rīkoja Latvijas Automobiļu federācija sadarbībā ar Hansa Līzings.

Autosporta „Gala balva” ir vienlaikus kā iepriekšējās sezonas noslēdzošs un jauno sezonu uzsākošs pasākums, jo nevienā citā autosporta pasākumā vienkopus nepulcējas vislabākie Latvijas autosportisti visās autosporta disciplīnās. Šogad tika apbalvoti 49 čempioni dažādās disciplīnās, kā ari 13 autosportisti saņēma sporta meistara nosaukumus, kas ir augstākais apbalvojums, jo par meistaru var kļūt sportisti, kuri iepriekš trīskārt saņēmuši čempiona nozīmītes. Pirmo reizi Latvijas Automobiļu federācijas vēsturē tika pasniegta balvu „Latvijas Autosporta cerība”, kā arī ļoti svarīgā interneta balsojumā tika noskaidrots aizvadītā gada populārākais autosporta čempions. Abas balvas saņēma jaunais un perspektīvais formulas braucējs Haralds Šlegelmilhs.



„Šis pasākums ir izveidojies par skaistu un neatņemamu Latvijas autosporta dzīves daļu. Gadu no gada tiekamies, lai īpašā veidā sveiktu labākos un sportiski veiksmīgākos aizvadītās sezonas autosportistus. Satiekam čempionus no visām autosporta klasēm, ko ikdienas dzīvē nav iespējams izdarīt dēļ saspringtā sacensību kalendāra. Šī ir īsta reize, lai pateiktu paldies ne tikai tiem, kas devuši nenovērtējamu ieguldījumu Latvijas autosporta attīstībā un izaugsmē, bet arī cilvēkiem, bez kuru atbalsta sportists nekad nekļūtu par čempionu. Tie ir viņu ģimenes locekļi un tehniskie darbinieki, kurus ikdienā iespējams nepamanām, bet kuru ieguldījums ir neatsverams un svarīgs,” atklājot pasākumu sacīja LAF prezidents Dainārs Dambergs. 

Pirmo reizi Latvijas Automobiļu federācija (LAF) pasniedza „Latvijas Autosporta cerība” balvu perspektīvākajam un talantīgākajam autosportistam. Šogad to saņēma formulas braucējs Haralds Šlegelmilhs. Pasniedzot balvu, LAF prezidents Dainārs Dambergs uzsvēra: „Haralds balvu saņem, jo lieliski sevi pierādīja Vācijas un Austrijas F3 čempionātos, kuros savulaik uzvarēja slavenie F1 autosportisti - brāļi Šūmaheri. Tas nozīmē, ka ir pamats cerēt drīzumā F1 ieraudzīt latviešu autosportistu.” 19 gadīgais Haralds Šlēgelmilhs ir pirmais un vienīgais latvietis, kurš ir ne tikai piedalījies Formula 3 sacensībās Vācijā, bet pērn arī izcīnīja čempiona titulu. Par viņu kā Formulas jauno cerību runā gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām. Jau šobrīd jaunais sportists, kurš ar autosportu nodarbojas no 8 gadu vecuma, saņem neskaitāmus darba piedāvājumus, taču viņa mērķis ir turpināt piedalīties Formula sacensībās un pierādīt sevi kā augsta līmeņa autosportistu. Latviešu autosporta talantam vienmēr ļoti palīdzējusi un arī turpmāk lielu atbalstu sniegs Šlegelmilhu ģimene, kas kopā ar Haraldu kāpa uz skatuves un saņēma pateicības vārdus no LAF prezidenta un izpelnījas nedalītus klātesošo aplausus.

Pasākuma kulminācijā Hansa Līzings kopā ar LAF nominēja 2006. gada populārāko autosporta čempionu. Ar interneta balsojuma starpniecību autosporta fani bija noteikuši, ka arī šie lauri pienākas Haraldam Šlegelmilham. No visiem balsotājiem par autosporta cerību nobalsoja 21 procents, kas pārliecinoši ļāva apsteigt divas ļoti zināmas rallija ekipāžas: Jānis Kārkliņš/Armands Šimkus un Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis. Populārākajam sportistam Hansa Līzings pasniedza naudas čeku 2000 eiro vērtībā, kas, kā norādīja D. Dambergs, varētu sportistam palīdzēt ceļā uz Pirmo Formulu.



„Galā balvu 2006” vadīja autosporta žurnālists Normunds Avotiņš kopā ar aktrisi Agnesi Zeltiņu, kura savulaik pati nopietni nodevās ātruma burvībai, izmēģinot spēkus kartingā. Noslēgumā apsveikuma koncertu čempioniem sniedza čellistu rokgrupa „Melo M”, bet pēc tam čempioni, autosporta meistari, pateicību un atzinības balvu ieguvēji vienojās kopīgā čempionu foto piemiņai un vēsturei.

Čempionu balva, kas jau kļuvusi par tradīciju ar gandrīz desmit gadu senu vēsturi, LAF sumināja 49 autosportistus - tos, kas sevi pierādīja kā ātrākos un drosmīgākos un izcīnīja čempiona titulu dažādās autosporta disciplīnās 2006. gada sezonā, kurā norisinājās vairāk kā 80 sacensības un kurā startēja aptuveni 4200 dalībnieku. Sveica labākos minirallijā, ziemas daudzcīņā, rallijā, trofi reidā, krosā, 4x4, šosejā, kartingā, minikāros, trekā un radio vadāmajos modeļos. 13 autosportistus apbalvoja par Latvijas autosporta meistara titula sasniegšanu, kas ir augstākais sasniegums Latvijas autosportā. Par piemiņu visi čempioni saņēma čempiona nozīmītes, bet meistaru sasniegumu atzīmēja ar īpašām piemiņas veltēm.

Latvijas Automobiļu federācija apvieno dažādus autosporta veidus, lai nodrošinātu automobilistu kustības vienotību, organizētu autosporta pasākumus, koordinētu autosportā iesaistīto cilvēku darbību, kā arī veicinātu šī sporta veida atpazīstamību, reputāciju un popularitāti. LAF ir Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) atzīta nacionālā autosporta autoritāte Latvijā, kas apvieno deviņas komisijas: rallija, krosa, šosejas, 4x4, kartinga, standartauto, treka , trofi-reida un radio vadāmo modeļu.  
 
Toms Upners
LAF preses dienesta vadītājs
 
Visi komentāri
 
225485. viesis 12.februāris 2007 12:21
0 0 Atbildēt

Izskatās ka ir uzlabojies laf darbs.. vismaz bildes nav no arhīva kā esportam..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 11

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti